Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Az okmányirodából elküldtek,...

Az okmányirodából elküldtek, mert az adásvételi szerződés hanyagul volt kitöltve. Ha az újat aláírom hasonló külalakkal a tanúk és az eladó nevében, azt mennyire veszik észre?

Figyelt kérdés

Csak azért kérdezem, mert holnap mennék átíratni és kedden lesz a 15. nap. Viszont akiktől vettem, elutaztak egy időre, így nem tudom elérni őket. A 15 napból nem akarok kicsúszni, holnap mindenképpen át akarom íratni az autót. Amit már most szerdán megtettem volna. Csakhogy hiába mentem minden papírral, KGFB és eredetvizsga, a köcsög okmányirodás nő belémkötött, hogy el lett írva 1-2 dolog a szerződésben /pl. a rendszámnál 1 azaz EGY darab rohadt szám.../, illetve az egyik személyigazolványszám úgy lett beírva, hogy előtte a rossz át van satírozva/húzva.

Pénteken vettem a nyomtatványboltban egy újabb papírt, szépen igényesen kitöltöttem, minden stimmel, semmi javítás nincs benne. Mindössze a vonalakról hiányzik az a minimális tollvonás, amit aláírásnak nevez az emberiség. Ha odakanyarítok valamit, az nagyon gáz lesz? Iszonyat idegesítő, hogy egyébként minden papír megvan az átíratáshoz, mindössze ez hiányzik. Csak azért hezitálok, mert okirathamisításért nyilván nem akarok bajba kerülni, illetve azt sem tudom, hogy egy sima átíratás során mennyi esélye van egy írásszakértő bevonásának?

/Mert egy sima okmányirodás dolgozónak nyilván fogalma sem lesz róla, hogy azt nem az eladó és a tanúk írták alá./

2016. szept. 4. 17:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%

"A köcsög okmányirodás nő" a munkáját végzi, és alapvetően a te érdekedben ellenőrzi, hülyegyerek, hogy képes voltál-e egy nyomorult rendszámot és személyi igazolvány számot lemásolni.

Ha erre nem vagy képes, akkor ne mást köcsögözzél le, öcsi, hanem gondolkodj el azon, hogy ha ő nem szól, hogy téves adatokat adsz meg, akkor esetleg úgy kerül be a rendszerbe, és minden alkalommal, amikor megállítanak igazoltatni, bilincsbe verve visznek el, mert nem egyeznek az autód adatai a nyilvántartásban szereplőkkel.

Az okirathamisítás egész addig nem gáz, amíg nem buksz le vele: például mert a következő tulajdonos, vagy akitől te vetted, nem próbál trükközni, például hogy íratja át. Ekkor ugyanis jön a rendőrség és úgy elpiccsáznak, hogy öröm lesz nézni.

2016. szept. 4. 17:35
 2/13 anonim ***** válasza:
* például hogy NEM íratja át.
2016. szept. 4. 17:36
 3/13 A kérdező kommentje:

A okmányirodás nőt köcsögöztem le, nem téged. De ezek után akár magadra is veheted, ha ilyen hangnemben beszélsz velem...

Oké, tegyük fel, az én érdekemben szólt. Viszont az nem lett volna elég neki, ha ott a szeme láttára abból a 9-esből csinálok egy 7-est!? A törzskönyvben és a forgalmiban úgyis benne van a normális rendszám és azt fogja bevinni a rendszerbe, nem azt, ami az adásvételire lett krikszkrakszolva.

Illetve azért is használtam rá a fent említett minősítést, mert mikor nagyon csendben, nem az egész iroda előtt reklámozva kacsintva megkérdeztem tőle és utaltam rá, hogy mi lenne, ha az egész papír újraírását én magam oldanám meg otthon egyedül, akkor folyamatosan azt szajkózta, mint egy kakukkóra, hogy okirathamisítás-okirathamisítás. Oké, én írom alá más helyett is, csakhogy akik helyett aláírnám, azok tudnak az üzletről, mivel a szerződés megköttetett. Az már más kérdés, hogy trehányul volt kitöltve. Az újat aláíratni pedig nem tudom velük, mert nincsenek otthon.

2016. szept. 4. 17:51
 4/13 A kérdező kommentje:
Amúgy a szerződést nem én töltöttem ki, hanem az eladó... Persze utána átnéztem, csakhogy mivel emberből vagyok én is, a bal felső sarokban a rendszámnál azon a kikúrt 1 darab számon elsuhant a tekintetem... Abba meg nem gondoltam volna, hogy beleköt, hogy a személyigazolványszám előtt át van húzva a rossz.
2016. szept. 4. 17:56
 5/13 anonim ***** válasza:
78%

"A okmányirodás nőt köcsögöztem le, nem téged."

Én pedig azért írtam, hogy egy utolsó senkiházi suttyó paraszt vagy, mert az okmányirodás nőt leköcsögözted. -Ja, nem írtam még? Hát most írom.

"De ezek után akár magadra is veheted, ha ilyen hangnemben beszélsz velem..."

Nem veszem magamra, de attól még paraszt vagy, ha leköcsögözöl valakit pusztán azért, mert tisztességesen végezné a munkáját. Gondolom te nem ismered ezt a fogalmat.

