Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit szólna a leendő férjem ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit szólna a leendő férjem ha nem az ő nevét kapná a gyermekünk?

Figyelt kérdés
A párommal már rég óta együtt vagyunk, szoktunk róla beszélni, hogy majd gyermekeink lesznek, de előtte mindenképp összeházasodunk majd(csak polgárit). Nos most olvastam, hogy már a polgári esküvőn meg kell mondani hogy a születendő gyermek kinek a nevét viselje. Nálunk úgy van, hogy a páromnak a hivatalos nevét senki nem használja, gyerekkora óta óta más nevet használ(családi okok), csak nem íratta át papíron. Én is a mostani nevén ismertem meg, nekem ő ez. Vajon mit szólna ha azt mondanám, hogy az én vezetéknevemet szeretném adni a leendő gyermekeinknek vagy ez önzőség? mert nem szeretném hogy a vezetéknevük nekem ne jelentsen semmit. Neki már van egy gyermeke korábbról, ő a régi nevét kapta. Szerintetek?
2010. ápr. 26. 16:16
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
hát én ismerek olyan párt, ahol a 2 lány közül az egyik az apa, a másik az anya vezetéknevét kapta. és házasok. szóval nem tudom hogy csinálták, de ezek szerint nem kell azonosnak lennie a vezetékneveknek.
2010. aug. 10. 15:35
 22/22 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség, anyakönyvezetőnél csak akkor kell megadni a gyermek nevét ha a szülők a kötőjelest választják, pl. Kiss Nagy valaki. akkor kell nyilatkozni, hogy a melyik nevet kapja. Ha úgy veszed fel a neved, hogy Kissné akkor nem kell. Én is így vettem fel a nevem, nem kellett nekünk nyilatkozni ennél a formánál. Vagy ha elhagyja a nő a lánykori nevét teljesen, mondjuk legyen Kiss Éva. a férj Nagy Pista. És ha a feleséga Nagy Éva nevet kéri, akkor is még nyilatkozni kell

A többinél nem

Hogy mit szólna, ezt nektek kell tudni, de ebben a formában ahogyan leírtad, szerintem nem lesz belőle különösebb probléma.

2010. aug. 10. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!