Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy induljunk így neki az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy induljunk így neki az életnek?

Figyelt kérdés
Tervezzük az esküvőt, de sajnos nem tudunk eleget gyűjteni előre, hogy abból rendezzük az esküvőt, a szülők sem tudnak segíteni. Egyetlen megoldás, hogy vendéglőben rendezzük meg (ami felénk nem szokás), és majd a kapott pénzből kifizetjük a menüt. Ebben az esetben sajnos a maradék pénz nem elég egy lakásvásárlásra, így meg nem tudom hol fogunk élni... :( És a munkánkból, valamint a fizetésünkből kiindulva szerintem soha nem lesz többet lehetőségünk lakást venni, mert nem tudunk spórolni annyit belőle... ez lenne az egyetlen alkalom amikor ennyi pénz lenne együtt. Ti mit csináltatok/csinálnátok ilyen helyzetben?
2010. máj. 24. 20:44
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Már ne haragudj, de elég bután gondolkodsz: ha a lagzira nincs elég pénzetek, akkor az esetleg ajándákba kapott összegböl elöször ezt kell kifizetni, utána meg ami marad, az nem hiszem, hogy sokkal több, mint amennyi eredetileg volt nektek. Manapság már nagyon sokan rájöttek, hogy a nagy lagzi nem éri meg - és régebben is CSAK azért, mert ott a szülök fizettek, a fiatalok kaptak valamit. Ma már a legtöbben, akiknek nem áll halomban otthon a pénz, kis esküvöt tartanak (két taunval, esetleg egész szük család - szülök, testvérek), és ez egyre inkább igy lesz. Arra nem sok ember fog pénzt adni, hogy ha ESETLEG az ö gyerekük MAJD valamikor házasodik, akkor TI ESETLEG adtok annak valamit, mert nagy valószinüséggel nem lesz NEKTEK sem MIBÖL adni.

Ha értelmes emberek lennétek - amit a válaszaid alapján eléggé kétlek - , akkor a meglévö pénzetekhez spórolnátok még, és utána vennétek belöle (hitellel) egy lakásr, addig meg vagy a szülöknél, vagy albérletben laktok.

2010. máj. 29. 08:26
 22/28 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszolónak adok én is igazat.

Manapság az ajándékpénzből nem lehet lakást venni.

Nézz utána a dolgoknak kedves kérdező mielőtt belefognál valami hülyeségbe.

Nekünk kis lagzink volt nem sokkal kaptunk többet,mint amennyit ráköltöttünk.

Haveroméknak nagy lagzi volt,annyi pénzt kaptak amennyibe került a lagzi és ő mindenhez kedvezményesen jutott hozzá.Ha nincsenek kedvezmények akkor nekik is mínuszos.

Ha nincs pénzed a lagzira akkor lagzi után még albérletre sem lesz nemhogy lakásra.Kiszámoltad egyáltalán hogy 500 ember etetése mennyibe kerül? 10ezer forintot lehet számolni alsó hangon,főleg ha étteremben lesz.5millióért akarsz lagzit rendezni amikor nincs pénzetek?Spórolni a lagzin csak akkor tudsz főleg ennyi embernél ha otthon tartjátok és mindenki ad bele valamit.De ha már adtak bele a kajába akkor nem fognak milliókat adni ajándékba.

Nem akarlak ántani de ébredj fel,ez a való világ!És ezt komolyan mondom!

2010. máj. 29. 14:38
 23/28 anonim ***** válasza:
Kár, hogy ilyen későn találtam meg ezt a kérdést. Mi is hasonló problémákkal küzdünk. 3,5 éve lakunk együtt, sajnos nem tudunk nagyon félre tenni, amikor jobban kerestem, sajnos egy baklövést kellett törleszteni:( így az a lóvé elment arra, pedig itt most legalább 200.000 Ft-ról lenne szó. Mi úgy terveztük, hogy jövőre elmegyünk egyet nyaralni, gyűjtögetjük a pénzt, de aztán átbeszéltük, és inkább beáldozzuk a nyaralást, várunk még egy évet, és 2012-ben jöhet a lagzi, de már alábbhagytunk mi is az igényekkel. Nem akarunk hitelt felvenni az esküvőre. 400 fős lagziról beszélsz. rendben, hogy szeretnétek nagyot, de úgy gondolom, hogy ha neked nincs erre pénzed, ne várd el a szülőktől, hogy majd ők fizessék ki. nekik is teher. sőt! ha te akarsz ekkorát, tegyél is érte. mi is gyűjtünk. lakás sajnos nekünk sem lesz, csak örökség után, de inkább éljenek még vagy 100 évet, nem akarok rosszat senkinek, főleg nem a szüleimnek. kicsit lejjebb kéne vinni az igényeket. vagy akkor kis lagzi, és amit arra a 400 főre fordítanának a szülők, nektek is adhatnák, nem?
2010. okt. 13. 21:35
 24/28 A kérdező kommentje:
A szülők egyáltalán nem tudnak segíteni, szóval önerőből kell fedezni. Nálunk ekkora volumenű lagzik a megszokottak, x-edik unokatestvért is szokás elhívni, és mivel én is/vagy anyáék voltak az övékén, így mi is vissza kell hívjuk...
2010. okt. 14. 11:09
 25/28 anonim ***** válasza:

uccsó vagyok.

