Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy néz ki egy esküvő lépésről lépésre?
Még most se igazán tudom, hogy hoy kéne kinézni egy esküvőnek, nem értek hozzá. Szerintetek mi kéne még?
Mi hiányzik? Hogyan néz ki egy esküvő gyp-s módon lépésről lépésre leírva?
Nemsokára itt az esküvőnk, őszi lesz, és ami eddig meg van:
ruhák, helyszín, kaja, tanúk, 2 koszorús lány, dj, anyakönyvvezető
Menete, forgatókönyv amiről van fogalmam:
polgári szertartás- emberek bejönnek, tanúk meg koszorúslányok, igen kimondása és ennyi
(mire valók a koszorúslányok azon kívül, hogy csak állnak a pár mellett?)
átvonulás vacsorázni
vacsora - svéd asztalos, mindenki elveszi azt a kaját, amit akar, leülnek ahova szeretnének, szól a zene, ha akarnak táncolnak. Ezt csinálják egy darabig, olyan 1-ig van kibérelve a hely. Minden vendég kap kicsi ajándékot, koszorúslányok meg tanúk nagyobbat,
Hiányosnak érzem ezt a részt is. Ide kellene még valami? Mit csinál valaki a szertartás után, vagy vacsorakor? Mivel lehet kitölteni 6-7 órát az estéből? Mindenki elszórakozatja magát?
Fodrász, sminkes valamikor délelőtt, dekoráció.
Torta - ha máshonnan van, valakinek érte kell menni. Ezt nem közvetlenül vacsi után szokták felvágni. Hidd el, simán eltelik az idő, csak a gratuláció minimum fél öra, a tortázás szintén. Ha van fotós, akkor mindenkit egyesével lefotóz a párral, szintén fél óra.
Koszorúslány tök felesleges.
Szerintem sok, ha kb. 7-kor van vacsi, de nincs tánc és 1-ig ott ültök. Akkor legyen olyan zene és lehessen táncolni. Amúgy úgy szokott lenni (legalább is mifelénk), hogy vacsi, majd egy ideig tánc és még éjfél előtt van a torta, amit külön behoznak.
"(mire valók a koszorúslányok azon kívül, hogy csak állnak a pár mellett?) "
Semmire, biodíszlet. Beöltöznek, ott állnak és vigyorognak.
Tavaly voltam lagzin, elég jól össze volt szervezve, megpróbálom felidézni neked :)
Délelőtt készülődés, smink, haj, ház feldíszítés stb (én a menyasszony hozzátartozója voltam, az ő házukban készülődtünk, és ide vártuk a menyasszony hozzátartozóit. Itt is volt valamennyi hideg kaja kirakva, amiből ehettek a vendégek)
Volt úgynevezett lánykérés, a vőlegény a kis vendégseregével átvonult a menyasszony házához (faluban laknak, kb 5 háznyira van egymástól a 2 szülői ház, itt fogadták először külön-külön a hozzátartozókat). Itt a két vendégsereg előtt a fogadott vőfély lenyomta a kis betanult szövegét, jaj de szép nap ez a mai, ez a két fiatal egybekel és apuka átadod e a vőlegénynek a menyasszonyt stb stb. Innen az egész vendégsereg átvonult a templomba, mindenki bevonul sorrendben (megjegyzem a koszorús lányok/fiúk itt csak bevonultak, és utána leültek a vendégek közé, szóval nem álltak a párocska mellett). Ezután polgári szertartás, a hivatal közvetlen a templom mellett volt. Onnan mindenki át kocsival a lagzira kibérelt étterembe. Ott a vőfély megint tolta a dumát, megvoltak a szokásos dolgok (sós kenyér, harisnyakötő foggal leszedése stb..) aztán jött a kaja. Itt nem teljesen svédasztal volt, hanem a pincérek tették minden asztalra ahol ültünk a tálakat és azokból lehetett szemezgetni. Persze utána kirakták egy asztalra őket és utána vált svédasztalossá a dolog. Aztán innentől homályos kicsit a kép, de volt ugye zenekar, mindenki táncikált, beszélgetett, kötetlen volt, néha a vőfély dumált valamit, volt gyertyás tánc az apával meg a menyasszonnyal, ugye nyilván a mennyecske tánc. Hogy a torta felvágása mikor volt azt nem tudom, de nem rögtön a vacsora után, de a menyasszony még fehérben volt, szóval a mennyecske tánc előtt. Kb hajnal 3-4 óráig tartott a buli, aztán lassan mindenki hazacsorgott :)
Itt mondjuk volt ültetés az asztaloknál, meg ugye a templom előtt a csokor dobás ilyesmi. Koszorúslányok amúgy csak szépek de ennyi, nincs különösebb jelentőségük. Ha valamit kihagytam kérdezz, hátha emlékszek rá:)
Fotós meg videós szerintem mindenképpen kell, mert nyilván akartok képeket az esküvőről, és erre nem alkalmas egy rokon (kivéve ha profi fotós és tényleg minőségi képeket tud csinálni, normális géppel)
mást nem úgyis fogtok gondolom fotózkodni a nagy ruhában meg minden
(mire valók a koszorúslányok azon kívül, hogy csak állnak a pár mellett?)
A pár mellett a tanúk állnak, a koszorúslányok max az első sorban, illetve ugye ők vonulnak be előttetek.
Egyébként magán az esküvőn effektíve biodekorációk (tudom, csúnyán hangzik, akkor is :D), szerepük inkább a szervezésben, előkészületekben van, pl. segítenek öltöztetni, vagy ők szaladnak el az utolsó pillanatban elfelejtett dolgokért, a terem díszítést, ha ti magatok csináljátok, abban... hasonlók. Tehát olyan kis mindenes segítőkezek. :)
A vacsora alatt szakíts rá időt, hogy minden vendéggel/családdal válts egy-két szót, jól érzik-e magukat, szeretnének-e valamit, köszönitek az ajándékot/gratulációt/eljövetelt, ilyesmik.
Nagyobb esküvőkön szoktak mindenféle játékok lenni, ami lefoglalja a népet, családias hangulatnál ez nem törvényszerű. Lesz zene, lehet táncolni, ezen felül beszélgetni, ennyi.
Pluszban amit szoktak még esetleg, az éjfélkor a menyasszonytánc, illetve ezt követően az éjféli lakoma, persze ezek nem kötelezőek.
Ültetési rendet érdemes csinálni, hogy ne legyen káosz.
Fotós simán lehet a vacsin is, azért van profi gépe, hogy ne zavarja a félhomály. :) Voltam olyan esküvőn, ahol a fotós az este végére csinált egy gyors videót a még friss képekből, meg kerültek bele gyerekkori képek is, na az nagyon cuki és megható volt. :)
Vetítést ne, irtó gáz.
Eddig minden esküvőn volt, és negyed óra tömény unalom, mert a párom kívül SENKI nem tudta értekelni, főleg a közös képeket.
Egyébként smink-fodrász reggel-délelőtt.
Szartartás után jókívánságok, pezsgőzés, aztán kaja. Vacsikor mindenki eszik, ez másfél-két óra legalább, aztán tánc, vagy beszélgetés - általában a pis fogytával táncos kedv is megjön ;)
Majd valamikor torta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!