Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy induljunk így neki az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy induljunk így neki az életnek?

Figyelt kérdés
Tervezzük az esküvőt, de sajnos nem tudunk eleget gyűjteni előre, hogy abból rendezzük az esküvőt, a szülők sem tudnak segíteni. Egyetlen megoldás, hogy vendéglőben rendezzük meg (ami felénk nem szokás), és majd a kapott pénzből kifizetjük a menüt. Ebben az esetben sajnos a maradék pénz nem elég egy lakásvásárlásra, így meg nem tudom hol fogunk élni... :( És a munkánkból, valamint a fizetésünkből kiindulva szerintem soha nem lesz többet lehetőségünk lakást venni, mert nem tudunk spórolni annyit belőle... ez lenne az egyetlen alkalom amikor ennyi pénz lenne együtt. Ti mit csináltatok/csinálnátok ilyen helyzetben?
2010. máj. 24. 20:44
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Polgári esküvő, majd lakásvásárlás.
2010. máj. 24. 20:53
 2/28 anonim ***** válasza:
87%
Hat nem rendeznek nagy lagzit.Etesse a franc a soha nem latott rokonokat.
2010. máj. 24. 20:54
 3/28 anonim ***** válasza:
86%
Mi szétválasztottuk az esküvőt és a lakodalmat: megtartottuk az esküvőt és utána a szűk (!) családdal (= szülők + 1..2 rokon, tehát kb. 10 fő) elmentünk vacsorázni. Lakodalmat pedig rendezünk, ha lesz pénzünk. (1..2 év alatt csak összejön annyi, de ha nem úgy is jó. Akkor majd összejön később.) A lakás és az életkezdés sokkal fontosabb, mint egy elmulatozott nap.
2010. máj. 24. 20:54
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Mivel azt vettem ki abból amit írtál, hogy az esküvőre sem lenne elég pénzetek, eztért ha nem tartotok lagzit akkor a félrerakott pénzből sem tudtok majd lakást venni. Remélem jól értelmeztem. Tartsatok polgári, templomi esküvőt és ha van lehetőségetek akkor lakjatok még egy ideig a szülőknél, akkor jobban tudtok spórolni. Ha erre nincsen lehetőségetek akkor marad sajnos az albérlet. :(
2010. máj. 24. 21:05
 5/28 A kérdező kommentje:

Ha nem tartunk nagy lagzit akkor a lakásra sem lesz pénz sajnos :(

Eddig reméltük, hogy tudunk gyűjteni egy nagyobb esküvőre, de mára már beláttuk, hogy esély sincs. Szóval ha csak polgári lesz, akkor sem lesz megoldva a lakásprobléma, mert továbbra sem lesz pénz rá. A szülőknél nem lakhatunk, mert apósék két szobában laknak a párom bátyjáékkal osztozva, az én szüleim, pedig még két kisfiút nevelnek, az öcséimet, így a mi házunk sem elég két családnak... :(

2010. máj. 24. 21:12
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

Mi 8 éve albérletbe keztük. 3 éve vettük meg a lakást hitelre. Most fogunk a nyáron összeházasodni. 18-20 fő lessz a lakodalomban, sajnos. Szerettünk volna nagyobbat, de ennyit bír a folyószámla hitel. A 25. házassági évfordulónkon majd nagyobb murit csapunk. ja, a kaja cirka 2500-3000 Ft.

Egyébként mi lenne, ha a lakás árát kipótolnátok hitelből? Álltalában úgy megy neki az ember, (legalább is én) hogy egyszer házasodik. Akkor meg már legyen szép és emlékezetes. Nem?

2010. máj. 24. 21:27
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
Régen is úgy volt, hogy a bugyi és a gatya összekerült. Elmentek albérletbe és szép apránként összehoztak egy lakást. Ahogyan a szavaidból kiveszem, még a 20-as éveitek elején lehettek. Teher alatt nő a pálma. Ha szeretitek egymást, mindent elérhettek az életben.
2010. máj. 24. 21:33
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben megkérdeznék valakit, aki 1945 és 1950 között kötött házasságot, hogy hogyan oldották meg. Nem lehetne a kajálást otthon megoldani?

Az egyházi esküvőért úgy tudom, hogy 5000 forint alatt kell fizetni. A polgári esküvő meg. nem akkora durranás.

2010. máj. 25. 02:47
 9/28 anonim ***** válasza:
Vendéglőben rendezve szerintem drágább a lagzi. Ha van egy nagy kertetek, inkább főzzetek ti. Egy jó húsleves, pörkölt vidéken sokkal olcsóbb otthon főzve, akár bográcsban. Süteményeket is meg lehet csinálni, ebbe a rokonság is be szokott segíteni, mindenki visz egy tepsivel és kész.
2010. máj. 25. 09:38
 10/28 A kérdező kommentje:
Mi így terveztük eredetileg, azaz, hogy mi főzünk, de ez is rengetegbe kerül, ha nem csak a szoros rokonságot vesszük, hiszen egy esküvő lesz, és nem egy hétvégi bográcsozás, szóval kell előétel stb stb. És ne feledkezzünk meg, hogy itt a fő gond nem azzal van, hogy milyen esküvőnk lesz (mi megelégednénk 2 tanússal is) hanem hogy nem tudunk eleget gyűjteni a lakásra az elkövetkezendőkben, ezt lenne hívatott megoldani egy nagyobb lagzi, mint a régi időkben, de sajnos azt sem tudjuk megrendezni... És íme az ördögi kör :(
2010. máj. 25. 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!