Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek okkal reklamálhato...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek okkal reklamálhatok a házasság miatt?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy együttélek a barátommal másfél éve. Két éve vagyunk együtt. Budapesten lakunk de egyikünknek sem itt van az állandó lakcíme. Neki Pest -megyében, nekem vidéken. Albérletben vagyunk, de nem tudjuk ideiglenesnek sem bejelenteni. Tehát nem tudom megoldani, hogy legyen ideiglenes lakcímem itt fenn. Ami azért problémás, mert jelenleg nincs állandó bejelentett munkám. Alkalmi munkáim vannak mostanában. Így otthon vagyok nyilvántartva mint álláskereső. Most kaptam egy levelet, hogy pár napra el kell mennem ilyen csoportos munkaügyis foglalkozásra ami kötelező. Engem nagyon zavar az, hogy nincsen közös lakcímünk a párommal, mert így tulajdonképpen olyan mintha semmi kőzünk nem lenne egymáshoz. Mikor hazamegyek olyan mintha lenne otthon egy másik életem amiben ő nincs benne. Csak Pesten van mikor hontalannak érzem magam mert így kicsit bizonytalan minden. Igazából semmi sem kőt minket össze hivatalosan. Szoktam attól félni, hogy otthon talál nekem munkát a munkaügyi, kikőzvetít valamhová, bár nem hinném, mert ez több mint két év alatt nem történt meg. Csak nem szeretném ezt megvárni hátha valami csodafolytán megtörténik és mehetek haza. Csak olyan mintha ő nem is érezné ennek a veszélyét vagy súlyát. Volt több munkám is a fővárosban de egyik sem tartott túl sokáig. Párom szerint még fejlődnöm kell nekem is meg neki is a házassághoz. Nekem először is kéne valami állandó munka amit már megszoktam kicsit. De nem értem miért kell a munkához kötni a házasságot. Mivel leszek attól jobb feleség ha valahol több ideig dolgozok huzamosan azt nem tudom. Nem szoktam neki emlegetni, hogy elvehetne, de lassan igazán elvehetne, mert így, hogy külön van minden nem túl jó. Tudom, hogy a házasság az csak egy dolog, meg nem is azét szeretném, hogy villoghassak, csak nem lenne jó ha valami miatt egyszer hazakéne mennem és hivatalosan meg semmiközünk egymáshoz. Csak az meg olyan kínos, hogy nekem kell mondani, hogy bocsi de elnehetnél mert elég bizonytalan így az életünk :) Sokan élnek így, lehet valakinek egyátalán nem számít, de nem tehetek róla ha nekem meg igen. Szerintetek lényegtelen az egész, hogy házasok vagyunk-e? De ha lesz megint állandó munkám és megszűnik valamikor, megint ugyanott vagyok ahol a part szakad. Nem csak ilyen hivatalos dolgok miatt szeretnék házasodni, csak emiatt is jó lenne már.
2016. jún. 17. 15:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Hasonló szituban vagyunk és házasok. Semmiben nem akadályozza az esküvőt, hogy külön lakcímen vagyunk. Mondjuk a miénk egy kipróbált kapcsolat, átéltük már, hogy hol az egyikünknek nem volt munkája, hol a másiknak, évente költözünk, mégis úgy érezzük, hogy teljes mértékben összetartozunk. Nem a lakcím dönti el az ilyesmit, de még csak nem is a házasság, bár utóbbi sokaknak ad egy pluszt, de csak a már eleve meglévő összetartozás-érzésre, és az megint más.

Ne aggódj amiatt se, hogy nem pipa-életet éltek. A legtöbben, tudom, először építenek valamiféle egzisztenciát, aztán jöhet a biztos lakhely, utána meg az elköteleződés, ami akár házasság is lehet. De mi van akkor, ha nálatok nem így van? Semmi.

