S. O. S! Valaki segítsen, aki jártas ilyesmiben vagy volt már hasonló helyzetben!?
Munka Törvénykönyve
67. §
(2) A határozott idejű munkaviszonyának felmondását a munkavállaló köteles megindokolni. A felmondás indoka csak olyan ok lehet, amely számára a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tenné vagy körülményeire tekintettel aránytalan sérelemmel járna.
az új helyen nem 1-én kellene kezdened? nem szoktak 2 nap múlva esedékes kezdést kérni, hisz el kell menni a legtöbb esetben alkalmasságira, tüdőszűrőre, stb.
a rendkívüli felmondást meg kell indokolni sajnos, ahogy előttem is leírták.
az új helyen több jelentkező közül választottak ki? ha igen, akkor szükségük van rád, veled akarnak dolgozni. a jelentkezésnél és az interjúnál nem említetted, hogy jelenleg is szerződéssel dolgozol?
esetleg beszélj velük, hogy le kell dolgoznod a hátralévő időt, épp 2 hétről van szó, annyit várhatnak, ha mondjuk nem idénymunkáról van szó.
Ahogy előttem valaki más belinkelte, HATÁROZOTT IDEJŰ munkaszerződés felmondását meg kell indokolni, és a fenti indokok lehetnek csak. Ha a felmondásod annak nem felel meg, akkor maximum a cég a munkaügyi bíróságon pert indíthat ellened és kártérítést követelhet, ha bizonyíthatóan kára származott a "hirtelen" lelépésedből. Ha 2 hét van még a szerződés lejártáig elég nehezen hihető, hogy ez alatt nélküled megállna az élet a cégnél. Valamit azért is nehezen hihető, mert nem vezető beosztásban dolgozol...:)
Mivel a határozott idő lejárta előtt mondasz fel, ezért - abszurd - de van felmondás időd. Ez alapból 30 nap. Határozott idejű szerződés esetén ez nem nyúlhat túl a szerződés lejáratának dátumán. Tehát az a 2 hét felmondás idő lenne. Az erre járó távolléti díjadra jogosan tart igényt a cég, ha nem töltöd le.
Én a Te helyedben felmondanék, hirtelen fogalmam sincs milyen indokkal, de azzal a tudattal, hogy 2 hét távolléti díját szinte biztos, hogy veszítek, de a peres kártérítési tortúrában én nem hiszek ebben a szituban.
A cég fegyelmit azért nem adhat, mert felmondasz! Még akkor sem, ha netalántán jogtalanul teszed azt meg. Amúgy is írásban kell a nyilatkozatot megtenni, a nálad maradó példányon dátummal ellátva vetesd át a munkáltatóddal. Ha ezek után ad fegyelmit igazolatlan távollét indokával, akkor körbe lehet őt röhögni.
Előtte pedig nem szólsz, hogy mi a célod másnap...
Azt melegen ajánlom, hogy csak olyan papírt írj alá, amit végig el is olvasol. Ha nem értesz vele egyet, akkor nem írod alá! Pisztolyt úgy sem foghat a halántékodhoz.
Vigyázz, nehogy felültessenek!!!
Légy szíves, magarázd meg, hogy mit jelent, hogy havonta hosszabbítják a szerződést.
Havonta újat iratnak alá?
Mert ez egyrészt ne látszik szabályosnak, viszont megoldaná a dolgot.
Egyszerűen nem írod alá az újat.
Én is nyuszi vagyok, de ne fossál a fegyelitől! kitörölhetik vele ...
Az a lényeg, hogy találj új helyet, és át tudj menni.
Ha nagyon szemetek, kérj a munkaügyi felügyelőségtől segítséget.
Feltétlenül végigolvasom,amit alá fogok írni!!!Arra a döntésre jutottam,hogy a leendő munkahelyem felhívom és elmondom mi a helyzet,reménykedem benne,hogy mgvárnak minket.Szeretném elkerlni ezt a pereskedéses mizériát.Én mondtam,neki,hogy megbeszélni jöttem a dolgokat,de vele nem lehetett.Mondták,hogy a hónap végén aláírom,hogy nem szeretném meghosszabbítani a szerződésem és nyugodtan elmehetek....háát én már ebben sem hiszek nekik.
Igen,nállunk havi szerződések vannak 1.től a hónap utolsó munkanapjáig szól,ezt minden hónapban hozzák és iratják alá.
B.megyei üzemről van szó.
Kinézem a főnök úrból....,hogy eljárást indítson ellene,gerinctelen egy ember,persze tudom,hogy amiket mondott azt azokat modta,hogy visszabírjon tartani minket,hátha beparázunk.....tévedett.És még ma a képembe is vigyorgott ááááá.....enyhén bosszantó csak.Nem baj igaz életem leghosszabb 11 napja lesz,de ki kell várnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!