Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van olyan, hogy valakit "illik" meghívni az esküvőre?
A párommal beszélgettünk erről, de csak úgy "elméleti" szinten, még nincs kilátásban esküvő. Elkezdte sorolni, hogy ő kiket hívna meg, közte olyan ismerősöket is, akikrő én a közel 3 éves kapcsolat alatt nem is hallottam, vagy akivel egyszer összefutttunk az utcán. Azt mondta, őket illik meghívni, mert mondjuk az egyik jó barátjának a gyerekkori barátja, és régről ismeri, és anno ő is meg volt hívva az ő esküvőjükre.
Hát én pont lesz.rom, hogy kit illik meghívni, én olyanokat szeretnék meghívni a saját esküvőmre, akiket szeretném, hogy ott legyenek. Férjhez megy idén vmi sokadik unokatesóm, meghívott, a tesói eskövőjén is ott voltunk, csak különben soha nem találkozunk, nem tartjuk a kapcsolatot. Fel sem merült bennem, hogy meghívjam őket, nem arról szól ez szerintem, hogy boldog-boldogtalant meghívjak, csak hogy minél többen legyünk.
Tudom, ezt a párommal kell megbeszélnem, de tényleg ebben is van "illem"?
Szülő, testvér, nagyszülő. Őket illik meghívni.
Mindenféle harmadunokatestvért, akit utoljára egy nyolc évvel ezelőtti esküvőn láttál: nem kell.
Oké, hogy azt hívtok akit akartok, node "pont leszrod". Lehet, hogy ők meg a párodnak fontosak, csak így fejezte ezt ki, rokoni kapcsolat hiányában.
30/f
Szerintem nincs. Már csak azért sem, mert lehet, hogy van, aki világraszóló lakodalmat akar 200 vendéggel, neki "beleférhet" a szinte sosem látott ötödunokatestvér, de olyan is van, aki eleve szűk körben szeretne/tud ünnepelni, és akár a saját barátai közül is szelektálnia kell a legközelebbieket.
Én is voltam olyan unokatestvérem esküvőjén, akit tíz év alatt az esküvőn kívül egyszer láttam, de nem fogom meghívni. Én úgy vagyok vele, hogy azokat szeretném ott látni, akik amúgy is az életem részei, és mondjuk nem akkor tudják meg, hogy egyáltalán van valakim, amikor kézbekapják a meghívót.
4-esnek: Nem, ő maga is úgy fogalmazott, hogy szíve szerint ő se hívná meg őket, mert nincsenek olyanban, csak hát illik.
Megkönnyebbültem, hogy nem az én egyedi dilim ez :)
nekünk is lett volna, pl párom apjának testvérei... őket muszáj, de annyira bunkók meg egyebek
de megoldottuk :) ketten megszöktünk és kész
Van olyan, hogy kit "illik" meghívni esküvőre, de manapság már sztem nem annyira élnek ezek a szabályok, főleg mióta nem anyu-apu meg a pereputty fizeti az esküvőt és a lakodalmat.
Ez pont ilyenkor szokott ciki lenni, amikor vkit már meghívtak egy esküvőre, akkor sokan vannak, akik szerint illik visszahívni. Én inkább úgy vagyok vele, hogy szeretnék csak olyanokat látni az esküvőn, akivel jó kapcsolatban van a párom, vagy én, vagy legjobb, ha mind a ketten, függetlenül attól, hogy kit mikor hova hívtak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!