"Oké, tegyük fel, az én érdekemben szólt. Viszont az nem lett volna elég neki, ha ott a szeme láttára abból a 9-esből csinálok egy 7-est!?"

Nem, mert akkor kvázi bűnrészességet vállal az látalad elkövetett okirathamisításban. Elfelejted ugyanis azt az apróságot, hülyegyerek, hogy az okirat nem addig okirat, amíg rábólint a "köcsög nő", hanem utána is az marad. Ha bármiért a későbbiekben előveszi a rendőrség, akkor azonnal kibukik, hogy hamisítottad az adás-vételit.

"A törzskönyvben és a forgalmiban úgyis benne van a normális rendszám és azt fogja bevinni a rendszerbe, nem azt, ami az adásvételire lett krikszkrakszolva."

Bekerül a rendszerbe az adás-vételi is, és ÉRTELEMSZERŰEN nem lehet eltérés a kettő között.

"Illetve azért is használtam rá a fent említett minősítést, mert mikor nagyon csendben, nem az egész iroda előtt reklámozva kacsintva megkérdeztem tőle és utaltam rá, hogy mi lenne, ha az egész papír újraírását én magam oldanám meg otthon egyedül, akkor folyamatosan azt szajkózta, mint egy kakukkóra, hogy okirathamisítás-okirathamisítás."

Mint fent is említettem, ezzel önmagát és téged is véd a hülyeséged következményeitől.

"Oké, én írom alá más helyett is, csakhogy akik helyett aláírnám, azok tudnak az üzletről, mivel a szerződés megköttetett. Az már más kérdés, hogy trehányul volt kitöltve. Az újat aláíratni pedig nem tudom velük, mert nincsenek otthon."

És ha valamiért bíróság elé kerül az ügy, akkor simán letagadják, mondván, hogy mutasd az általuk aláírt szerződést. És akkor meg majd a bíróságot köcsögözöd le.

Sötét vagy, fiam, mint az éjszaka.

2016. szept. 4. 17:57
 6/13 anonim ***** válasza:
70%

Öcsi, nem érted, hogy teljesen mindegy, kit köcsögözöl le? Azzal, hogy leköcsögözöl valakit, aki ráadásul nem szolgált rá, bebizonyítod, hogy egy ordas nagy paraszt vagy.

Mellesleg - mindezek ellenére - még válaszoltam is. Hogy ez nem jut el a csöppnyi agyadig, az megint csak nem az én bajom.

2016. szept. 4. 18:22
 7/13 A kérdező kommentje:
Amúgy meg miért is kerülne bíróság elé az ügy, ha az autóval egyébként nem csinálok semmi szabálytalanságot, illetve nincs semmi rendőrségi ügyem?
2016. szept. 4. 18:23
 8/13 anonim ***** válasza:
82%

"Amúgy meg miért is kerülne bíróság elé az ügy, ha az autóval egyébként nem csinálok semmi szabálytalanságot, illetve nincs semmi rendőrségi ügyem?"

Nem látsz a jövőbe. Lehet, hogy két hónap múlva eladod, az új tulaj nem íratja át, és máris ott kotorásznak a fakabátok a korábbi szerződések között. Na, hoppá, kit visznek majd kihallgatni?

2016. szept. 4. 18:25
 9/13 A kérdező kommentje:

Jó, hát így nézve bármi lehet. Viszont ha valaki az ország másik végéből vesz autót, mondjuk több 100 km-rel arrébb, majd megy az okmányirodába, viszi a KGFB-t és az eredetvizsgáról a papírt, majd elküldik, hogy írja újra az adásvételit és írassa alá, akkor utazzon megint 100 kilométereket 1-2 tollvonásért? Nonszensz.

A nőt pedig azért minősítem, mert találkoztam már olyan hivatali dolgozóval is, aki mikor valami problémám volt éppen, próbált valami arany középút felé irányítani is, már csak emberségből is, nem pedig a nagy erkölcscsősz hivatalnokot játszani.

2016. szept. 4. 18:31
 10/13 anonim ***** válasza:
92%

"akkor utazzon megint 100 kilométereket 1-2 tollvonásért? Nonszensz."

Nem, nem nonszensz. Talán még mindig nem akarod megérteni, de egy tisztességesen kitöltött adás-vételi szerződés TÉGED IS VÉD. Ezen kívül az okmányirodai alkalmazott az állásával (és ezáltal a megélhetésével) játszik, ha hagyja, hogy te átirkáld a szerződést.

Mellesleg te is elég egy idióta vagy, ha még külön engedélyt is kérsz az okirathamisításhoz. Mi a rákért nem mentél egyszerűen haza, csináltál egy másik szerződést és vitted vissza? Kutya sem problémázott volna rajta.

"A nőt pedig azért minősítem, mert találkoztam már olyan hivatali dolgozóval is, aki mikor valami problémám volt éppen, próbált valami arany középút felé irányítani is, már csak emberségből is, nem pedig a nagy erkölcscsősz hivatalnokot játszani."

Mint már fent is említettem, nem minden esetben lehet szemet húnyni. Van olyan, amit el lehet nézni, és van olyan, amiért minimum fegyelmi jár. És vedd hozzá, hogy itt alapvetően TE HIBÁZTÁL.

2016. szept. 4. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!