Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Erről az esküvőről mit gondoltok? Hol lehetne még egyszerűsíteni?
Kérdezgettem ismerősöket az esküvőjük össz költségével kapcsolatban, 500000----1500000 Ft között voltak, ezen ki vagyok akadva.
Nálunk eddig ezek a költségek vannak, de még ezen is jó lenne faragni :
Hivatali terembérlés 1000 ft
Zene 3 szám 8500 ft
Gyűrű ezüst 1 pár 4800 ft
Szoknya (Ázsia centerből) 3200 ft
Öltöny nadrág (vatera) 1300 ft
Alumínium cipő kínai 2500 ft
Eddig kB. 21000 Ft.
Még majd szükséges menyasszonyi csokor
Üdítők, kaja, sütik.
KB. 15-20 vendég lesz, jó idő esetén grillpartit tervezek (saját kertben) előre pácolt tálcás filé húsokat sütnénk + pár fajta saláta, rossz idő esetén rendelnék valamit... Pl pizzát mindenki szereti... Bent lennénk a házban.
Kaja + pia + sütik remélem belefér kB 30, maximum 50000 Ft ba.
Minél kisebb, egyszerűbb esküvőt szeretnénk, de azért a család tagokat (15-20 fő) elhivjuk.
A hivatalát már megvan az időpontunk, de még szelektálni kell a meghívandókat, ezért még nem szóltunk senkinek.
Az egész esküvőre gondoltam 50000 Ft-ot, de maximum 100000 Ft-ot.
Mi is kis költségvetésű esküvőt tervezünk. A millióshoz képest. Én például nem fizetek egy fillért sem a zenéért. Van jópár kiváló (konzit végzett) zenész ismerősöm, ők eljönnek szeretetből zenélni nekem a szertartásra, negyed óra ingyen van. A csokromat magam fogom kötni, virágot szerzek, csak szalag és pár gyöngy kell hozzá. Esetleg ezen spórolhatsz. A kaján és a helyszínen is lehet takarékoskodni, de azt már én se tudnám olcsóbban kihozni, csak batyus morzsapartival, ami szerintem nem illik annyira oda.
Ne hallgass a károgókra. Akinek 1-2-3 gyereke már van, és tőlük venné el a nyaralásra, kismotorra, beiskolázásra szánt pénzt, az ingyen is tud ügyes lenni. ;)
Májusban megtartottuk, kijöttünk pont 97e ft ből.
A kerti parti el lett vetve, mert társasházban lakunk, bár szokott itt kerti parti lenni, inkább étterembe mentünk. Azt előre megbeszéltem az étteremmel,4 fős bőségtálakat rendeltünk + asztalfoglalás 18 főre hosszú összetolt asztallal, itallal együtt volt kb 47000 ft (+3000 ft jatt), szerencsére többen voltak autóval így nem ittak alkoholt kb senki.
Torta 9000 ft lett, de nagyon fínom, az egyik kedvencem, abból sok maradt (szerencsére mert elhoztam)
1 tétel volt amivel nem számoltam, vettem mindenkinek kaparós sorsjegyet (3600 ft)
A többi tétel összegben minden stimmelt kb, az öltöny nadrágot tavasz elején megvettem már "kinőttem" az esküvőre de kaptam egyet kölcsön.
Minden remekül sikerült, szerintem jobban alig sikerülhetett volna.
Igazából nem azért akartam így olcsón kihozni, mert csórók lennénk, havi szintem ennél az összegnél többet teszünk félre régóta, de inkább sokat utazgatunk + nagyobb lakásra gyűjtünk (szoba konyhás a mostani), és a gyermekünknek is mindent megadunk. Lassan 10 éve, hogy "járunk" május óta hivatalosan is összekötve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!