Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért érzem feleslegesnek az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért érzem feleslegesnek az esküvőt?

Figyelt kérdés
A párom már többször megkérdezte, hogy összeházasodjunk-e, de én valahogy soha nem tudtam felhőtlenül örülni a gondolatnak. Nagyon szeretem, nem azzal van a baj, csak egyszerűen feleslegesnek érzem az esküvővel járó hercehurcát. Fog ez változni valaha?
2013. júl. 5. 13:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
81%

Az egészséges teljes élethez kellenek a szertartások, a határok, amiket meglépünk és egy másik szinten folytatódik az életünk. Ilyenek például amikor a fiú először iszik egy pohár alkoholt az apjával, ilyen az érettségi, ilyen az esküvő, a bérmálkozás, a gyermekek születése után a keresztelés, és ilyen a temetés is.

Ma nagyon kevés ilyen szertartást őrzünk, amivel egyes életszakaszokat lezárunk, és egy újat nyitunk. Ma a házasság "csak egy papír" és sokan csak összeverődve élnek, mint a lovak, az első pohár alkoholt már akár 13 évesen megisszák haverokkal vagy egyedül, keresztelni nagyon ritkán szoktak, a temetést pedig sokan pénzhiányra hivatkozva elhagyják, és urnában hazaviszik az elhunytat - pedig a lezáráshoz kell az elbúcsúzás, és nem az, hogy a kredencen tartsák az urnát.

Kedves kérdező! Az esküvő egy életszakasz lezárása és egy új kezdete. Nem kell hercehurca, egy normális, kis költségvetésű esküvőt is lehet tartani. Nem kell két fehér galambot eregetni, székszoknya, ezer forintos meghívó, különféle puccos fényképezések és magamutogatások.

2013. júl. 5. 15:06
 12/17 anonim ***** válasza:

Mi mindketten házasság pártiak vagyunk. Párom inkább vallási okokból. Nekem egy ígéret, hogy velem akar élni. Bár mi már 3,5 éve együtt élünk, mintha házasok lennénk, és megküzdöttünk már néhány akadállyal.

De ami engem illet nő létemre a nagy felhajtás gondolatától is rosszul vagyok.

A szülőknek meg kell mondani, hogy Ti igen is kis esküvőt szeretnétek, és ha ezt nem tudják elfogadni, akkor otthon is lehet maradni. Azért el lehet kezdeni puhítani őket. :)

2013. júl. 5. 15:16
 13/17 A kérdező kommentje:

Mi 16 éve megbeszéltük, hogy együtt akarunk élni, családot akarunk, 3 gyermekünk is született, terveztük őket és minden tökéletesen működik. Nem hiszem, hogy a lelki vagy a társadalmi oldalától félnék.

A párom sem akar minden áron esküvőt, csak néha rákérdez, hogy összeházasodjunk? Én a legutóbb csak annyit mondtam, ha gondolja csináljuk, de nem tett semmit, tehát őt sem izgathatja annyira az egész.

Most ezért kezdtem el ezen gondolkodni, mert a húgom tegnap mondta el, hogy a barátja megkérte a kezét és most ő és az egész család a fellegekben jár a boldogságtól, pedig ez lesz a 3. esküvője.

2013. júl. 5. 15:17
 14/17 anonim ***** válasza:
Akkor mégis mi tart vissza attól, hogy hivatalosan is összekössétek egymást és család lehessetek?
2013. júl. 5. 16:28
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem 16 év és 3 gyermek után nem kell 150 fős lakodalom. Utazzatok el nyaralni és ott házasodjatok össze kettesben. Ezt a családnak is megkell értenie.
2013. júl. 5. 16:47
 16/17 anonim ***** válasza:
Biztosan le leszek pontozva, de szerintem azoknak akik úgy gondolják, hogy a házasság csak egy papír, azoknak nem szabadna házasodni.
2013. júl. 5. 17:02
 17/17 anonim ***** válasza:
33%

én maximálisan megértelek. igaz nekem még nincs a hátam mögött se 16 év, sem 3 gyerek :)

biztosnak érzem a kapcsolatunkat, még azt a fél órát is sajnálnám amit a papírok aláírásával töltenénk. a lagzitól meg egyenesen kirázna a hideg.

5éve vagyunk együtt, nem izgat különösebben, h változni fog-e a véleményem. abban biztos vagyok, h a párom elvenne ha úgy döntenénk egyszer, viszont most még nem érzem szükségét.

2013. júl. 5. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!