2016. jún. 18. 11:48
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Mivan? Mi az hogy reklamálni? Egy házasság nem úgy kezdődik, hogy a nő elkezd reklamálni, a férfi meg gyorsan elveszi, hogy hagyja már abba. Ez két ember döntés, meg kell beszélni, hogy kész vagytok erre a lépésre. A lakcím dolgot sem igazán értem, attól, hogy egy lakcímre lesztek bejelentve semmi nem történik, semmivel sem lesz több közöd hozzá. Mi is albérletben lakunk, mi sem jelentkezhetünk be ide, ezért mindkettőtöknek az otthoni a bejelentett lakcíme, az esküvő előtt is és azóta is. Szerintem inkább azon iparkodj, hogy ne alkalmi munkákból tengődj, inkább ezen gondolkodj, mint hülyeségeken. Házasodni meg azért kell, mert szeretitek egymást és meg akarjátok pecsételni a kapcsolatotokat, nem pedig a postás miatt.
2016. jún. 18. 15:10
 13/21 anonim ***** válasza:
*mindkettőnknek
2016. jún. 18. 15:10
 14/21 anonim ***** válasza:
Nem, nem reklamálhatsz okkal. Az egész leírásod egy agyrém. Fel kellene nőnöd és csak utána házasságosdiról álmodni.
2016. jún. 19. 11:29
 15/21 anonim ***** válasza:
Nem értem a bejelentett lakcím és a házasság közötti összefüggést. Házasságot azért köt 2 ember, mert szeretik egymást, és egymással akarják leélni az életüket. Egy szót sem írsz arról, hogy milyen a kapcsolatod a pároddal. Azt látom, hogy te szeretnéd építgetni az életedet. Találtál párt, és úgy gondolod, 2 év múlva már "illik" összeházasodni. Szerintem pedig ez nem így van. Akkor kell házasodni, amikor arra a felek és párkapcsolat megérett. Van, akinél ez fél év, van akinél 8 év. Ezt nem lehet időben mérni. A leírásod alapján te nagyon nem vagy érett a házasságra, és a párod sem érzi magát érettnek erre a lépésre. Hallgass rá. Igaza van.
2016. jún. 19. 16:48
 16/21 anonim ***** válasza:
45%

Talán nem akar elvenni egy ingyenélő libát, aki véletlenül sem akar dolgozni? Tulajdonképpen megértem. Ez az egész zagyvaság, amit levágtál, csak hiszti. Egyenes út egy kapcsolat végéhez. A lakcím szintén sehogy sem jön ide. Nálunk már gyerek is volt, amikor összeházasodtunk, de még most, az esküvő után sem közös az állandó lakcímünk. De a lakcímkártyánknak nincsenek érzései.

Tudod, ha nekem nem lenne munkám, nem azzal foglalkoznék, hogy esküvőt akarok (miből???), hanem mondjuk azzal, hogy legyen munkám. Szóval tedd le a kicsi se.gg.ed a profession.hu vagy a Szárnyas fejvadász vagy amit akarsz elé és keress munkát. A kezed meg közben vedd ki a biliből.

2016. jún. 19. 20:54
 17/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat!

Amúgy utolsó! Van jelenleg is alkalmi munkám mint írtam. Nem vagyok ingyenélő.

2016. jún. 20. 14:43
 18/21 anonim ***** válasza:

Agyamat eldobom attól, hogy ha egy nő kiejti a száján, hogy szeretne összeházasodni a párjával, akkor hisztizik. Egy nő is ugyanúgy megkérdezheti a párját, hogy szeretne e jegyességet.

Ez a lány szereti a párját, és szeretné összekötni vele az életét. Ennyi. Ezen mi nem normális könyörgöm?

Szerintem az nem normális, hogy sokan úgy gondolkodnak, hogy kizárólagosan a férfi előjoga dönteni a házasságról.

Ha a lány úgy érzi, hogy ő ebben a kapcsolatban szeretne házasodni, akkor leül a fiúval és megbeszéli vele. Ha fiú hárít, akkor nem akar házasodni. Itt a lánynak el kell döntenie, hogy lutrizik-e a pasival és vár rá még x évet, hátha.. vagy tovább áll, és keres olyat akivel azonosak a vágyaik.

2016. jún. 21. 11:00
 19/21 anonim ***** válasza:
Uolsó vagyok: vigyázz, hallottunk már nem egy olyan esetről, hogy a pasi ígérte, hogy pár év múlva ha lesz munka, lesz ház lesz ez-az lesz házasság is. De mindig halogatott és soha nem kérte meg a lány kezét
2016. jún. 21. 11:25
 20/21 anonim ***** válasza:
A probléma nem azzal van, hogy Ő szeretne összeházasodni a párjával, hanem azzal, hogy Ő reklamálni akar és elvárja a házasságot. A házasság nem egy keksz, hogy ha nem ízlik kidobod, hanem egy életre szól. Házasságot kötni felnőtt emberek szoktak, nem pedig gyerekek. A leírás alapján a kérdező még nem nőtt fel.
2016. jún. 21. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!