Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit szólna a leendő férjem ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit szólna a leendő férjem ha nem az ő nevét kapná a gyermekünk?

Figyelt kérdés
A párommal már rég óta együtt vagyunk, szoktunk róla beszélni, hogy majd gyermekeink lesznek, de előtte mindenképp összeházasodunk majd(csak polgárit). Nos most olvastam, hogy már a polgári esküvőn meg kell mondani hogy a születendő gyermek kinek a nevét viselje. Nálunk úgy van, hogy a páromnak a hivatalos nevét senki nem használja, gyerekkora óta óta más nevet használ(családi okok), csak nem íratta át papíron. Én is a mostani nevén ismertem meg, nekem ő ez. Vajon mit szólna ha azt mondanám, hogy az én vezetéknevemet szeretném adni a leendő gyermekeinknek vagy ez önzőség? mert nem szeretném hogy a vezetéknevük nekem ne jelentsen semmit. Neki már van egy gyermeke korábbról, ő a régi nevét kapta. Szerintetek?
2010. ápr. 26. 16:16
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Mi honnan tudjuk, hogy mit szólna?? :))
2010. ápr. 26. 16:20
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha Ő nem használja a hivatalos nevét akármi miatt akkor nem várhatja el hogy a gyereke azt a "nemszeretem" nevet viselje
2010. ápr. 26. 16:21
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
egyetértek az előzővel.
2010. ápr. 26. 16:25
 4/22 anonim ***** válasza:
58%

Ezt nem hiszem el, hogy már az ESKÜVŐN el kell dönteni, milyen legyen a gyereketek neve???... Ez agyrém!

Ez biztosan nem így van!

Amúgy meg azt, hogy vajon mit szól majd ehhez a férjed/barátod, jobb lenne, ha TŐLE kérdeznéd meg, nem tőlünk, mi nem ismerjük a párodat...

Hallottad már azt a mondást : "Azon, hogy tudok-e úszni vagy sem, majd ráérek akkor aggódni, ha a folyóhoz érek!"... ???

Már most olyan dolgokon töprengsz, ami még sehol sincsen, nemhogy még gyerek nincs a láthatáron, de még házasságot sem kötöttetek...

2010. ápr. 26. 16:26
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
azért arra kíváncsi lennék, hogy melyik hivatalos ügy intézésekor vagy pl banki ügyintézéskor fogadják el a "kitalált" nevét a hivatalos helyett?
2010. ápr. 26. 16:27
 6/22 anonim ***** válasza:
88%

16:26

nem az esküvőn kell, már előtte el kell dönteni, amikor az anyakönyvvezetőhöz bejelentkeznek - szintén el kell dönteni, hogy a házastársak milyen nevet fognak az esküvő után viselni

2010. ápr. 26. 16:28
 7/22 anonim ***** válasza:
87%
pont ezt akartam írni, amikor bejelentkezik a pár az anyakönyvvezetőnél, már akkor beírják, hogy mi lesz az ara neve házasságkötés után és akkor kell a gyermek(ek) vezetéknevéről is nyilatkozni.
2010. ápr. 26. 16:32
 8/22 anonim ***** válasza:
85%

ma 16:26

De bizony.

Az esküvő előtt, amikor a pár bejelentkezik az anyakönyvvezetőhöz, be kell írni, hogy kinek mi lesz a neve és azt is, hogy a majdan születendő gyermek neve mi lesz.

2010. ápr. 26. 16:33
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha a férjed nem használja a nevét, akkor talán a tiédet lenne érdemes a gyereknek adni.

Mi az anyakönyvvezetőnél előre meghatároztuk, hogy a gyerek neve a kettőnk családi neve lesz (kötőjellel egybekötve).

Ez a foglalkozásunk miatt lehet neki előnyös, a "bevált" név esete.

2010. ápr. 26. 16:37
 10/22 anonim ***** válasza:
88%
Úgy látom, még nem is aktuális a kérdés, csupán fantáziálsz. Ráértek visszatérni a dologra akkor, ha majd házasodtok.
2010. ápr. 26. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!