Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Titkos esküvőt tervezünk Tud-e valaki tanácsot adni?
Templomban csak akkor esketnek meg, ha előtte polgárilag már összeházasodtatok.
Ha bementek az anyakönyvvezetőhöz, bejelentkeztek, kértek időpontot, akkor csak két tanú kell és megesketnek. A tanuk lehetnek akár a folyosón várakozók is.
bocs, de a templomi önmagában semmi nem jelent, ez nem igazi, anyakönyvvezető előtt érteném, de így nincs is jelentősége,
valamikor a templomi van előbb, ha úgy jönne ki a lépés, nem tudom, de a templomi nem vonzott soha N
Először is köszi az információkat, nem tudtam hogy a templomihoz polgári kell...
Azért akarunk templomit, mert az tud titok maradni, egy polgárinál nem lehet titok, hiszen "túl" hivatalos, ami nem baj, de nem tartható titokban. Én 26 vagyok Ő 22 tehát nem gyerekek vagyunk :)
Katolikus templomban összeadnak polgári nélkül is, de értelme nincsen (a vallási dolgokat leszámítva), mert a magyar jogrendszer ak a polgárit fogadja el.
Református egyház viszont a már meglévő házasságot áldja meg, nem összead.
Nem az otthoni anyakönyvi hivatalba mentek, akkor senki nem kotyogja el.
Nincs semmi megkötés a helyszínre vonatkozóan.
Bementek legkésőbb 30 nappal az esemély előtt személyesen.
Viszitek a születési anyakönyvi kivonatot, érvényes személyit, lakcímkártyát, (ha vonatkozik rátok, akkor a válási papírokat, vagy a volt házastárs halotti anyakönyvi kivonatát)
Senkinek sem fognak szólni, ha munkaidőben 2 tanuval kéritek, akkor még ingyenes is lesz
Polgárit miért tudná meg mindenki?
mi két tanúval házasodtunk,nem kívántam látni a családot aznap,párom sem.
Kb 2 évvel később véletlenül tudták meg,egy levelet az apeh a régi cimemere,anyámékhoz küldött,de már a férjezett nevemmel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!