Az okmányirodából elküldtek, mert az adásvételi szerződés hanyagul volt kitöltve. Ha az újat aláírom hasonló külalakkal a tanúk és az eladó nevében, azt mennyire veszik észre?
Csak azért kérdezem, mert holnap mennék átíratni és kedden lesz a 15. nap. Viszont akiktől vettem, elutaztak egy időre, így nem tudom elérni őket. A 15 napból nem akarok kicsúszni, holnap mindenképpen át akarom íratni az autót. Amit már most szerdán megtettem volna. Csakhogy hiába mentem minden papírral, KGFB és eredetvizsga, a köcsög okmányirodás nő belémkötött, hogy el lett írva 1-2 dolog a szerződésben /pl. a rendszámnál 1 azaz EGY darab rohadt szám.../, illetve az egyik személyigazolványszám úgy lett beírva, hogy előtte a rossz át van satírozva/húzva.
Pénteken vettem a nyomtatványboltban egy újabb papírt, szépen igényesen kitöltöttem, minden stimmel, semmi javítás nincs benne. Mindössze a vonalakról hiányzik az a minimális tollvonás, amit aláírásnak nevez az emberiség. Ha odakanyarítok valamit, az nagyon gáz lesz? Iszonyat idegesítő, hogy egyébként minden papír megvan az átíratáshoz, mindössze ez hiányzik. Csak azért hezitálok, mert okirathamisításért nyilván nem akarok bajba kerülni, illetve azt sem tudom, hogy egy sima átíratás során mennyi esélye van egy írásszakértő bevonásának?
/Mert egy sima okmányirodás dolgozónak nyilván fogalma sem lesz róla, hogy azt nem az eladó és a tanúk írták alá./
Informatikus vagyok, aki azt írja, hogy a gyík komment alapján lenyomoznak, az marhaságot ír, oké, hogy szivatni akar, de már unalmas. Persze van erre lehetőség, de rendőrségi ügy kell hozzá, addig titokban marad az ember. Gyík persze kiadhatjha az adatokat, de utána le is húzhatja a rolót.
A szerződéshez:
Alapvetően nem lenne gond, ha csontra lemásolod az eredeti szerződést, viszont mivel az eladónak is van egy példánya, ezért már bajos.
Ha vissza tudnád szerezni az ő példányát, és újat adni neki amit p te írtál alá a nevében, az jó lenne, de valszeg már lejelentette az okmányirodában szal leadta ott a szerződést is. Ergó magaddal cseszel ki ha most hamisítasz, a rendszerben lesz 2 különböző tartalmú és formájú szerződés (gondolom a te szerződésed is lemásolják majd).
A 15 napból kicsúszol. Esetleg ha az eladó kitölt egy szerződést és postázza neked hétfő délelőtt, akkor kedden talán meg is kapod, aláírod és mehetsz vele, neki meg visszapostázod az ő példányát.
"Mi a rákért nem mentél egyszerűen haza, csináltál egy másik szerződést és vitted vissza? Kutya sem problémázott volna rajta."
Holnap ezt fogom tenni. Bár amit az utolsó válaszoló írt, az elég érdekes. Habár ez alapján az eladót is hazaküldheti az okmányiroda, hogy csináljon másik szerződést és írassa alá velem, mert az ő példányán sem stimmel a rendszám, mivel ugye indigós. Ugyanúgy hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!