Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti hogy vennétek fel a férjete...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti hogy vennétek fel a férjetek nevét ilyen esetben? Nagy dilemmában vagyok!

Figyelt kérdés

Fiktív neveket fogok használni! A női név mondjuk Sándor Zita a férfi neve Farkas László.

Nekem mindig a kötőjeles verzió tetszett, viszont Sándor vezetéknév megnehezíti ezt a dolgot... Farkas-Sándor Zita. Szerintetek ez így jól hangzik, hogy a vezetéknevem egy férfi keresztnév és úgy van hozzátoldva a Farkas. Vagy a kötőjeleset gondolnám, vagy hogy simán Farkas Zita legyek akkor. De akkor olyan mint ha tesók lennénk, sokan ezt mondják. Bár az is tetszik nekem. Mi a ti véleményetek?

2017. szept. 19. 14:06
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Én kötőjellel vettem fel, és a férjem is.

Szerintem a férfinév-vezetéknév nem nehezíti a dolgot, de tényleg.

Am ezt az "olyan, mintha testvérek lennénk"-dolgot butaságnak tartom, simá felvettem volna az ő vezetéknevét is, ha nem lett volna fontos számomra a lánykori nevem megtartása (elhunyt édesapám után, akinek mellesleg csak lánygyermekei születtek).

2017. szept. 19. 14:50
 12/31 A kérdező kommentje:
Ez egy nemes gesztus volt Tőled, hogy megtartottad a neved! Nekem van egy öcsém, így a "Sándor" név tovább fog élni. Köszönöm a válaszod.
2017. szept. 19. 14:53
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekem "Farkas Zita" lett a nevem, de én nem érzem úgy egy percig se, hogy testvérek vagyunk. Meg van még két testvérem, ráadásul fiúk, így lesz, aki továbbviszi a nevet, úgyhogy ez nálunk nem volt gond.

Ha neked ez a változat mégse az igazi, akkor legyen kötőjellel, de fordítsd meg, a másik név álljon elöl.

2017. szept. 19. 16:26
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a "tesós" dolgot sose hallottam még :D.. Rengeteg rokonom/ismerősöm így vette fel a a férje családnevét és eszembe sem jutott, hogy testvérek lennének. Szerintem normális a "Farkas Zita" is.
2017. szept. 19. 16:35
 15/31 anonim ***** válasza:
69%
Az én kedvesem is "Farkas Zita" lett. Azt mondta Ő nem lesz "né" mert nem utánfutó.
2017. szept. 19. 16:58
 16/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, még gondolkodom, hogy legyen, de hajlok a "Farkas Zitára" ezután a sok jó válasz után! :)
2017. szept. 19. 17:25
 17/31 anonim ***** válasza:
82%
És mi lenne, ha csak megtartanád a saját neved?
2017. szept. 19. 19:39
 18/31 Sunshinedoll ***** válasza:
72%
Én vagy kötőjelesen, vagy megtartanám a sajátomat. Tutira nem lennék -né, és a saját nevem se dobnám el teljesen, apám nem azért nevelt meg dolgozta ki a belét meg taníttatott ki, hogy egy másik pasi nevére lecseréljem az övét :D
2017. szept. 19. 20:36
 19/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A sajátomat nem szeretném megtartani, mivel ha házas leszek, akkor már nekem fura lenne a leánykori nevemet használni. Nem gondolom, hogy Apukám megsértődne, ha a férjem nevét használnám tovább, végül is évszázadok óta ez a hagyomány.
2017. szept. 19. 21:03
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Tetszik a Sándor-Farkas Zita, a Farkas Zita és a Farkasné Sándor Zita is. Szerintem ez a három szép.

21/L

2017. szept. 19. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!