Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Vegán vendégek esküvőn?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vegán vendégek esküvőn?

Figyelt kérdés

Svédasztalos megoldással élünk majd, tehát arra nem lesz lehetőségük, hogy külön rendeljenek vegán menüt (amit nem is tudom, hogy az étterem egyáltalán ad-e, a legtöbb húsmentes kajájukban azért van valami állati eredetű dolog, sajt, tojás, tejszínes dresszing, a fene se tudja), de az elég kellemetlen lenne, hogy a sok finom pörkölt és húsleves (két embernek külön vajon lehet kérni zöldséglevest helyette?) mellett szerencsétlenek rizsköreten és salátaleveleken tengődnek egész éjszaka, a sütikről nem is beszélve.

Pogácsát nem is tudom, hogy lehet-e 100%-ig állati eredetű alapanyag nélkül készíteni, édes sütikből meg még csak-csak találok olyan cukrászdát, aki valamit tud produkálni, de hogy az finom is legyen...

Két barátnőmről van szó, két ember a hatvanból, de közel állnak hozzám, szeretném, ha nekik is jó élmény lenne az este, de hogy ezt hogy fogom kivitelezni...

Erre kérek ötleteket, ti mit kezdtetek a különleges igényű vendégeitekkel? Találják fel magukat alapon, esetleg pár külön megjelölt sütivel kedvezve nekik, vagy valami más megoldást találtatok?

Természetesen egyeztetek majd az étteremmel is, de érdekel, ti hogyan oldottátok meg a kérdést, hogyan lehet ebből egy ésszerű megoldást kihozni.

Előre is köszönöm a segítséget!

2015. okt. 15. 12:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
14%

hát majd nem eszik levest...és igen, köretet fog enni salátával, nyilván megszokta.

Ha két barátnő, akkor süttess nekik kétféle sütit ilyen módon.

2015. okt. 15. 12:12
 2/13 anonim ***** válasza:
34%

A vegansag nem a salátaevésről szól, kérdezd meg őket, olyat h szejtán vagy tofu nem mond semmit?

Jaj mert a húsevőknek tényleg milyen színes az étrendjük, együnk egy kis húst hússal köretnek egy kis hús meg egy kis húsleves

2015. okt. 15. 12:33
 3/13 anonim ***** válasza:
69%

Ha van lehetőség, rendelj grillezett zöldséget - és ha melegen tudják tartani.

Én egyébként ételallergiásokra, cukorbetegekre jobban gondolnék, mert nagyobb gondot okozhat, minthogy egy kis húst vagy tojást nyel egy egészésges ember. Ezzel nem akarok semmilyen vegát, vegánt, stb akármit leszólni...De ha tudsz ilyen betegről, akkor gondolj rájuk is.

Döntsd el, mennyi pénzt szánsz rá, és rendelj úgy. És igen, címkéztesd akár fel az ilyen dolgokat.

2015. okt. 15. 12:41
 4/13 anonim ***** válasza:
68%

Mi pont ilyen helyzetben vagyunk! Mi lisztmentes es husmentes etrenden elunk. Erosen liszterzekenyek vagyunk, a hustol meg undorodunk. A baratnom meg meghivott az eskuvojere, ahol svedasztal lesz... Mar attol is hasmenesem van, ha a villat lisztes mosogatoleves szivaccsal mostak el vagy lisztes dolgot vagtak egy kessel a sajtszeleteles elott.

Altalaban sehol nem merek enni, csak a csapbol iszom vizet. ( A poharakon is ott lehet a lisztmaradvany.)

Ez igy nagyon vicces :D A csapban mindig van viz meg a retikulomben is mindig van 1-2 adag etel. Ilyenkor rendszerint " nem vagyok ehes" es a wc-n bezarkozva eszem. :D Lenyeg, h jo legyen a tarsasag!

N

2015. okt. 15. 12:58
 5/13 Kései Sirató ***** válasza:
88%
Csináltass nekik diós sült almát, vagy kókuszgolyót szójatejjel, vagy rizstejjel. Legyen gyümölcs is, pl dinnye, szőlő.. és hátha az étterem is tud valami jót..
2015. okt. 15. 13:46
 6/13 anonim ***** válasza:
76%

Zöldségből, gyümölcsből, gabonából készült ételek mehetnek. Desszertnek lehetne gyümölcssaláta, a grillezett zöldség+rizs szerintem is jó megoldás lehet, és azt más is fogyaszthatja, ahogy a gyümölcssalátát is a sütik mellé lehetne tenni, és a normál étkezésű vendégek ehetnék a sütihez. Vegán csokiszószt is lehetne esetleg kitenni, és abba is lehetne gyümölcsöket mártogatni, az a nem vegán vendégeknek is ízlene (kókuszzsír+kakaópor+víz+édesítő), ezt a sima vendégek a sütijükre is csurgathatják:)

A levesek közül pedig van sok zöldségleves, amit megesznek a vegánok is.

2015. okt. 15. 14:23
 7/13 anonim ***** válasza:
87%
Rendelj nekik külön vegán étteremből kaját.
2015. okt. 15. 18:49
 8/13 anonim ***** válasza:
7%

A vegan csak nyersen eszi a zoldsegeket, semmi feldolgozott cucc. Amugy en is indorodok a fott zoldeseg gyumolcstol is es mi se eszunk meg rizst sem. En meg kakaot se eszem. A gyumolcsagag is ki van szamolva, amugy zoldseget eszem tulnyomoreszt. Ugyh ez teljesen remenytelen. En meg laktozerzekeny is vagyok. Tejtermekrk kozul a kemenyitomentes sajtot tudom megenni, de nem vagyok oda a sajtokert. En eszem halakat, de az eredeti vegan semmi allatit. Ugyh tejtermekek kizarva. Olajosmagot rakhatnal ki.

Szerintem ugyse fognak semmit enni, ah en se.

2015. okt. 16. 09:11
 9/13 anonim ***** válasza:
94%
Ja, azt érdemes előtte tisztázni, hogy vegán, vagy nyers vegán.
2015. okt. 16. 09:22
 10/13 A kérdező kommentje:

Sima vegánok, főtt-sült krumpli, rizs, bab, lencse, zöldségek és gyümölcsök bármilyen formában, szóval nem csak a nyers dolgokra vannak ráállva, feldolgozott növényi alkatrészeket is esznek. Csak annyi, hogy semmi tejtermék, tojás, méz, hal (amúgy sem szeretik), hús meg aztán pláne.

Köszönöm a válaszaitokat, igyekszem valamiféle áthidaló megoldást találni :)

2015. okt. 16. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!