Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek milyen gyűrű a megfelelő?
Nem igazán értem ezt a gyűrűs dolgot.Például az eljegyzesi..ha beirod a neten a gyémántokat hozza ki elsőként?!?!Szóval arra lennék kíváncsi, hogy nektem milyen az eljegyzési gyűrűtök?Láttam 20-30ezer forint között nagyon szép fehér arany eljegyzési gyűrűket és szerintem ez az árkategória tök korrekt(pl. Én két hónap alatt meg tudnám spórolni az árát...egy átlag fizetésből.)Viszont én még ezüstöt is el tudok képzelni eljegyzési gyűrű gyanánt.(vagy az nem szokás?)csak, mert kétlem, hogy mindenkinek lenne pénze gyémántra..(nekem legalábbis nem:D)
Úgyhogy könyörgöm nyugtassatok meg, hogy nem mindenkinek gyémánt gyűrű vagy az ujján.
Nekem gyémánt van, de fehérarany a körítés, ha ez vigasztal :D
Viszont itt én abszolút a gesztust értékeltem, ha egy 20-30 ezres ezüstgyűrűvel kér meg fényesre polírozott üvegszilánkokkal, akkor is igent mondtam volna neki és büszkén hordanám életem végéig. Ebből a szempontból felesleges volt a gyémánt (bár mi tagadás, azért simogatja a lelkem, hogy megadta a módját).
Ha neked ennyit enged meg a pénztárcád, akkor ennyit, normális nő annak örül, hogy megkérik, nem azon morfondírozik, hogy mivel (meg ha kicsit is olyan, mint én, akkor aztán meg se tudja különböztetni az igazi gyémántot a hamistól mondjuk). Ízléses gyűrűt meg lehet olcsóbbért is venni, az nem para.
Nekem az ezüst ékszerek pont jobban tetszenek, vagy még a fehérarany az, ami tökéletes.
Persze arra is figyelned kell, hogy a párod milyen ékszereket hord szívesen. A környezetemben nagyon sok fehéraranyat látok, de nem ritka a sima arany sem.
21/L
Igazából nincs tervbe még konkrétan, de az nem baj, ha felkészült az ember.
Amúgy a sima arany nem jön szóba, mert az se nekem sem a páromnak nem tetszik.
Én anno gravírozott ezüst gyűrűt kaptam - kapaszkodj -, kő nélkül.
10e Ft alatt volt, amit pont letojtam. ;)
Általánosságban kettő (illetve három) gyűrű van.
Egyrészről vannak a jegygyűrűk/karikagyűrűk, ez az a bizonyos, amit az esküvőn szokás felhúzni. Ez alapvetően sima karikagyűrű, mai divat szerint a nőé lehet köves is akár (de ugyanúgy karikaforma). Általánosságban szokás, hogy ezeket a gyűrűket már az eljegyzésen felhúzzák - ekkor még a jobb kézre, esküvőn pedig átkerül a balra. Ez a klasszikus eljegyzés, akár család előtt, akár privátban. Ebben az esetben mindkét fél hordja a gyűrűt már az esküvő előtt is.
A másik a lánykérő/eljegyzési/kísérő gyűrű. Ez az a bizonyos köves, csini, csak nők által hordott gyűrű. Ezzel kéri meg a férfi a nő kezét, a nő hordja az esküvő előtt.
Anyagában ezek is változatosak, klasszikus a sárga/fehérarany, de sokan használnak ezüstöt (ezt amúgy azért nem szokták szeretni, mert puhább, mint az arany, könnyebben deformálódik az évek alatt), de akár nemesacél, titánium, wolfram vagy egyéb fémötvözetből készült gyűrűk is vannak. Ugyanígy a gyémántot gyakran helyettesítik cirkóniummal, de bármilyen más (fél)drágakő is lehet benne, én láttam smaragdosat is. Millió kivitel van, igazából egy a lényeg, ez klasszikusan köves gyűrű, és nem szabályos karika, mint a másik.
Eljegyzést tarthattok lánykérés nélkül, azaz hordhatjátok csak a karikagyűrűket.
Lehet csak lánykérés, hogy a jegygyűrű csak az esküvőn kerül elő.
És lehet mindkettő, a lánykérést követően eljegyzés családi körben.
Mindhárom forma elfogadott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!