Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Valóban igaza van abban az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valóban igaza van abban az anyósnak, hogy semmi beleszólásom nincs a saját esküvőnkbe?

Figyelt kérdés

Amióta elkezdtük az esküvőt szervezni, anyóssal folyamatosan az anyagiak miatt veszekszünk.

Ahhoz ragaszkodott, hogy az egyik felét ő fizesse, mert egyedül nem tudnánk kifizetni.

A másik felét a párom előlegezi meg a szüleimnek, akik kötöttek le két éve egy nagyobb összeget, de az az esküvő után 3 hónappal jár le. Párom szerint felesleges felbontani, és elveszteni a kamatokat, mert ennyit még ki tudunk fizetni.

Viszont anyós szerint így semmi jogom beleszólni a dolgokba, mert egy fillért sem fizetek be.

Ha párom nekem add igazat, akkor pedig azért hisztizik.

Szinte minden megvan már, mindenről párommal kettesben döntöttünk, de előtte kikértük mindkét szülő véleményét. Egyik választásunk se tetszik neki, ha valakivel találkozunk, rögtön jön az ő megmondta, hogy nem az kell, de a gyerekek nem hallgatnak rám dologgal.

Hogyan tudnék véget vetni ennek a dolognak, mert lelkileg páromat is, engem is nagyon megvisel az állandó veszekedés?

2010. máj. 27. 08:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
83%

Jaj,hála égnek,hogy mi két tanúval házasodtunk a szüleink tudta nélkül.

Pont ezt a civakodást akartuk elkerülni.

Frankó anyósod lesz,nincs lóvéd,hát kussolj!És hát te sem vagy a problémamegoldás,meg a kompromisszumok embere.

Változtassatok,(te is),mert elmúlik az esküvő,aztán jön majd a gyerek,háztartás...

Én nem akarlak elkeseríteni,de ha így folytatjátok akkor folyton csak konfrontálódni fogtok....

2010. máj. 27. 09:09
 12/24 A kérdező kommentje:

Az bánt leginkább, hogy mindenben, mindenben kikértük a véleményüket, mi legyen, hogy legyen stb.

Végig járta velünk a helyszíneket, együtt átnéztünk az árajánlatokat, megbeszéltük, hogyan legyen, kinek mi tetszik.

Pl egyik videós tetszett páromnak, nekem is, anyósnak nem. Párom kijelentette, neki ez kell.

Másnap már az volt, hogy ÉN kizárom őt a döntésekből. Úgy csinál, mintha mindenben egyedül döntöttem volna.

Ha párom mondja, hogy neki valami nem tetszik, mindjárt jön anyós azzal, hogy de a vendégeknek kell. Másnap pedig azért vesznek össze a párommal, mert ÉN tiltom meg, hogy az a valami legyen.

Teljesen mindegy, mit döntünk, mindenben én vagyok a rossz.

Pedig mindezek ellenére életem legszebb időszaka, mert párommal még sosem voltunk egy húron.

Hamarosan kisbabát szeretnénk, de majd ott is jön azzal, hogy semmi beleszólásom a gyerekem életébe?

Mit csináljak még? Ha kikérem a tanácsát, akkor hülye vagyok, hogy még ehhez sem értek, ha nem kérem, akkor undok dög, aki kizárja őt a fia életéből.

