Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogy vennétek fel a férjetek nevét ilyen esetben? Nagy dilemmában vagyok!
Fiktív neveket fogok használni! A női név mondjuk Sándor Zita a férfi neve Farkas László.
Nekem mindig a kötőjeles verzió tetszett, viszont Sándor vezetéknév megnehezíti ezt a dolgot... Farkas-Sándor Zita. Szerintetek ez így jól hangzik, hogy a vezetéknevem egy férfi keresztnév és úgy van hozzátoldva a Farkas. Vagy a kötőjeleset gondolnám, vagy hogy simán Farkas Zita legyek akkor. De akkor olyan mint ha tesók lennénk, sokan ezt mondják. Bár az is tetszik nekem. Mi a ti véleményetek?
Én kötőjellel vettem fel, és a férjem is.
Szerintem a férfinév-vezetéknév nem nehezíti a dolgot, de tényleg.
Am ezt az "olyan, mintha testvérek lennénk"-dolgot butaságnak tartom, simá felvettem volna az ő vezetéknevét is, ha nem lett volna fontos számomra a lánykori nevem megtartása (elhunyt édesapám után, akinek mellesleg csak lánygyermekei születtek).
Nekem "Farkas Zita" lett a nevem, de én nem érzem úgy egy percig se, hogy testvérek vagyunk. Meg van még két testvérem, ráadásul fiúk, így lesz, aki továbbviszi a nevet, úgyhogy ez nálunk nem volt gond.
Ha neked ez a változat mégse az igazi, akkor legyen kötőjellel, de fordítsd meg, a másik név álljon elöl.
Tetszik a Sándor-Farkas Zita, a Farkas Zita és a Farkasné Sándor Zita is. Szerintem ez a három szép.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!