Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg meggondolatlan és korai lenne 22 évesen férjhez menni?
Ma az a divat, hogy "kiéled magad", és majd kiélt 30-asként kétségbeesel, és hozzámész az első baromhoz, aki szintén házasodni akar.
Neked ő kell, neki pedig te. Kár lenne visszalépni azért, mert mindenki károg. És ha mégse jön össze, akkor meg legfeljebb elváltok. Azt se csak 30 fölött lehet. Sőt, 40 éves nő is maradhat ott kisgyerekkel.
Ellenpéldának meg tessék: én. Elég jól ismerem az illetőt. ;)
22 évesen férjhez mentem, 23 évesen szültem az elsőt, és most három gyereket nevelünk együtt. Nem mondok olyat, hogy biztos, hogy mi soha nem válunk el, de perpill nem tervezzük, az tuti. ;)
Ez sok mindentől függ, mennyire vagy érett, a házasság komoly dolog, kompromisszumok sorozata, ráadásul a párod ezek szerint 31 éves, persze, hogy szeretne már családot. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy túl sok a korkülönbség, ez akár nem is számíthat. Én 19 évesen mentem férjhez, most is ebben a házasságban élek, de ma már nem tenném. A mai eszemmel látom, túl fiatal voltam de akkoriban ez természetes volt.
Szerintem is ráérnél még, az együttélést ki lehet próbálni házasság nélkül is. Neked kell eldöntened, de ha itt teszel fel ilyen kérdést, akkor ha tudat alatt is, de jelen van a bizonytalanság
"Ha működik a kapcsolatotok, miért ne házasodhatnátok"
Én inkább azt a kérdést tenném fel, hogy ha működik a kapcsolat, ha nem, miért házasodnátok össze?
Ha nem házasodik össze veled a barátod, akkor szakítasz vele, vagy mi történik? És ha összeházasodtok, akkor attól miért lesz jobb?
"Azt gondolom, hogy az esküvőszervezés jó próbája a kapcsolatnak."
De jó, hogy nemcsak én érzem így :) Nekünk akkora horderejű a dolog, mint az összeköltözés (és a lakásvásárlás lesz), holott egy szolid családi esküvő lesz, nem világraszóló több száz fős lagzi. Én is azt tapasztalom, hogy nagyon jól mutatja a problémamegoldó és konfliktuskezelő képességet, továbbá plusz adalék, hogy jobban belefolyik a család, és azt is jól látni, hogy ki hogy rendezi a saját családját. Illetve az is remekül kijön, hogy a mi családjaink hogy állnak a párkapcsolatunk következő lépcsőjéhez, meg mennyire segítőkészek.
Sokáig nem akartam sem esküvőt, sem házasságot, de valahogy az elmúlt pár évben úgy éreztem, hogy ez egy fontos gesztus egymás felé az elkötelezettségről, és hiányérzetem lenne hosszabb távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!