2010. máj. 27. 09:19
 13/24 anonim ***** válasza:
55%

szerintem ne házasodj vele

borzalom lenne így élni inkább keress megértő férfit

2010. máj. 27. 09:32
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj én ezt most úgy mondom mint külsőszemlélődő, mert eddig csak más esküvőjén jártam... :) Sokan mondják, hogy ilyen az anyós, de segítettem olyan esküvőn ahol az anyós nyakonvágta a saját fiát, mert az ellent mondott a menyasszonyának. De jártam olyan is ahol ilyen volt az anyáós mint a tied... Ott annyi lett a vége, hogy a vőlegény talpra állt és elhajtotta a bús büdös p*csába a saját anyját. Szóval ezt ne a "hülye" anyóssal próbáld meg megbeszélni. Ha a párod szeret (de miért ne szeretne...) akkor tenni fog ez ellen valamit.
2010. máj. 27. 09:33
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Ez a ti esküvőtök nem az övé.Mond meg neki,hogy a te szüleid nem adnak erre,de majd lest lakásra,kirándulásra meg mindenre.
2010. máj. 27. 10:15
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Azt állítod, közösen döntötök a pároddal - akkor hozzatok meg egy felelősségteljes döntést, és halasszátok el 3 hónappal az esküvőt. Ha ezt megtudtátok már majdnem készre szervezni, akkor nem lesz gond ugyanezt végrehajtani mégegyszer. Így anyósod sem jöhet azzal, hogy nem ad a családod bele az esküvőbe és te is joggal szólhatsz bele. Lehet, hogy második nekifutásra végre nem ragaszkodtok majd annyira a szülői vélemények kikéréséhez sem, megspórolva egy csomó konfliktust - elvégre a ti lagzitok, nektek kell jól érezni magatokat.

Nem ez lesz az utolsó csatád az anyóssal...

2010. máj. 27. 13:20
 17/24 anonim ***** válasza:

Legyél határozott! Olyan nincs hogy nem tudjátok visszautasítani a pénzt! Dehogynem. És közlitek a szülőkkel, testvérekkel, hogy kicsi családi körben házasodtok, max. 30 ember, kicsi ebéd. Annyit szerintem ti is ki tudtok fizetni, mert gondolom azért valamennyi pénzetek van. Erre anyós háborogni fog, de közlitek vele (ÉS ELSŐSORBAN A KEDVES FÉRJED!), hogy nagyon örülnétek ha ott lenne, de ha neki ez nem tetszik és háborog, ti akkor is összeházasodtok és ezzel az ügy le van zárva. Ha nem megy, az ő baja, majd megbékél. De szerintem (bár biztos duzzogva és évekig emlegetve) de el fog menni. Ha látja hogy nem tud beleszólni a dolgaitokba mert NEM HAGYJÁTOK, akkor ebbe előbb-utóbb bele fog törődni.

De ha neked egy ilyen kisebb esküvő nem elég, akkor törődj bele, hogy az anyós intézkedik és később is (gyereknevelés) állandóan bele fog szólni mindenbe.

Szerintem lépjetek!!

2010. máj. 27. 13:40
 18/24 anonim ***** válasza:

Én nem házasodnék úgy hogy más fizeti a költségeket,mégpedig pont emiatt amit te is leírtál.El nem tudom kébzelni hogy a saját esküvőmön ne úgy legyen minden ahogy én és a párom szeretnénk.Mi is most szervezzük a sajátunkat,de max annyi beleszólása van akárkinek is, hogy megkérdezzük szereti-e a iválasztott menüt, és milyen sütit szeret.Na meg figyelembe vesszük ki mit iszik.Ennyi,semmi több.

te pedig közölheted a kedves anyóssal hogy attól hogy a párod előlegezi meg a fele pénzt,igenis hogy fizet bele a te családod is,csak utólag.De mivel nem az anyós előlegez,így a dolognak ehhez a részéhez semmi köze.

Viszont az lenne a leg tisztább amit már egy korábbi válaszoló írt,toljátok el az esküvőt 3-4 hónappal.tényleg,miért nem tudtatok várni már annyit?

2010. máj. 27. 17:10
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
szerintem utasits vissza a penzt is irj egy uj vedeglistat es csak azokat hivd meg akiket Ti akartok, kozeli hozzatartozok, baratokat... nekunk kis eskuvon lesz es nem engedtuk a szuloket beleszolni egyaltalan , mi is fizetunk mindent, sot penzt sem kapunk a szuloktol..
2010. máj. 28. 14:04
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg a vőlegényedet, hogy csak nagy hacacáréval kellesz-e neki, vagy jó vagy úgy, ahogy vagy.Ha jó vagy így is, akkor rendezzetek egy vendégek nélküli házasságkötést. Anykönyvvezető, két tanu kész. Leendő anyósod meg kenje a hajára a pénzét. Ha a vőlegényednek így nem kellesz, akkor nagyon el kell gondolkodnod, hogy vele képzeled-e el az életedet! Mert így csak kis cseléd leszel a saját otthonodban, akit esetleg egyszer kétszer nagykegyesen megdugnak. Na ez az ami megér egy kis gondolkodást.
2010. máj. 28. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!