Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házassági szerződés? Kérem aki jártas ebben segítsen és aki esetleg volt már hasonló cipőben.
24 Éves vagyok 8 éve vagyunk együtt a párommal aki 26 éves. Összeköltöztünk, szeretnénk idővel gyereket is de házasságra egészen idáig nem gondoltunk. Az utóbbi időben felvetette hogy házasodjunk össze, mert a szülei már idősebbek és szeretné ha még látnák őt az esküvőjén. Aminek a kedves mama persze nagyon örült, de azt akarja hogy írjak alá házassági szerződést. Amit valamilyen szinten meg is értek számítottam is rá, hiszen jelentős anyagi különbségek vannak közöttünk amit a szülei teremtettek elő. Én alá is írom nem azzal van a baj, csak azért szeretném magam én is bebiztosítani.
Lehet-e olyan szerződés az én részemről, hogy megcsalás esetén az ő házassági szerződése érvénytelen lesz?
Születendő gyermekeink felügyeleti jogáról esetleg ?
Ha ő akar kilépni a házasságból ugyan úgy érvényteleníteni a szerződését? Kivéve persze ha közös megegyezéssel.
Ellenzem a házasságot éppen ezért, mert ahová már így lépnénk be az már régen rosszul kezdődik. Egész eddig nem volt problémánk egymással, nem gondoltam hogy valaha ilyen dolgokon fogom törni a fejem. :(
Köszönöm a válaszokat előre is!! K/24
De akkor miért akarják? Vagy mi értelme van ? Persze ha én 0-n lennék meg nem dolgoznék meg teljesen ő tartana el akkor még azt mondom oké. Ha esetleg a házasság alatt adnak neki valamit, ahhoz sem lenne semmi közöm nem ? Mert az külön vagyon.
Nem értem most már tényleg, hogy mégis mit akarnak ezzel szabályozni.
Lehet, hogy akarnak esetleg pénzt adni a közös házatokhoz?
A házassági szerződés arra is jó, hogy válás esetén lényegesen lerövidítheti a vagyonmegosztási procedúrát, pláne, ha vita van. Abban minden rögzítésre került, gyakorlatilag megvan a megegyezés, csak jóvá kell hagynia a bíróságnak.
Ha meg nem születik gyerek (előfordul ilyen is), akkor valahol jogos, hogy aki többet tett bele anyagilag a közös élet alatt, többet is vehessen ki, ha vége van.
Én ilyen emberrel NEM házasodnék össze, mert anyuka mindenbe bele fog ugatni - már most is ezt teszi.
Majd, ha önszántából eljut odáig, hogy el akar venni, akkor esetleg. De én speciel gondolkoznék a szakításon is, mert nem akarok minden héten - pláne gyerek után - összekülönbözni vagy anyóssal, vagy a kisfiú férjemmel.
Mi lett veletek azóta kérdező?
Én ugyanebbe a cipőbe kerültem és én sem értem hogy mire jó ez, hiszen a családja vagyonos nem a párom.
A páromnak és nekem nem sok különbség van a fizetésünk között...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!