Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy induljunk így neki az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy induljunk így neki az életnek?

Figyelt kérdés
Tervezzük az esküvőt, de sajnos nem tudunk eleget gyűjteni előre, hogy abból rendezzük az esküvőt, a szülők sem tudnak segíteni. Egyetlen megoldás, hogy vendéglőben rendezzük meg (ami felénk nem szokás), és majd a kapott pénzből kifizetjük a menüt. Ebben az esetben sajnos a maradék pénz nem elég egy lakásvásárlásra, így meg nem tudom hol fogunk élni... :( És a munkánkból, valamint a fizetésünkből kiindulva szerintem soha nem lesz többet lehetőségünk lakást venni, mert nem tudunk spórolni annyit belőle... ez lenne az egyetlen alkalom amikor ennyi pénz lenne együtt. Ti mit csináltatok/csinálnátok ilyen helyzetben?
2010. máj. 24. 20:44
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Bementek polgárira, ott ingyen összeadnak titeket. Aztán előttetek a nagybetűs élet. És igen, teher alatt nő a pálma. El lehet kezdeni az életet albiban is!
2010. máj. 25. 10:29
 12/28 anonim ***** válasza:

Így, hogy lagzira sincs pénzetek, nem fog összejönni a dolog. Régen azért működött valamennyire, mert az egész lakodalmat a szülők állták és az ifjú pár megkapta a teljes összeget, ami befolyt a nászajándékokból. Falun nevelkedtem, ahogy a szüleim is. Nekik anno 34 éve 500 fős lakodalmuk volt, akkoriban illett meghívni a 20. szomszédot is. És még így is, 2 évig a mamáméknál laktak+hitelt vettek fel, h építkezni tudjanak, pedig a telek adott volt, azt már nem kellett venni.

Nekünk 3 éve volt falun az esküvőnk. Nálunk is a szülők fizették (kivéve a barátainkat, azt kiharcoltuk magunknak), 190-200 fő jött el, mindenkitől pénzt kaptunk, kb 2,5-2,8 millió jött össze. Szerinted ebből mikor veszünk bármit is? Félretettük és szorgalmasan gyűjtögetünk hozzá. Talán jövőre baromi nagy hitel mellett tudunk venni egy házacskát. Sajnos férjemet Pesthez köti a munkája, szóval nem nagyon tudunk olcsóbb helyre "ugrálni".

Ne reménykedj a lagziban, mint pénzkereseti lehetőségben. (Nekünk sem ezért volt nagy lakodalom, hanem mert nagy a család, baráti kör mindkét részről, nem akartunk senkit kihagyni) Egyébként sem szép dolog, hogy fejős tehénnek nézed a násznépet. Arról nem is beszélve, hogy sokszor van olyan, hogy mínuszosra jön ki a mérleg, szóval a végén még a saját megtakarításhoz kell nyúlnod, h rendezd a számlát.

Esküdjetek össze szűk körben, próbáljatok részt venni vmi Fészekrakó programban, vagy menjetek vmi nagyon olcsó albérletbe és spóroljatok. Így is - úgy is kénytelenek lesztek hitelt felvenni, sajnos nem megy másként :(((

2010. máj. 25. 16:56
 13/28 anonim ***** válasza:

Mivel 2010-ben már nem úgy van, mint kb. 30-40 évvel ezelőtt, ezért azon válaszadók táborát erősíteném, akik a - polgári, egyházi (szűk körben)> albérlet > gyűjtés > közben love > lakásvásárlás (esetleg hitellel) > és végül egy BIG lagzi - forgatókönyvét vázolták föl.

A lagzit, amit - saját szavaiddal élve - most nem tudtok megrendezni, annak reményében szerveznétek, hogy a vendégsereg ajándékozási kedve és jóindulata révén továbblépési lehetőséget biztosítsanak számotokra. Ezzel alapvetően nincs semmi gond.

Tételezzük föl, hogy valami módon mégis sikerül tető alá hozni a lagzit:

Ma már több olyan vendéglátóhely létezik, amely sokkal jobb kondíciót biztosít lagzira, mintha azt a hátsóudvarban komponálnák össze.

Sikerül az italokat nagyker. áron beszerezni.

Sok mindenben besegít a rokonság (dekor, meghívók készítése, ruha, sütemények stb.)

Tételezzük föl, hogy a tervezett létszám kb. 100-120 fő és ezt tokkal-vonóval sikerül piaci ár alatt 600 ezerért kihozni (amit persze nehezen tudok elképzelni)

De mi van akkor, ha a vendégek mégsem lesznek olyan adakozóak, vagy esetleg azok a rokonok, akik egy kicsit tehetősebbek nem úgy, vagy nem annyival tolnak meg benneteket, mint amire számítottatok?

Akkor sincs semmi probléma, mivel mindenki evett és ivott egy jót, mulatott hajnalig, csak épen az esküvőn kapott zsetont ebben az esetben az esküvőre kell fordítani.

