Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Erről az esküvőről mit gondoltok? Hol lehetne még egyszerűsíteni?
Kérdezgettem ismerősöket az esküvőjük össz költségével kapcsolatban, 500000----1500000 Ft között voltak, ezen ki vagyok akadva.
Nálunk eddig ezek a költségek vannak, de még ezen is jó lenne faragni :
Hivatali terembérlés 1000 ft
Zene 3 szám 8500 ft
Gyűrű ezüst 1 pár 4800 ft
Szoknya (Ázsia centerből) 3200 ft
Öltöny nadrág (vatera) 1300 ft
Alumínium cipő kínai 2500 ft
Eddig kB. 21000 Ft.
Még majd szükséges menyasszonyi csokor
Üdítők, kaja, sütik.
KB. 15-20 vendég lesz, jó idő esetén grillpartit tervezek (saját kertben) előre pácolt tálcás filé húsokat sütnénk + pár fajta saláta, rossz idő esetén rendelnék valamit... Pl pizzát mindenki szereti... Bent lennénk a házban.
Kaja + pia + sütik remélem belefér kB 30, maximum 50000 Ft ba.
Minél kisebb, egyszerűbb esküvőt szeretnénk, de azért a család tagokat (15-20 fő) elhivjuk.
A hivatalát már megvan az időpontunk, de még szelektálni kell a meghívandókat, ezért még nem szóltunk senkinek.
Az egész esküvőre gondoltam 50000 Ft-ot, de maximum 100000 Ft-ot.
Nekem őszintén nagyon tetszene. Én jobban imádom a 20 fős kerti partis esküvőket, mint a nagyobbakat, ez ugye ízlés kérdése :)
Nekünk is jövőre egy 30 fős grillezős kerti party az álmunk :D pedig pénzünk bőven lenne 150 fős éttermire is, de mi ezt szeretnénk.
Olcsóbban szerintem már nem tudod kihozni, de ha megfogadsz egy tanácsot mindenen spórolhatsz csak a kaján ne,, mert ha az rossz, akkor mindenki szenved, az legyen minőségi a többi körítés úgyse érdekli a családotokat.
Az én esküvőm jelmondata is a low-budget volt, de azt nem értem, hogy miért lenne pazarlás venni magadnak egy normális öltönyt. Azt más alkalmakra is fel tudod venni (ha téged hívnak meg esküvőre, színházba, temetésre, stb...). Nekem nem fehér menyasszonyi ruhám volt, hanem varrattam magamnak egy ruhát, amit szintén fel tudok venni más alkalmakra. 35 ezerből megvolt. A cipőm sem fehér volt ennek megfelelően, azt is hordom alkalmanként azóta.
A kerti partival semmi gond, hangulatos dolog, anyukák által sütött sütik szintúgy. Csokrot, meghívót és a fényképezést szintén el lehet intézni ismerősök és egy kis kreativitás által.
Egyébként egy esküvő simán ki tud jönni pluszba is, hiszen a vendégek általában szoktak pénzt adni a párnak. Mi sem dúskálunk pénzben a férjemmel, éppen ezért nekem fura lenne több tízezer forintot nászajándékba adni a párnak pár szelet pizzáért...
Értem én, hogy olcsó, meg igazából szimpatikusabbak az ilyen családias esküvők, mint a több milliós rongyrázások, de attól még lehetne egy kicsit igényesebb az "aluminium kínai cipőnél".
Amúgy meg minek zene az esküvőre? Én arra tuti nem költenék. Illetve a sütiket lehetne úgy megoldani, hogy ismerős nénik sütnek és akkor nekik ez a nászajándékuk.
"aluminium=alkalmi de a telefon javította :D:D:D:D"
Ja, bocsi... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!