Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért érzem feleslegesnek az esküvőt?
Én nőként érzem feleslegesnek,pénzpocséklás.
Szerencsére páromnak se volt fontos a nagy felhajtás,így 2 tanúval házasodtunk.
Aztán elmentünk 2 hét nászútra Spanyol és Franciaországba.Az nem volt felesleges :)
Ne haragudj, de ez kicsit érdekes kérdés. Magad sem tudod, hogy miért érzed feleslegesnek az esküvőt? Vagy visszaigazolást vársz tőlünk, hogy: iiiiigen, igazad van, az esküvő tényleg felesleges? :D
Nem tudhatom, fog-e ez változni, láttam már olyat, akinél változott, de olyat is, akinél nem.
Ha tényleg csak az a problémád, hogy az esküvő nagy felhajtással jár, akkor meg lehet oldani a lehető legegyszerűbben: bejelentkeztek az anyakönnyvezetőnél, megbeszélitek, hogy nem akartok semmi flancot, csak a legalapvetőbbet, megbeszéltek egy időpontot, akkor bementek két tanúval, az anyakönyvvezető elmond két-három mondatot, ti kimondjátok az igen, házastársakká nyilvánít bennetetek, aláírtok, aztán mehettek haza. Max negyed óra az egész.
Igazából az egészet feleslegesnek érzem, attól, hogy házasok leszünk és lesz egy papír az összetartozásunkról nem változna semmi közöttünk. Nem azt várom, hogy bólogassatok, hanem azt remélem, hogy talán más is érzett így és tudja, hogy mi ez és elmúlik-e vagy én ilyen vagyok és kész.
Nálunk sajnos a 2 tanús esküvő nem megoldható, mert a szüleink túlzottan is belelátnak az életünkbe, egy utcában lakunk mindannyian. Ha már esküvő, akkor minimum 150 fős idegbajt jelent. Ha nem szólunk nekik akkor meg "örök harag" és évekig hallgathatjuk, hogy becsaptuk őket.
Ezt a modern világ táplálja beléd, belénk, hogy a házasság esküvő felesleges dolog vagy csak egy idejétmúlt balgaság.
Hát nem az...
Szerintem.
"Igazából az egészet feleslegesnek érzem, attól, hogy házasok leszünk és lesz egy papír az összetartozásunkról nem változna semmi közöttünk. "
A házasság nem csak ennyi. Ha nem is a "lelki" "társadalmi" vetületét nézed, jogilag teljesen más, nem csak annyi, hogy jé most már önök azt a szót használhatják, hogy házasok. Ezzel nyilván tisztában vagy te is, meg a "lelki", "társadalmi" szempontból jelentkező különbségekkel is, ezért fázol tőle. Kár tagadni.
Ha valóban egy "semmi" lenne, aminek semmi jelentősége, következmény, de a párod akarná, akkor nem lennél ellene, mert ugye nem is lenne mi ellen.
Esküvő =/= házasság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!