Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki miért tartja fontosnak vagy éppen feleslegesnek az esküvőket?
Pozitívum:
~ Hivatalosan is egymásé lehettek, hivatkozhatsz a másikra úgy, hogy "férjem/feleségem." Tudom, hogy a valóságban ez nem mindig van így, de komolyabb kapcsolatot feltételez, mint a "barátom/barátnőm."
Negatívum:
~ Azok az emberek, akik jönnek az esküvőre, nagyrészt semmit sem segítettek abban, hogy jó legyen ez a kapcsolat, és eljussunk idáig, tehát fölösleges, hogy ott bulizgassanak a pénzünkön
~ Maga a házasságkötés hétköznap ingyenes, de igazad van, egy 50-60 fős lagzi nagyon drága. Oké, hogy ha rá vagytok szorulva a pénzre, akkor kaptok pénzt a násznéptől, de ugyanannyi el is megy vele.
~ Ha valamelyik vendég családjában lesz esküvő, akkor viszonoznod kell az ajándékot, szóval ja, ott leszel, ahol voltál eddig is anyagilag.
~ A válás költségeivel és energiabefektetésével kapcsolatban is igazad van, de nem így kell nekiindulni. :)
21/L
Pro:
-emlékezetes esemény. Nagyon sokan úgy vannak vele, hogy az esküvő rengeteg pénz, de ki lehet hozni kevés pénzből is. (pl egy polgári esküvő).
-Az esküvő egy szimbolum, hogy azon a szinten van a kapcsolat, hogy a másik nevét (nő esetében- bár ma már azt hiszem a ffi is felveheti a nő nevét) felvedd és innentől kezdve minden közös legyen. Nem csak a jó, hanem a rossz is.
Mindenben együtt... HIVTALAOSAN is.
-Egy másik fajta nézetből pedig egy bizonyítás, hogy szereted a párod annyira, hogy hivatalos hűséget is mersz neki fogadni, hogy mindig szeretni fogod és társa maradsz jóban rosszban.
(Míg ugye egy olyan kapcsolatban ahol nincsenek papírok nincs semmiféle hivatalos intéznivaló, ha megromlik annyira a kapcsolat, hogy ne akarj vele élni, ott akkor csak fogod magad és kilépsz a kapcsolatból, nincs semmi más dolgod).
Kontra:
-Együtt lehet élni valakivel boldogan szerelemben papírok nélkül is.
-Ha valakinek nincs igénye egy lakodalomra, az nem azt jelenti, hogy kevésbé szeretné a párját.
-A tipikus sablonszöveeg: ha szeretsz valakit nem kell a papír hozzá.
Én házasságpárti vagyok (több, mint 10 éve férjnél is).
Szerintem mutat egyfajta egységet is. Sokkal egyszerűbb hivatalos ügyeket így rendezni, hogy egy nevünk van és nem kell külön magyarázni, hogy ilyen olyan kapcsolatban élünk, de közös a háztartás, stb, hanem férj és felség vagyunk.
Nálunk azért volt fontos, mert a férjem ugyanígy gondolkodik, hogyha már együtt élünk, együtt szívunk és örülünk, ott vannak a gyerekek, akkor ne legyünk már csak "névelegesen" együtt, hanem tegyük hivatalossá a kapcsolatunkat.
Mi ezért alakítottuk így a szerelmünkön felül, hogy házasok legyünk.
35N
Fontosnak tartom az esküvőt is, meg magát a házasságot is.
Házasság:
- törvény előtt is egymás hozzátartozói vagyunk, nem idegenek
- szimbolikus eskü, kb olyan, mint a "szeretlek" szó.. Nyilván a kimondása nélkül is lehet érezni, de attól még jobb érzés kimondani
- egyszerűbb pénzügyek (minden le van tisztázva)
- egyszerűbb ügyintézés
- apróságok, pl édesanyám nem kapott volna plusz szabadnapot amikor apai nagymamám elhunyt, csak így, hogy házasok édesapámmal, így az anyósa hozzátartozónak számított.... Mindeközben a nagymamám élettársának macera volt mindent elintézni, mert nem voltak házasok.
- gyerek esetén egyszerűbb a helyzet
- nem a "pasim" vagy a "csajom" lesz a másik több évtized után is
Esküvő:
- a házasságkötés számomra jó dolog, a jó dolgokat pedig szeretem együtt átélni azokkal, akiket szeretek
- szép emlék
- jó buli
Mindig jókat szórakozok azokon az érveken, amiket páran fel tudnak hozni ellene :D
- "sok a válás, ezért nem házasodok" - a szakítás is sok, akkor párkapcsolatba miért kezdesz? Komolyan kérdezem. Mellesleg az, hogy sokan idióta módjára házasodnak, nem a házasság intézményének a hibája. Pl apámnak volt autóbalesete, az se az autók hibája, hanem azé az egy részeg sofőré aki szembe jött. Sokan házasodnak a nem megfelelő emberrel, nyilván válás lesz belőle, ettől még nem kell köpködni az esküvőkre.
- "pénzkidobás" - annyiba kerül, amennyit a pár szán rá. Aláírni a papírt két tanúval konkrétan ingyen van. Nem a házasság, hanem a köré épülő buli kerül pénzbe. Aki szerint pénzkidobás egy esküvő, az SOHA, SEMMIT nem szokott megünnepelni? Az nem pénzkidobás?
- "válásnál lehúznak pénzzel" - minek vagy együtt bármilyen jellegű kapcsolatban egy olyan emberrel, akiről ezt feltételezed?
Félreértés ne essék, megértem, ha valaki nem vágyik rá, de olyan érveket tudnak néha felhozni, hogy nevetséges :D
Én fontosnak tartom. Attól függetlenül hogy sokan elválnak, én az egész életemet ugyanazzal az emberrel szeretném leélni, és hiszem hogy ez lehetséges, csak máshogy kell felfogni az egésznek a lényegét, és nem az első nézeteltérésnél elválni. Sok pozitív példát látok magam körül, a családomban senki nem vált el.
Nekem fontos az a biztonság, ami egy házasságban van; mert házasság nélkül az egy dolog hogy én bármikor elmehetek ha nem tetszik valami, de ő is bármikor elmehet, és ez elég stresszes lehet. Hogy lehet így gyerekeket vállalni? Nem szeretnék olyan fiúval együtt élni, akinek annyira nem vagyok fontos hogy feleségül vegyen. Én ilyen vagyok, nekem nem az kell hogy átmenetileg jól érezzem magamat, hanem az a szeretet, elfogadás és elköteleződés aminek egy jó házasságban lenni kell.
Ennek ellenére, akik csak azért házasodnak össze mert az esküvő olyan szép meg romantikus, és úgy vannak vele hogy legfeljebb majd elválnak, az szerintem is felesleges.
20/N
Mai formájában feleslegesnek tartom. Akkor lenne értelme esküt tenni, ha nem lehetne válni. Így viszont elég álszent intézménynek tartom. Semmi értelme esküt tenni, ha a jog vagy az önzés felül írja.
30/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!