igen, ezt értem, csak abba is bele kéne gondolni, hogy hogy fogjátok ezt megoldani. sajnos tényleg az a helyzet, hogy ok, hogy ilyen nagy lagzit tartotok, de tényleg nem lesz belőle lakás. mi úgy beszéltük, hogy másfél év múlva esküvő, kb 60-70 fő, utána megyünk apuhoz, vagy építkezünk, utána könnyebb lesz, vagy addig maradunk, amíg nem tudunk hitelt felvenni. semmi gond a szülővel való éléssel, de én úgy gondolom, hogy egészségesebb, ha legalább is egy házzal, de arrébb élni. és ez csak pénzzel lehet, de ha minden a lagzira megy, akkor miből lesz lakás? Ok, hogy ekkora lagzi szokás, de beáldoznád a saját lakást csak azért, hogy ne sértődjön meg a 20. kuzin is?

2010. okt. 14. 19:31
 26/28 anonim ***** válasza:

És mi lenne, ha a 680 rokont csak magára a szertartásra hívnád meg – a jelenlétük még nem kerül pénzbe – és a lagzi lenne csak szűk körű? Tudom, hogy ettől is megsértődnének, de talán kicsit kevésbé.. Sokan szokták így szervezni.

Vagy egy ennél is alternatívabb megoldás: azok számára, akiknek a meghívója csak a szertartásra szól, a képeslap alján jelenjen meg ez a szöveg apró betűkkel:

"Ui: ...Igen, lesz lakodalom is. Vágytunk rá, hogy – a családi hagyományt folytatva – meghívhassunk mindenkit akit szeretnénk, de jelen körülményeink közt csak egy szűk körű lagzit engedhetünk meg magunknak. A nem létező lakásunk, az életkezdésünk forog kockán.. Nem szeretnénk megbántani senkit, és reméljük, ez a rendhagyó meghívó nem tűnik magyarázkodásnak. Csupán szeretnénk elkerülni, hogy a pénz hatalma félreértéseket, konfliktusokat gerjesszen a családunkban. Köszönjük a megértést, és szeretettel várunk az esküvői szertartásunkra!"

Tudom, ez elég meredek. De egy ötletnek elmegy, ha esetleg bevállalnád. Biztos lehet még finomítani rajta.

Egyéb alternatív megoldás: egy rendhagyó lagzi? Mondjuk egy nyári napon kinn a szabadban műanyagtányéros bográcsozás (mondjuk lecsó), valami haver-együttes zenél, mindenki hozzon sátrat.. a gesztus megvan, mégsem marad ki senki hm? Csak levágnák, hogy pénzhiány van..:)

2010. okt. 14. 20:36
 27/28 anonim ***** válasza:
uccsó előtt vagyok. az előttem szólónak igaza van. a szertartásra meghívni a sok embert tényleg nem olyan rossz:) és hogy sikerült? vagy volt már? lesz? mik a fejlemények?
2010. okt. 15. 18:19
 28/28 A kérdező kommentje:

Még nem volt meg a lagzi, egyelőre még mindig csak tervezzük :) Köszönöm a segítségeteket, a szertartásos ötlet valóban jó, viszont felénk nem szokás az ilyesmi, úgyhogy nem venné jó néven a násznép ha csak nézelődni hívnánk el, és a kajáról kifelejtenénk.

Két megoldást találtunk eddig, ami szóba jöhet. Elsőként az, hogy ha sikerül egy külföldi melót találni, akkor kimenne a párom egy fél évre, abból már tudnánk mit kezdeni, plusz addig még gyűjtünk itthon is. A másik ötletet pedig csak utolsó esetben vetjük be, ez pedig az, hogy kérünk egy gazdagabb ismerőstől kölcsön, amit majd a lagzi után rögtön megadnunk. Így még mindig jobban jövünk ki, mint az étteremmel, mert kiszámoltuk, hogy olcsóbban jön ki a kaja, ha mi készítjük el. Segítség meg van bőven, szóval csak az alapanyag kell.

Szóval reménykedünk. :) Nem 400 fős lesz, arról már letettünk, de olyan 250-re még mindig számítunk :)

2010. okt. 15. 19:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!