Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más is volt ilyen dilemmában?
Jövőre tervezzük összekötni az éltünket, azonban nem vagyunk a legjobban eleresztve anyagiak terén. A karikagyűrűink is ezüstből lesznek, köves valamicsoda nem lesz. Azonban nagy dilemmában vagyok.
Két felállás van az esküvőt illetően.
1. kicsit jobban összehúzzuk a nadrágszíjat, és 15 fővel tartunk a sertartás után egy kis vacsorát. Ügye itt ebben az esetben szeretnék valami igazi menyasszonyi ruhát, amiben egy két képpel megörkítik a nagy napunkat!
2. Ketten bemegyünk 2 tanút megfogunk utána velük egy kis vacsora vagy délutáni étkezés, de ebben az esetben nem tudom, hogy legyen-e ruhám. Minek? Nincs fotózás, nincs tánc, ebben az esetben felelseges flnc...
Az én részemről csak anyukám volt ott, meg a barátnőm a párjával, tanúm is a barátnőm volt. Már csak egy közeli rokonom van, egy nagynéném, de vele nincs jó kapcsolatom, és nem hívtam, mert félő volt, hogy elrontja a megjegyzéseivel a napot, megsérti férjem családját, stb. Férjem részéről viszont jöttek szülők, testvér, keresztszülő, nagynéni, unokatestvérek. Plusz még két barát. Nem volt rossz, hogy az én oldalamról alig vannak, olyan szempontból, hogy így is jól éreztük magunkat (persze azt nagyon sajnálom, hogy nem élhették meg a családomból többen ezt a napot, tehát ilyen szempontból rossz volt, de ez flanccal vagy anélkül ugyanaz). Mi 22-en voltunk így, volt polgári szertartás, fényképezés, vacsora és egy kis buli utána. Nekünk megérte, hogy meghívhattuk azokat az embereket, akik segítettek megünnepelni ezt a napot, és olyan szerencsénk volt, hogy ennek kapcsán több jó emberrel is megismerkedtünk a szolgáltató részről, ami szintén emlékezetesebbé tett mindent.
Még egy rövid nászút is belefért a költségvetésbe, igaz, csak belföldön, de attól még éppen úgy élveztük.
Mondjuk nekünk téli esküvőnk volt, ami anyagilag jobban kijön.
Azért jövő évig nagyon sok minden történik, ebben az esetben félre is tudtok tenni. De saját tapasztalatból elárulom, hogy nulla félretett forintból, havonta a nadrágszíjat összehúzva átlag fizetésből 2 gyerek mellett lehet még lakodalmat is szervezni, félév alatt. Csak tudni kell mit és hogy illetve hol akarsz !
Menyasszonyi ruhád akkor van ha akarsz meg veszel, de elég egy elegánsabb fehér ruha is. Még 2 tanúval és készülhetnek képek.
Szerintem ne hagyd ki a ruhát. Egyszer lesz ilyen alkalom;)
Ha spórolni akarsz vegyél használtan, jófogás tele van ilyen hirdetésekkel.
Nekünk sincs nagyon kivel megosztani ezt a nagy napot. Alig vannak barátaink, amióta kiselejteztük a java részét, a rokonság egyik fele morgós, hisztigép, a másik meg flancoló, flegma.
Azon agyaltunk, hogy csinálunk egy kis esküvőt valahol tengerparton 2-en, itthon pedig egy 10 fővel kiskosztümben aláírjuk az aláírnivalót.
Én mindig nagy lagziról álmodoztam,ami egy sportcsarnokot teletölt, de rájöttem,hogy sem pénzem, sem kedvem, sem társaságom sincs már ilyesmihez...
Meg amúgy sem ez a fontos, hanem ti. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!