Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A harisnyakötő-dobás mennyire számít gyakori szokásnak?
Aki nem tudná, miről van szó: a vőlegény bemászik a menyasszony szoknyája alá, lehúzza róla a harisnyakötőt, aztán hátradobja az összegyűlt férfivendégeknek, mint ahogy a templomból kijőve a menyasszony szokta a virágcsokrát a lányoknak...
Lehet, csak nekem nem jó a humorom, de számomra nagyon ellenszenves az egész. Ráadásul férfiként mondom mindezt. Az eleje szimplán ízléstelen. Szerintem nem tartozik másokra, hogy mit csinálok a szoknyája alatt, itt meg mindenki azt várja és nézi. Azt meg el sem tudnám képzelni, hogy egy másik férfi tapogassa azt, ami a feleségemen volt végig a szertartás alatt. Még akkor sem, ha utána visszaadja esetleg. Bár hallottam olyat is, ahol az elkapó megtarthatta utána...
Én eddig életemben 6 esküvőn voltam (+ a sajátunk), és mindenhol volt csokor és harisnyakötő dobás is.
Sosem másztak be a szoknya alá, hanem csak felhúzták a ruhát addig amíg kilátszott a harisnyakötő. Valahogy így: [link]
Ebben én nem látok semmi rosszat, szerintem vicces szokás, mint ahogy a csokordobás is.
De, ha nektek nem tetszik ne csináljátok, ez ilyen egyszerű :D
Nálunk gyakori.
Viszont nekem sem tetszik.
Én eddig 5esküvőn voltam, a hétvégén is és volt mindig. Felénk gyakori a hagyományosokon. Általában kisgyerekek kapják el amúgy ezeket , a csokrot is. Eddig nálunk mindig ők kapták el ezeket. Megtartják amúgy.
De a vőféllyel beszéljétek meg hogy mit szeretnétek, csak olyasmi lesz amit ti akartok, belefér és ennyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!