Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Házassági szerződés?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házassági szerződés?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek róla? Nálatok van? Ha igen, konkrétan mi a legfőbb dolog amire kitértetek benne?

2016. dec. 20. 09:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%

bizalom

ennyi

2016. dec. 20. 09:53
 2/11 anonim ***** válasza:
34%

minek? ha azért házasodsz, hogy elválhass, akkor ezt a szerződést is megszeged bármikor. Tehát mind a kettő felesleges :)

Ha meg bizalom van, nincs rá szükség.

2016. dec. 20. 09:54
 3/11 anonim ***** válasza:
36%
Én nem tartom fontosnak, ha a másik fél kérné, szó nélkül benne lennék. Fontosnak tartanám részletekre kitérni, hogy egyikünk se járjon rosszul, ha egyszer úgy alakul a dolog. (Gondolok arra pl. hogy ne menjen az utcára az egyik fél, ne menjen tönkre az egész élete. Tehát reális dolgokat szeretnék benne látni. Nemektől függetlenül.)
2016. dec. 20. 10:00
 4/11 anonim ***** válasza:
56%

Nálunk nincs, mert teljesen felesleges. Ami a házasság előtt különvagyon volt, azon eleve nem kell osztozni. A válásnál a gyerektartást, láthatás és egyebek úgyis szabályozásra kerülnek. Mivel nem úgy házasodtunk, hogy jövőre elválunk, ezért ki tudja, hogy addigra mi történik? Lehet, hogy egy 15 (példa kedvéért) évvel ezelőtt kötött szerződés már mindkettőnknek csak hátrányos lenne, mert megváltozott a nézőpontunk rengeteg dologban.

Akkor lenne értelme, ha jelentős vagyonkülönbség lenne, csak az egyik fél dolgozna, stb.

De így, hogy a házasság óta tényleg mindent együtt, közös munkával építettünk fel, nem látom értelmét. Korrektnek tartanám, ha felezünk, elvégre azonos arányban tettünk bele mindenbe.

Elég morbid dolog már az esküvő előtt lepapírozni a közös megegyezéssel válás teljes szövegét, minden részletre kitérően. Mert végül is a házassági szerződés célja ez: gyors és probléma mentes válás.

2016. dec. 20. 10:05
 5/11 anonim ***** válasza:
70%

Reálisan nézve, jó, ha van. Mivel, a házasságok kb fele válással végződik. Sokkal gördülékenyebb egy vagyonmegosztás.

Mi legyen benne? Mindig az adott két ember helyzetétől függ.

Lehet mondani, nem kell, mert bizalom, szerelem és hasonlók. Akik ép válnak, azok is így kezdték, szerelem, bizalom és mi lett a vége?

Ennyit a szerelemről, bizalomról és a realitásról.

2016. dec. 20. 11:05
 6/11 anonim ***** válasza:
67%
4 hazassag utan azt mondom, hogy egynel kellett volna csak szerzodes (mondjuk sztem akkor is kiforgatott volna) de o egy extrem eset volt. Nem tervezek 5-ik hazassagot, de ha megis akkor sem iratok szerzodest mert teljesen felesleges.
2016. dec. 20. 11:38
 7/11 anonim ***** válasza:
84%

Elvált nő vagyok (én kezdeményeztem, de nem volt semmi tisztességtelenség egyikünk részéről sem).

Örülök, hogy volt házassági szerződésünk, így könnyen, koorekten, normálisan ment a válás.

Nyilván szerelemből házasodtunk, 30-hoz közel megfontoltan és azzal a céllal mindketten, hogy ez egy életre szóló döntés. Az élet nem így hozta.

Én kezdeményeztem a házassági szerződést, ami nálunk nem csupán vagyonjogi szerződés volt, hanem annál több.

Ennek oka egyszerű: a volt férjem külföldi állampolgár, így a kapcsolatunkban én pl. ingatlannal, míg ő készpénzzel szállt be és mindenképpen azt tartottam korrektnek, hogy ez röügzítve legyen.

Ez nem a szerelemről szól.

A házasság nemcsak érzelmi, hanem gazdasági közösség is, sokan elfelejtik.

Amiben nálunk még több volt ez a szerződés mint sima vagyonjogi szerződés az az, hogy a gyermekünk születése előtt (!) rögzítettük azt, hogy melyik országban kívánjuk felnevelni, oktatni, bármelyikünk halála esetén melyik országban, milyen feltételekkel folytatódik a neveltetése, oktatása.

Ugyanígy eltérő vallásúak vagyunk, megegyeztünk a névválasztásban, névviselésben, a gyermekünk vallási-erkölcsi nevelésének alapjaiban úgy, ahogy az mindkettőnk értékrendjének megfelelt.

Egyáltalán nem érzem szégyennek, hogy kötöttünk ilyen szerződést, sőt.

Ettől tiszteljük egymást a mai napig, a házasságunk is érzelmi alapokon is nyugodott- sokan a pénzről, vagyonról, közös életről való szerződéseket eleve bizalmatlanságnak tartják (szerintem tévesen, de ő dolguk).

Nyilván nincs realitása a szerződésnek akkor,ha a két félnek sem együtt, sem külön-külön nincs jelentősebb vagyona, nincsenek jelentősebb társadalmi- anyagi-kultúrális vagy éppen vallási eltérések.

Ha vannak vagy várhatóak, hogy lesznek, akkor nagyon hasznos és könnyű dolog addig megállapodni, kompromisszumot kötni, amíg két ember - épp a kölcsönös szeretet miatt- könnyebben tud egyetértést kialakítani, normális hangnemet megütni a másikkal.

Később, ha helyrehozhatatlan problémák jönnek elő a párkapcsolatban, már sokkal nehezebb- főleg utólag- leüni és tisztázni a dolgokat.

Nekünk megérte az a néhány tízezer forintos ügyvédi díj és még egyszer szeretném hangsúlyozni, a házasság érzelmi minősége és a házassági szerződés megléte vagy hiánya NEM FÜGG ÖSSZE.

2016. dec. 20. 13:10
 8/11 anonim ***** válasza:
71%
Nálunk lesz. Még nem beszéltük meg a részleteket, de mindketten ezt tartjuk korrektnek.
2016. dec. 20. 13:30
 9/11 anonim ***** válasza:
16%
Nem lesz, nincs rá szükségünk.
2016. dec. 20. 19:23
 10/11 anonim ***** válasza:
67%
Úgy a korrekt. Szerintem pont a bizalomról szól, ha a másik nem ellenzi,szó nélkül aláríja (persze közösen döntitek el mi legyen benne), akkor tudom, hogy nem a pénzre, vagyonra hajt. Házasság után is lehet írni amúgy és módosítani. Sokszor változhat az élet, azért az nem korrekt, ha pl. az egyik fél 3-szor annyit keres és a másik meg annak a felével gazdálkodik, váláskor meg viszi fele bankszámlát. Az sem korrekt, ha pl valaki házasság előtt nem engedhette meg magának pl a kondi bérletet, szoli bérlet, utazások, aztán van egy sokkal jobban kereső párja, most már mondjuk nem kell egyedül albérletet fizetni vagy egyáltalán nem, és akkor a párja megkérdezése nélkül aki sokkal jobban keres ezeket csak úgy megveszi magának, hozzányúl a másik pénzéhez, mert már házasság és a fele jár. Ha normális egy kapcsolat akkor saját magától megadja a jobban kereső fél ezt a másiknak, nem kell kihisztizni. Normális felek közt szerintem nincs vita a pénzen (nekem még senkivel nem volt), de kevés az tény akik közt nincs.
2016. dec. 22. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!