Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha csak egy vegán lesz a meghívottak között, mi lehet a jó megoldás?
Tehát a következő van: A menyasszony tanúja egy barátnő, aki vegán. (Én nem tudom itt a fokozatokat, de ő annyira az, hogy semmi állati eredetűt nem eszik, tehát rántott sajt is kilőve, de még rántott gomba sem lehet neki, mert ugye a panírozáskor ott a tojás).
Na mármost, mivel kicsi (25 fős) ebéd lesz, (amúgy csak ebéd, utána süti, beszélgetés, tehát pár órás éttermi dolog csak), ezért én értelmetlen pénzkidobásnak tartom, hogy csak ezért legyen a vegyes tálak között vegán is. Mert ugye az ember már csak úgy van "összerakva", hogy akkor mindenki azt akarná, logikusan, mert arra kíváncsi. Tehát nem könnyű.
Arra gondoltam, hogy ő nem a vegyes tálakból venne (legfeljebb köretet venne csak), és neki külön egy tányéron diszkréten kihoznák minden felhajtás nélkül a kajáját, amit addig vele egyeztetve kitalálunk.
Amúgy a vegyes tálakon is lesz "nem hús" kaja is, pl. rántott sajt, ez nem is kérdés. De olyan komplett vegán kaját nem tennék azért oda úgy, hogy akkor a 25 főnek elvileg ugye jusson belőle, mert szerintem hülyeség lenne.
Ismétlem, csak ez az egy lányzó van, a többiek határozottan a hagyományos ételeket szeretik.
Mi a véleményetek?
Bocsánat, a salátát én dobtam be, de nekem minden saláta, ami csak ződ'cség.
Valójában valami pirított zöldség volt, valami grillezett töltött cuccal, és még jól is nézett ki.
De a saláta nem csak egy kis zöld levél, hanem nagyon sok saláta van, amiben van sok zöldség, sajt (jelen esetben tofut lehetne bele rakni) stb...
Én ezt vegetáriánusként mondom, hogy ha nekem ilyen jellegű salátát csinálnának, mert nem nagyon akarnak vegán pásztorpitével kísérletezni, nem probléma.
Leginkább kérdezd meg az illetőt hogy ő milyen elvek mentén vegán.
Van aki csak nem eszik állati eredetű ételt (van aki a mézet is ide számolja!) van aki húsos olajban sült, vagy húsos edényekben készült, amúgy vegán ételt sem eszik, és vannak teljesen extrém verziók amikor húst felszolgáló konyha ételét sem fogyasztja.
Uóbbi esetben tényleg egyszerűbb ha magának hozza, de ha csak ő maga akarja követni a vegán étrendet, akkor valóban a külön tálon egy adag vegán étel a megoldás, ami vele is egyeztetve van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!