Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tényleg kötelező meghívnunk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg kötelező meghívnunk olyan embert az esküvőnkre, akit nem szeretnénk?

Figyelt kérdés

Párom húgának az élettársa egy igazi idióta. Utálja az egész család (okkal, hozzáteszem), és ő sem tesz azért, hogy ez a helyzet egy kicsit is változzon.

Sógornőm "agymosott" lett mellette, a gyerekeket alig látjuk, pedig kb 5 percre laknak tőlünk. Mi hiába szeretnénk, nem lehet, mert a párja nem engedi.

Most szeptemberben lesz az esküvőnk, utána pedig egy kis vacsora és a buli. 50 fő, tehát igazi családias lenne.

Felmerült a probléma, hogy a "kedves" sógor nemkívánatos személy, mivel viselkedni abszolút nem tud (a hétköznapokban sem), és nem szeretnénk, ha eljönne. Eleve egy visszataszító, arrogáns, bunkó ember, és félő, hogy tönkretenné a MI napunkat.

Anyósom szerint meg kell hívni, mert ő a párom húgához tartozik. Mondtuk, hogy nem. Kizárt. Ismerve a régóta húzódó konfliktusokat, nem hiszem, hogy egy olyan közegben, ahol van alkohol is, meg tudja állni, hogy ne csináljon balhét (amúgy simán megtenné, főleg a féltékenység miatt).

Az a baj, hogy a sógornőm nélküle nem fog eljönni, mert ők egy család (most volt két hete párom unokatesójáéknak is az esküvője, ott szépen kérték, ne jöjjön, mert nem akarnak balhét, főleg, hogy a menyasszony 8 hónapos terhes, és a sógornőm közölte, hogy így ő sem jön a gyerekekkel. Nagyon kellemetlen volt.

Úgy érzem, ez egy sakk-matt helyzet.

Mit tegyünk? Most tényleg kötelező meghívnunk úgy, hogy sem a párom, sem én (meg úgy kollektívan az egész család) nem szeretnénk, hogy jöjjön???

Köszönöm előre is a válaszokat!

2017. máj. 29. 09:28
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem hívnám meg. Az egy dolog, ha valakit nem kedvelsz, de elviselhető. Így vagyok én a nővérem párjával, abszolút nem szimpatikus, de tud viselkedni, így meg lesz hívva, mert nem okoz botrányt, nekem meg fel sem fog tűnni a jelenléte a nagy napon.

DE, egy olyan embert, akivel előreláthatólag problémák lesznek, biztosan NEM hívnék meg, mert ez a nap nekem, és a páromnak egy különleges alkalom, és nem hagynám, hogy tönkretegyék. Ha megsértődik sógornő, anyós, ha nem. Egyébként a férjed hugának simán elmondanám, hogy azért nem kívánatos személy, mert képtelen normálisan viselkedni, és köszönitek szépen, de ebből nem kértek sem az esküvőn, sem máskor, akkor sem, ha ez a fáj a tesónak.

Megjegyzés: Ti nem láthatjátok a gyerekeket, és érdekes módon, a ti megbántottságotok nem érdekli sem az anyóst, sem a sógornőt. Akkor miről beszélünk? Maradjanak csak otthon, mindenkinek jobb.

2017. máj. 29. 10:29
 12/29 anonim ***** válasza:
Nem kötelező, de aki miatt meghívnátok, mondhatja azt, hogy ha a párját nem hívjátok akkor Ő sem megy. Ez sajnos ilyen.
2017. máj. 30. 09:07
 13/29 A kérdező kommentje:
Tegnap volt egy vitánk anyóssal. Közölte, hogy jön és kész. A párommal nagyon csúnyán össze is vesztünk, ma mondtam is neki, hogy részemről le van fújva az esküvő. Ha már semmi nem úgy van, ahogy mi szeretnénk, akkor én nem kínlódok tovább.
2017. máj. 30. 09:17
 14/29 anonim ***** válasza:
25%
Ezt amit most csinálsz, úgy hívják, hogy hiszti. Ne csodálkozz ha a párod azt mondja, hogy oké, akkor nem lesz esküvő. Szakítást, az esküvő lefújását nem használjuk zsarolásra... nem baj ha felnősz mielőtt házasodni szeretnél. A problémákat megoldani kellene, nem hisztizni.
2017. máj. 30. 09:21
 15/29 A kérdező kommentje:
Én ezt nem hisztinek érzem, de szerintem senki sem szeretné,ha elrontaná valaki az esküvőjét. Itt meg sajnos a több éves tapasztalat azt mutatja, hogy ez lesz.
2017. máj. 30. 09:41
 16/29 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem Neked van igazad Kérdező. Mi az, hogy kijelenti hogy ő jön és kész?! Menjen a sajátjára. És a fiacskája ezt hagyja?! Bocs de ilyen anyósnak SEMMI keresnivalója nincs sem esküvőn, sem az ember életében, házasságában. Jól tetted, hogy a sarkadra álltál, a fiacskának döntenie kell.
2017. máj. 30. 09:47
 17/29 A kérdező kommentje:

Én tényleg nem akarok vitát, de azt se szeretném, ha ez a "jóképességű" valamit csinálna. Mivel apósomnak is nagyon a bögyében van, nem hiszem, hogy ő is elnézné a szemétkedését. Apukám meg szegény felállna, és elmenne onnan.... Ezt szerintem senki nem kívánja...még az ellenségének sem.

Próbáltam, próbáltunk nyitni felé nem is egyszer, teljesen sikertelenül, annak idején még a kapcsolatunkat is megpróbálta elrontani, illetve a családi perpatvar már több éve húzódik, és mindenki hülye, csak ő nem...

2017. máj. 30. 09:51
 18/29 anonim ***** válasza:
18%

"És a fiacskája ezt hagyja?! Bocs de ilyen anyósnak SEMMI keresnivalója nincs sem esküvőn, sem az ember életében, házasságában."

A fiacska addig azért jó volt amíg gyűrűt húzott az ujjra, de ha nem azt csinálja amit a menyasszonya mondd neki, vagy van saját véleménye akkor vigye el a rigóbácsi ugye? Bármennyire is azt gondolom, hogy alapvetően mindenkinek szuverén joga, hogy kit lát szívesen az esküvőjén és kit hív meg oda, ez egy közös döntés. A pár közös döntése. Ha a vőlegény ott akarja látni a testvérét és ennek csak úgy van realitása, hogy a párja is ott van az azért egy védhető álláspont még akkor is ha az említett pár történetesen egy büdöskretén. Itt nehéz igazságot tenni de ha nem sikerül az is egy jel lehet.

2017. máj. 30. 22:28
 19/29 A kérdező kommentje:

Megbeszéltük, jófejek leszünk, meghívjuk és bízunk a legjobbakban... Tudjuk, hogy arra fog számolni, hogy nem hívjuk meg. Én a sógornőmet nagyon szeretem, így nekem is fájna, ha nem jönne el. Mondjuk párom azt mondta, ha nem jön, otthon marad... Ő keményebb...

Nagyon remélem, sikerül megoldani, és nem lesz semmi gond.

2017. máj. 31. 10:03
 20/29 anonim ***** válasza:
24%

Sajnálom, hogy végül engedtél :( Nem baj, ha botrány lesz, legalább anyós boldog, úgy tűnik, csak ez számít.

Pffff.....

2017. máj. 31. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!