Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tényleg nem illik manapság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg nem illik manapság sem fekete ruhában esküvőre menni?

Figyelt kérdés
Fiatal vagyok, nekem a kis fekete ruha az eleganciát és a nőiességet jelenti, de tudom, a fekete a gyász színe, blablabla. Igazából nekem eszembe se jutna a fekete ruha miatt megszólni valakit, de nemrég voltunk egy esküvőn, ahol az egyik lány feketében jött, és az öregebbek rendesen leszólták.
2018. márc. 14. 11:26
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
74%
Nem a vendégek voltak ovisok, hanem a menyasszonyka.
2018. márc. 14. 16:34
 22/38 anonim ***** válasza:
84%
Ez az illemszabály hol szerepel, erre nem válaszolt senki.
2018. márc. 14. 16:34
 23/38 anonim ***** válasza:
56%

20-as: Akkor nem illem volt, hanem a ti kérésetek.

De amúgy ez le van írva valahol? Etikai kódex, vagy valami?

Nem csak tőled kérdezem, a többiektől is.

2018. márc. 14. 16:36
 24/38 anonim ***** válasza:
43%
2 éve voltam utoljára esküvőn, elmentem ruhát venni, találtam egy szalont, ott is megkérdeztem él-e ez a szabály. Azt mondták, hogy igen, az illem úgy tartja, hogy fekete, fehér és piros ruhát nem szabad felvenni, mert az esküvő a párról szól, nem rólam és nem szabad elvonni a figyelmet az aráról. Attól, hogy nincs kőbe vésve, még nem árt betartani, mint ahogy sok más íratlan szabályt.
2018. márc. 14. 16:37
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

Mert ugye az az indok sok esetben, hogy ez nem illemszabály (pl. hogy a példánál maradjunk, összeismertetni az örömszülőket esküvő előtt). Elfogadom, nincs leírva.

De ezek a ruha szín kikötések le vannak írva?

2018. márc. 14. 16:37
 26/38 anonim ***** válasza:
25%

Köszi.

Csak hát ilyen alapon sok minden lehet "íratlan szabály", az a példa is, amiért itt kb. leharapta a társaság a fejét egy örömanyának pár hónapja.

2018. márc. 14. 16:39
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
#24 vagyok Egyébként nem is értem, mire ez a nagy vita. Annyira ritkán járnak az emberek esküvőre, hogy senki nem hal bele szerintem. Nem tudom honnan a szabály, de ha olyan ember hívja fel rá a figyelmem, aki velem ellentétben, minden nap ezzel foglalkozik, megfogadom a tanácsát. Én is a feketét szeretem, de nem szenvedtem maradandó károsulást, hogy aznap egy más színű ruha volt rajtam és így biztos nem sértettem meg a párt. Én ott csak egy vendég voltam, semmi több
2018. márc. 14. 16:52
 28/38 anonim ***** válasza:
87%

Hülyeség, én is voltam feketében, bár azon volt kis minta, meg sötétszürkében, senki nem szólt egy szót sem.

Ha nem ilyent, akkor sötétkéket húzok, ami ugyanúgy feketének látszik :D

2018. márc. 14. 17:09
 29/38 anonim ***** válasza:
23%
En is minimum atoltoztetnem, ha valaki ezekben a szinekben jonne az eskuvomre. Feher ugye egyertelmu miert, piros megint csak (plusz ne akarjon feltunoskodni az EN eskuvomon), feketeben meg megint ne jojjon, azt fejezi ki vele, hogy rohadtul nem orul a hazassagunknak. Hazamegy vagy atoltozik. Ennyi.
2018. márc. 14. 17:17
 30/38 anonim ***** válasza:
19%

#18: Nagyon de nagyon sok helyen le van írva online, offline egyaránt. Google a Te barátod is, de ha az nem elég menj el bármilyen könyvesboltba vagy könyvtárba és olvass bele egy illemtankönyvbe.

#19: Rosszul emlékszel/nem tudtad értelmezni amit írtam/írtunk. Nem az illemet magát kérdőjeleztük meg, hanem azt a hisztit amit a kérdező levágott és azokat a módokat amikkel szerette volna elérni, hogy mégis be legyenek mutatva egymásnak, a pár kifejezett akarata ellenére.

#21: Igen, és miért? (Megjegyzem én a vőlegény voltam).

#22: Mert nem kérdezted meg. Most sem. A kérdés végén kérdőjel van.

#23: Le, feljebb leírtam.

2018. márc. 14. 17:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!