Véleményem szerint nem az esküvőről kell lemondani, csak a tervezett dátumot kell módosítani.

Nem gondolnám, hogy a lagzi az egyetlen kitörési pont, aminek hipp-hopp egy nyár alatt meg kell történnie és aztán eljön a Kánaán.

Persze, ha szeretitek a szerencsejátékot, mindenképpen vágjatok bele!

2010. máj. 27. 08:48
 14/28 A kérdező kommentje:
Nálunk elég szép összegeket szoktak adni, és ráadásul én vagyok az első gyerek a családba, aki férjhez megy. Itt nem azzal volt gond, hogy vajon mennyit adnak, hanem azzal, hogy ha mi magunk szervezzük meg az esküvőt az is megmarad nekünk, amit a méregdrága vendéglői menüre költenénk...
2010. máj. 28. 14:41
 15/28 anonim ***** válasza:

Nos,ha Te vagy az első gyerek,aki férjhez megy ,akkor biztosan anyagilag is egítenének a szüleid,illetve a párod szülei..nemde!?

Sok költséget le lehet faragni,ha mindent papírra leirtok szépen,és kiokoskodjátok...

Butaság azt hinned,hogy a lagzin kapott pénzből fogtok házat venni vagy építkezni...mert nem fog annyi összejönni,elhiheted...

Én rendezvény és eskövőszervezőnek tanulok,hidd el tudok egy két dolgot,képben vagyok...

Hidd el,ki lehet okoskodni egy kisebb lagzit is..

2010. máj. 28. 14:51
 16/28 anonim ***** válasza:
Te most komolyan a nászajándékokból akarsz házat venni?:O Hát ilyet se hallottam még felénk nászajándék nem több millió meg ne azért hivj már meg valakit hogy adjon valamit. Ha valakit bármilyen eseményre meghívok szülinap esküvő etc. Akkor azt azért teszem mert szeretném ha velem ünnepelne nem azért amit hoz. Úristen milyen egy számitó világban élünk.....
2010. máj. 28. 15:54
 17/28 A kérdező kommentje:
Na jól van, tisztázzunk valamit. Itt igenis lehet házat venni abból a pénzből, mert általában minden pár szép összeget kap. Falun élek, itt 400-500 fős esküvők vannak, ez a megszokott. A párom szülei nem élnek, az én szüleim pedig most így a válság következtében igencsak lerongyosodtak :( Szóval csak magunkra számíthatunk. És kiszámoltuk, hogy egyelőre nem tudnánk összeszedni annyi pénzt, hogy egy ekkora esküvőt összehozzunk. Itt mindenkinek a szülei rendezik meg az esküvőt, úgy meg könnyen megy, hogy a kapott pénz csakis az övék... Abból már lehet valamihez kezdeni...
2010. máj. 28. 16:30
 18/28 A kérdező kommentje:
Aki pedig azt említtette, hogy számító világban élünk annak annyit mondanék (mert úgy látom nincs tisztában vele), hogy az esküvőkön adott pénz eredeti célja az volt, hogy segítsék a fiatal párt az elindulásban... Különben is, akiket meghívnánk az esküvőnkre, azoknak az esküvőjén már mind voltak a szüleim, vagy majd a gyerekeiknek megyünk mi. Szóval ez adok-kapok dolog. Senki sem fog nekemdobni x összeget csak úgy, ugyanis tisztában van vele, hogy mi is adtunk egykor, vagy majd a gyerekének adni fogunk.
2010. máj. 28. 16:38
 19/28 anonim ***** válasza:

Tanácsot kértél, utána meg kioktatod, a neked tanácsot adókat?

Albérleteztünk öt éven át (szinte szendvicseken éldegéltünk), mellette gyűjtöttünk önrészre, aztán hitel segítségével vettünk egy pici lakást, amit mi magunk felújítgatunk kb, két év alatt. Mindez pedig az elmúlt tíz évben történt, tehát nem az ötvenes években.

A szüleink, max étellel tudták segíteni az indulásunk, az esküvő pedig szűk családi jellegű volt.

2010. máj. 28. 19:50
 20/28 anonim ***** válasza:

Különbségek vannak helyzetek között, mindenkinek másképp zajlanak ezek a dolgok, nem oktatottt ki senki senkit.

Nagyon nehéz elindulni, és valóban szokás nászajándékba pénzt adni, persze, hogy beszámítja.. De ez miért jelenti azt automatikusan, hogy emiatt hívja meg? Jajj.. számító a világ, de nem ilyenek miatt. Ez természetes.

Én pl. tudom, hogy nekem (nekünk?) csak akkor van esély lakásra, ha meghalnak a nagyszüleim. Mégse kívánom a halálukat. És ez nem összeegyeztethetetlen.

2010. máj. 29. 00:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!