Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti hogy vennétek fel a férjete...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti hogy vennétek fel a férjetek nevét ilyen esetben? Nagy dilemmában vagyok!

Figyelt kérdés

Fiktív neveket fogok használni! A női név mondjuk Sándor Zita a férfi neve Farkas László.

Nekem mindig a kötőjeles verzió tetszett, viszont Sándor vezetéknév megnehezíti ezt a dolgot... Farkas-Sándor Zita. Szerintetek ez így jól hangzik, hogy a vezetéknevem egy férfi keresztnév és úgy van hozzátoldva a Farkas. Vagy a kötőjeleset gondolnám, vagy hogy simán Farkas Zita legyek akkor. De akkor olyan mint ha tesók lennénk, sokan ezt mondják. Bár az is tetszik nekem. Mi a ti véleményetek?

2017. szept. 19. 14:06
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Én is Farkas Zita lettem, senki nem nézett még tesóknak :)

Kötőjeles eszembe se jutott, mert a "gyári" vezetéknevem is és a felvett is viszonylag hosszú, meg a keresztnevem is, szóval az már nagyon sok lett volna :)

Né semmiképp, maradt ez, de nagyon szeretem így :)

2017. szept. 20. 09:01
 22/31 anonim ***** válasza:
67%
Én kötőjelesen fogom felvenni a leendő férjem nevét, mert a -né végződés nekem sem tetszik. Viszont én azért sem hagynám el a saját vezetéknevem és cserélném le az övére, mert akkor meg nekem olyan fura lenne, hogy ha valahol kell a nevem vagy bemutatkozok, nem jön le egyből, hogy én már házas vagyok. A tesós dolog nekem eszembe sem jutott. :D
2017. szept. 20. 14:11
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos hogy "Farkas Zita" leszek majd :) Megvan persze az előnye-hátránya. Pl a facebookon senki sem fog rád találni, illetve ha bemutatkozol, nem jön le, hogy férjnél vagy. Viszont nekem sem a "né" sem a kötőjeles verzió nem tetszik. Az eredeti nevem elfogom hagyni mert iszonyú hosszú lenne.
2017. szept. 20. 14:57
 24/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nagyon hasznosak egytől-egyig!
2017. szept. 21. 09:02
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Én Farkasné Sándor Zita lennék, így megvan mind a két név, a kötőjeles problémát kizártuk, meg a -né miatti tulajdonlást is. :)

De ha neked a kötőjeles tetszik, szerintem simán maradhat, max. első hallásra fognak megütközni rajta, de női névnél viszonylag gyorsan egyértelmű lesz, hogy nem te vagy Sándor. Meg hát most is ez a neved, kötőjel nélkül, ha eddig nem volt gond, ezután sem lesz.

A Kisbenedek és hasonló vezetéknevek szerintem cikisebbek, főleg azonos nem esetén. :)

2017. szept. 21. 10:31
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondom hagyd meg a neved, főleg ha hajlasz arra, hogy csak vezetéknevét vedd fel.
2017. szept. 21. 21:27
 27/31 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem a Sándor-Farkas Zita tök jó lenne. (És gondolom, a magánhangzó torlódás a FarkasSándor között nincs jelen a valódi nevekben..? De mondjuk ebben a sorrendben nekem ígyis-úgyis zavaró.)

Egy pár dolog: Farkas Bertalanné ha akarnál sem lehetnél, ezt pár éve eltörölték szerencsére. Muszáj, hogy legyen egy rendes keresztneved. Úgyhogy maximum Farkas Bertalanné Sándor Zita lehetnél. Vagy Farkasné Sándor Zita.

A Facebookra pedig az About rész szerkesztésével oda tudod írni a leánykori nevedet zárójelbe, így továbbra is meg tudnak találni.

A testvéres dolog, mint sokan írták, a világ legnagyobb hülyesége :D

2017. szept. 24. 10:12
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Mikor törölték el a Farkas Bertalanné formát? Tavaly egy rokonom ilyen formában vette fel a férje nevét.
2017. szept. 24. 13:43
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Ez a testvéres dolog szerintem is hülyeség. Amerikában a nők >90%-a egyszerűen felveszi a férje vezetéknevét házasságkötéskor. Ott nem divat a kötőjelezés sem, -né toldatot vagy hasonló megkülönböztetést pedig egyáltalán nem ismernek. Mégsem panaszkodnak az asszonyok, hogy a férjük húgának nézik őket.

Ettől függetlenül szerintem nyugodtan választhatod a Farkas-Sándor Zita változatot is, ha neked úgy általában a kötőjeles alak tetszik legjobban. Ha kimondásnál a Zitát hangsúlyozod, akkor nem lehet összekeverni, melyikek a vezetékneveid, és melyik a keresztneved. Leírva meg aztán végképp egyértelmű. De nekem szimpatikus a Farkas Zita változat is a fentebb kifejtettek miatt. ;)

2017. szept. 28. 10:52
 30/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget/válaszokat! Végül is eldöntöttem, hogy "Farkas Zita" leszek. :) Minden jót mindenkinek! :)
2017. okt. 3. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!