Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy induljunk így neki az életnek?
Polgári esküvő, majd lakásvásárlás.
2010. máj. 24. 20:53
Hat nem rendeznek nagy lagzit.Etesse a franc a soha nem latott rokonokat.
2010. máj. 24. 20:54
Mi szétválasztottuk az esküvőt és a lakodalmat: megtartottuk az esküvőt és utána a szűk (!) családdal (= szülők + 1..2 rokon, tehát kb. 10 fő) elmentünk vacsorázni. Lakodalmat pedig rendezünk, ha lesz pénzünk. (1..2 év alatt csak összejön annyi, de ha nem úgy is jó. Akkor majd összejön később.) A lakás és az életkezdés sokkal fontosabb, mint egy elmulatozott nap.
2010. máj. 24. 20:54
Mivel azt vettem ki abból amit írtál, hogy az esküvőre sem lenne elég pénzetek, eztért ha nem tartotok lagzit akkor a félrerakott pénzből sem tudtok majd lakást venni. Remélem jól értelmeztem. Tartsatok polgári, templomi esküvőt és ha van lehetőségetek akkor lakjatok még egy ideig a szülőknél, akkor jobban tudtok spórolni. Ha erre nincsen lehetőségetek akkor marad sajnos az albérlet. :(
2010. máj. 24. 21:05
5/28 A kérdező kommentje:
Ha nem tartunk nagy lagzit akkor a lakásra sem lesz pénz sajnos :(
Eddig reméltük, hogy tudunk gyűjteni egy nagyobb esküvőre, de mára már beláttuk, hogy esély sincs. Szóval ha csak polgári lesz, akkor sem lesz megoldva a lakásprobléma, mert továbbra sem lesz pénz rá. A szülőknél nem lakhatunk, mert apósék két szobában laknak a párom bátyjáékkal osztozva, az én szüleim, pedig még két kisfiút nevelnek, az öcséimet, így a mi házunk sem elég két családnak... :(
Mi 8 éve albérletbe keztük. 3 éve vettük meg a lakást hitelre. Most fogunk a nyáron összeházasodni. 18-20 fő lessz a lakodalomban, sajnos. Szerettünk volna nagyobbat, de ennyit bír a folyószámla hitel. A 25. házassági évfordulónkon majd nagyobb murit csapunk. ja, a kaja cirka 2500-3000 Ft.
Egyébként mi lenne, ha a lakás árát kipótolnátok hitelből? Álltalában úgy megy neki az ember, (legalább is én) hogy egyszer házasodik. Akkor meg már legyen szép és emlékezetes. Nem?
2010. máj. 24. 21:27
Régen is úgy volt, hogy a bugyi és a gatya összekerült. Elmentek albérletbe és szép apránként összehoztak egy lakást. Ahogyan a szavaidból kiveszem, még a 20-as éveitek elején lehettek. Teher alatt nő a pálma. Ha szeretitek egymást, mindent elérhettek az életben.
2010. máj. 24. 21:33
Én a helyedben megkérdeznék valakit, aki 1945 és 1950 között kötött házasságot, hogy hogyan oldották meg. Nem lehetne a kajálást otthon megoldani?
Az egyházi esküvőért úgy tudom, hogy 5000 forint alatt kell fizetni. A polgári esküvő meg. nem akkora durranás.
2010. máj. 25. 02:47
Vendéglőben rendezve szerintem drágább a lagzi. Ha van egy nagy kertetek, inkább főzzetek ti. Egy jó húsleves, pörkölt vidéken sokkal olcsóbb otthon főzve, akár bográcsban. Süteményeket is meg lehet csinálni, ebbe a rokonság is be szokott segíteni, mindenki visz egy tepsivel és kész.
2010. máj. 25. 09:38
10/28 A kérdező kommentje:
Mi így terveztük eredetileg, azaz, hogy mi főzünk, de ez is rengetegbe kerül, ha nem csak a szoros rokonságot vesszük, hiszen egy esküvő lesz, és nem egy hétvégi bográcsozás, szóval kell előétel stb stb. És ne feledkezzünk meg, hogy itt a fő gond nem azzal van, hogy milyen esküvőnk lesz (mi megelégednénk 2 tanússal is) hanem hogy nem tudunk eleget gyűjteni a lakásra az elkövetkezendőkben, ezt lenne hívatott megoldani egy nagyobb lagzi, mint a régi időkben, de sajnos azt sem tudjuk megrendezni... És íme az ördögi kör :(
Kapcsolódó kérdések: