Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért szervezik egyesek az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért szervezik egyesek az esküvőt logikátlanul hamar?

Figyelt kérdés

Olyanokra gondolok pl akik már most időpontot foglalnak 2018-2020-ra....

addig még annyi minden történhet és oda a foglaló is...

Szerintetek hogy lenne normális?

2013. jún. 21. 07:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi nem szerveztük ugyan ennyivel hamarabb, csak 8 hónappal hamarabb, de mi nagyon szezonon kívülre szerveztük.

Nekünk meg volt, hogy melyik zenészt és vőfélyt akarjuk, őket és csakis őket, és ha főszezonra szervezzük, akkor akár két évvel előre is le vannak foglalva. De a helyszínek is olyanok a városban, hogy itt gyönyörű a városháza, gyönyörűek a templomok, szóval még a környező városokból, falvakból is idejönnek, úgyhogy aki szezonban akar esküvőt, annak fel kell kötni a gatyát, hogy akár egy teljes évvel előtte is találjon helyet.

Nyilván nem úgy indult, hogy mindenki 2-3 évvel előre szervezni kezdett, de mikor minden foglalt, akkor muszáj tolni. Így egyre többen tolják, egyre tovább foglalt, és egyre inkább biztosítani akarják, hogy nekik szabad legyen, amit akarnak és minél előbb lefoglalják.

Meg addig továbbra is lehet spórolni.

Annyi minden történhet ez igaz, de egy esküvő szervezésének nem úgy áll neki az ember, hogy na minél előbb, nehogy addigra szakítsunk. Ilyen nyilván fel sem merül. Nézzük mi lehet még? Meghal valaki? Az akkor is benne van a pakliban, ha mához két hónapra rendezed. Meg amúgy is ilyenre nem is gondol senki.

2013. jún. 21. 07:49
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Én vidéki vagyok, itt a nagy lagzi a "divat", zenekarral, kibérelt lagzisházzal, ebéddel és vacsorával stb.

Kb. egy évvel előre kell lefoglalni, hogy mindenki (pap, anyakönyvvezető, zenekar, terem, virágos stb) ráérjen ugyan azon a napon.

Szóval szerintem az egy év az ideális és logikus ebben az esetben. Annyi idő alatt mindent meg lehet szervezni.

2013. jún. 21. 07:50
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy hagyod, hadd csinálják, ahogy jó nekik.

Nyilván az foglal ennyire előre, aki pontosan tudja, hogy akkor és ott akar esküdni. És ha vár, azzal csökkenti az esélyét, hogy megkapja pont úgy, ahogy szeretné.

Minél konkrétabb elgondolásod van, annál jobban előre kell tervezni, hogy megvalósítsd. Ha nincs semmi konkrét, akkor két hét alatt is meg lehet szervezni egy esküvőt, de aki kislánykora óta ezt tervezi, annak az ilyen esküvő akkor se lesz igazán jó, ha amúgy külső szemlélőként tökéletesen rendben van.

2013. jún. 21. 07:51
 4/15 A kérdező kommentje:
Értelek titeket, és igazatok van, csak hát szerintem 2020 az már azért abszurd mégiscsak 7 évről beszélünk.....
2013. jún. 21. 07:59
 5/15 anonim ***** válasza:
52%

Amennyiben a házasulók hat hónapon túli időpontban szeretnék a házasságot megkötni, az időpont lefoglalása lehetséges (törvényi feltételek igazolása ez esetben is szükséges), azonban egy újabb személyes megjelenésre is szükség lesz a későbbiek során. Minden év augusztusától adjuk meg a lehetőséget a következő évre történő bejelentkezéshez.

Tehát max. csak másfél évvel előre tudnak időpontot adni.

2013. jún. 21. 08:10
 6/15 anonim ***** válasza:

5-ös a zenész meg a vőfély nem a törvények alapján adja az időpontfoglalást.

Kérdező a 7 év meg enyhe túlzás, nem tudom honnan vetted, ha igaz is, azért ne ebből általánosítsál már, 7 évre előre egy szolgáltató se köti le magát.

2013. jún. 21. 08:18
 7/15 A kérdező kommentje:
Házasságkötő termekben igen, de én itt étteremre, zenekarra, fényképészre gondoltam. Rendezvény szervező vagyok és az utóbbi három hónapban 5-6 felkérés is befutott 2018-2019-2020 dátumokra, az utóbbira 3 is, én per ilyen távlatban nem vállaltam be, de van akiknek már megvan a helyszín és elég sok minden, pedig "csak" 1 éve vannak együtt...
2013. jún. 21. 08:24
 8/15 anonim ***** válasza:
Ez jó meló lehet, csinálnod sem kell majd sok mindent velük, mert tuti addig lemondják.
2013. jún. 21. 08:30
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Ők tudják, de azért 5-7 év nagyon sok, még a legnagyobb lagzihoz is.

Mi esküvő előtt 1 évvel kezdtük el, vagyis az anyakönyvvezetőnél időpontot kértünk, templom, zenekar, helyszín, ruha.

A többit esküvő előtt 6 hónappal kezdtük el szervezni.

2013. jún. 21. 08:50
 10/15 A kérdező kommentje:

Nekem is most lesz aug-ban és márciusban kezdtem szervezni...bőven meg van minden...persze ha valami extra helyet vagy "embert" akarnak megszervezni értem én az 1-esetleg 2 évet is na de 7...

Nagyon meglepett főleg hogy nem egy ilyen pár volt...azt hittem valami új őrület...összejövünk megszervezzük az esküvőt gyorsan és lesz ami lesz akkora :)

2013. jún. 21. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!