Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Erről az esküvőről mit gondolt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Erről az esküvőről mit gondoltok? Hol lehetne még egyszerűsíteni?

Figyelt kérdés

Kérdezgettem ismerősöket az esküvőjük össz költségével kapcsolatban, 500000----1500000 Ft között voltak, ezen ki vagyok akadva.

Nálunk eddig ezek a költségek vannak, de még ezen is jó lenne faragni :

Hivatali terembérlés 1000 ft

Zene 3 szám 8500 ft

Gyűrű ezüst 1 pár 4800 ft

Szoknya (Ázsia centerből) 3200 ft

Öltöny nadrág (vatera) 1300 ft

Alumínium cipő kínai 2500 ft

Eddig kB. 21000 Ft.

Még majd szükséges menyasszonyi csokor

Üdítők, kaja, sütik.

KB. 15-20 vendég lesz, jó idő esetén grillpartit tervezek (saját kertben) előre pácolt tálcás filé húsokat sütnénk + pár fajta saláta, rossz idő esetén rendelnék valamit... Pl pizzát mindenki szereti... Bent lennénk a házban.

Kaja + pia + sütik remélem belefér kB 30, maximum 50000 Ft ba.

Minél kisebb, egyszerűbb esküvőt szeretnénk, de azért a család tagokat (15-20 fő) elhivjuk.

A hivatalát már megvan az időpontunk, de még szelektálni kell a meghívandókat, ezért még nem szóltunk senkinek.

Az egész esküvőre gondoltam 50000 Ft-ot, de maximum 100000 Ft-ot.

2017. márc. 17. 12:40
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szólok semmit, ha nektek ez így megfelel, akkor én vadidegenként nem bírálom. Egy valamire viszont felhívnám a figyelmeteket, mert kilóg a sorból, az az:"előre pácolt tálcás filé húsokat sütnénk". Ha ténylegesen a spórolás, vagy ahogy magadat is "szarrágó"-nak aposztrófáltad ez a cél, akkor azt bizony házilag kellene. Az előre csomagolt tálcás cucc kilós ára majdnem a duplája a mezei húsokénak, arról nem is beszélve, hogy ehetetlen kategória. Ha pár fősulis haver lekoccol a tópartra és főzőtudomány hiányában a rekesz sör mellé levisz pár ilyet, az oké. De ha már esküvő, legalább annyi fáradtságot vegyetek, hogy vesztek húst hentesnél (előkészíti, felszeleteli ha kéritek ugyanúgy), aztán otthon bepácoljátok magatok, amihez max pár csomag fűszer és egy olivaolaj kell, mustár és egyebek nyilván amúgy is vannak a háztartásban. Pácolni egy óvodás korú is tud, legalább annyival tiszteljétek meg a vendégeiteket, ha már egyszer meghívjátok őket, hogy valami ehetőt raktok eléjük. Ráadásul így lényegesen olcsóbb, hisz csak a húsok kilónkénti árát fizeted meg és ha főztök otthon rendszeresen (ami spórolás mellett feltételezhető), akkor minden más hozzávaló fellelhető a konyhátokban. Pár krumplit és zöldséget összekaszabolni és grillezni sem nagy kunszt . Én megértem azokat, akik spórolnak, pláne épeszú célkitűzésekkel, de teljesen más a low-budget és más az igénytelenség. Ha a két tanus nem játszik, akkor az a minimum, hogy ha egyszerű is az étel, de legalább finom legyen, a tálcás hús nem ilyen és mint említettem még az alacsony költségvetésbe sem illik bele. IMO.
2017. márc. 18. 12:40
 22/26 anonim ***** válasza:

Mi is kis költségvetésű esküvőt tervezünk. A millióshoz képest. Én például nem fizetek egy fillért sem a zenéért. Van jópár kiváló (konzit végzett) zenész ismerősöm, ők eljönnek szeretetből zenélni nekem a szertartásra, negyed óra ingyen van. A csokromat magam fogom kötni, virágot szerzek, csak szalag és pár gyöngy kell hozzá. Esetleg ezen spórolhatsz. A kaján és a helyszínen is lehet takarékoskodni, de azt már én se tudnám olcsóbban kihozni, csak batyus morzsapartival, ami szerintem nem illik annyira oda.

Ne hallgass a károgókra. Akinek 1-2-3 gyereke már van, és tőlük venné el a nyaralásra, kismotorra, beiskolázásra szánt pénzt, az ingyen is tud ügyes lenni. ;)

2017. ápr. 7. 11:27
 23/26 anonim ***** válasza:
Csináljátok úgy ahogy ti szeretnétek.Ezen egyszerűsíteni nem igen lehet.Piacon esetleg tudsz venni olcsón virágokat vagy csokrot is, nem kell mondani hogy esküvőre kell.
2017. ápr. 19. 18:18
 24/26 anonim ***** válasza:
#23: Ez az "esküvőre kell azért drága" egy szép, nagy, kerek marhaság. A legtöbb esetben azért drágább, mert a körülmények és az elvárások is óriásit változnak az e betűs szó kimondásával. Lehet spórolni és nem esküvői csokrot rendelni (ami aztán elhervad a tűző napon a templom előtt várakozás közben 20 perc alatt), lehet az étteremben "családi eseményre" foglalni (aztán csodálkozni, hogy másokat is beengednek az étterembe az eseménnyel egy időben, nem hűtik a tortát, nem engedik be a zenekart/DJ-t és tíz órakor szépen kitessékelnek mert zár a hely) és lehetne sorolni.
2017. ápr. 19. 19:42
 25/26 A kérdező kommentje:

Májusban megtartottuk, kijöttünk pont 97e ft ből.

A kerti parti el lett vetve, mert társasházban lakunk, bár szokott itt kerti parti lenni, inkább étterembe mentünk. Azt előre megbeszéltem az étteremmel,4 fős bőségtálakat rendeltünk + asztalfoglalás 18 főre hosszú összetolt asztallal, itallal együtt volt kb 47000 ft (+3000 ft jatt), szerencsére többen voltak autóval így nem ittak alkoholt kb senki.

Torta 9000 ft lett, de nagyon fínom, az egyik kedvencem, abból sok maradt (szerencsére mert elhoztam)

1 tétel volt amivel nem számoltam, vettem mindenkinek kaparós sorsjegyet (3600 ft)

A többi tétel összegben minden stimmelt kb, az öltöny nadrágot tavasz elején megvettem már "kinőttem" az esküvőre de kaptam egyet kölcsön.

Minden remekül sikerült, szerintem jobban alig sikerülhetett volna.

Igazából nem azért akartam így olcsón kihozni, mert csórók lennénk, havi szintem ennél az összegnél többet teszünk félre régóta, de inkább sokat utazgatunk + nagyobb lakásra gyűjtünk (szoba konyhás a mostani), és a gyermekünknek is mindent megadunk. Lassan 10 éve, hogy "járunk" május óta hivatalosan is összekötve.

2017. nov. 9. 19:53
 26/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2017. nov. 9. 19:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!