Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek okkal reklamálhatok a házasság miatt?
Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy együttélek a barátommal másfél éve. Két éve vagyunk együtt. Budapesten lakunk de egyikünknek sem itt van az állandó lakcíme. Neki Pest -megyében, nekem vidéken. Albérletben vagyunk, de nem tudjuk ideiglenesnek sem bejelenteni. Tehát nem tudom megoldani, hogy legyen ideiglenes lakcímem itt fenn. Ami azért problémás, mert jelenleg nincs állandó bejelentett munkám. Alkalmi munkáim vannak mostanában. Így otthon vagyok nyilvántartva mint álláskereső. Most kaptam egy levelet, hogy pár napra el kell mennem ilyen csoportos munkaügyis foglalkozásra ami kötelező. Engem nagyon zavar az, hogy nincsen közös lakcímünk a párommal, mert így tulajdonképpen olyan mintha semmi kőzünk nem lenne egymáshoz. Mikor hazamegyek olyan mintha lenne otthon egy másik életem amiben ő nincs benne. Csak Pesten van mikor hontalannak érzem magam mert így kicsit bizonytalan minden. Igazából semmi sem kőt minket össze hivatalosan. Szoktam attól félni, hogy otthon talál nekem munkát a munkaügyi, kikőzvetít valamhová, bár nem hinném, mert ez több mint két év alatt nem történt meg. Csak nem szeretném ezt megvárni hátha valami csodafolytán megtörténik és mehetek haza. Csak olyan mintha ő nem is érezné ennek a veszélyét vagy súlyát. Volt több munkám is a fővárosban de egyik sem tartott túl sokáig. Párom szerint még fejlődnöm kell nekem is meg neki is a házassághoz. Nekem először is kéne valami állandó munka amit már megszoktam kicsit. De nem értem miért kell a munkához kötni a házasságot. Mivel leszek attól jobb feleség ha valahol több ideig dolgozok huzamosan azt nem tudom. Nem szoktam neki emlegetni, hogy elvehetne, de lassan igazán elvehetne, mert így, hogy külön van minden nem túl jó. Tudom, hogy a házasság az csak egy dolog, meg nem is azét szeretném, hogy villoghassak, csak nem lenne jó ha valami miatt egyszer hazakéne mennem és hivatalosan meg semmiközünk egymáshoz. Csak az meg olyan kínos, hogy nekem kell mondani, hogy bocsi de elnehetnél mert elég bizonytalan így az életünk :) Sokan élnek így, lehet valakinek egyátalán nem számít, de nem tehetek róla ha nekem meg igen. Szerintetek lényegtelen az egész, hogy házasok vagyunk-e? De ha lesz megint állandó munkám és megszűnik valamikor, megint ugyanott vagyok ahol a part szakad. Nem csak ilyen hivatalos dolgok miatt szeretnék házasodni, csak emiatt is jó lenne már.
hogy jön össze az állandó lakcím és a házasság??? Nem érted miért kell munkához kötni a házasságot? te miért kötöd állandó lakcímhez???
hány éves vagy drága?? te inkább ne reklamálj!
Házasságot két felnőtt ember szokott kötni, szabad elhatározásból, nem pedig azért,mert az egyik kihisztizte!
2016. jún. 17. 16:08
2/21 A kérdező kommentje:
Hisztizni biztos nem fogok, nem járatom le magam :) Csak nem értem miért elítélendő dolog ha valaki akar valahogyan elindulni, akar valami biztosat, nem szanaszét élni a világban, itt lakok de amúgy meg nem is itt, a másik meg máshol. Manapság az a hülye már megfigyeltem aki szeretne házasodni, nem csak élettársi kapcsolatban élni. Mindig azt hurrogják le. El lehet évekig így is élni mondjuk, de családot is macerásabb tervezni akkor. Szerintem legalábbis.
2016. jún. 17. 16:18
3/21 anonim válasza:
Nem ne reklamálj, mert ez mind kifogás és még annak is gyenge. A munkanélküliben biztos nem kapsz pénz, úgyhogy kijelentkezel és nem kell menned semmilyen gyűlésre és munkát sem közvetítenek neked akkor. az ideiglenes lakcímet azt akkor is el lehet intézni ha nem vagytok házasok, meg attól hogy elvesz nem lesz állandó lakcímed Pesten.
amúgy sem vagytok régóta együtt nem tudom minek akarnál házasodni, főleg ha nem is akarnak elvenni. 5 év után volt eljegyzés nálunk és 6 év után házasság, mert a férjem akkor gondolta hogy itt az idő és jól is tette. Én néha mondtam neki, hogy már elhatározhatná magát, hogy mit akar tőlem, de ez sztem reális kérés, hogy legyen közös jövőkép. De lakcím és hiányos munka miatta nem. Talán el akarod tartatni magad?
2016. jún. 17. 16:22
4/21 A kérdező kommentje:
Írtam én olyat, hogy alakarom magam tartatni? Nem. Nem szorulok rá, hála Istennek. Minden felesbe megy, kifizetem az én részemet. Még egy utolsó fagyit is kifizetek mindig, a magamét. Csak az idegesít, hogy ő úgy elvan. Nem kapkod el semmit, túl óvatos. Szerintem nincs elkapkodva házasság két év után, vannak akik egy éven belül megházasodott. De úgy látom itt mindenki szerint ez a normális. Én vagyok a nem normális :)
2016. jún. 17. 16:30
5/21 anonim válasza:
Amit te akarsz, ahhoz nem hazassag kell, hanem uj alberlet es egy biztos. A hazassag fogalmam sincs, hogy logikailag hogy kerul ide, ha el akarod vetetni magad, akkor ne ilyen hulye kifogasokkal kezdd mar, legyszives.
2016. jún. 17. 16:49
6/21 anonim válasza:
*biztos munka
2016. jún. 17. 16:49
7/21 anonim válasza:
En csak azt nem ertem, hogy miert fontos a hazassag?Nekem ketto is volt, es az egegyadta vilagon semmit nem valtoztat a kapcsolat milyensegen. Mas kerdes, hogy veled ellenetben en sosem akartam ferjhez menni, de igent mondtam mert szerelmes voltam, egyiket sem bantam meg:-)))
Egy kapcsolatban nem a kozos lakcim a lenyeg, vagy a kozos nev, ezek lenyegtelen dolgok. Gondolom azert koti munkahaz, mert jelenleg nem akar elvenni felesegul, de ezt nem akarja a szemedbe mondani:-))Kesobb lehet, h valtozik a dolog, de azert ne allj fellabon:-))
2016. jún. 17. 17:32
8/21 anonim válasza:
Ne haragudj de ezt nem nagyon értem én sem. Attól hogy házasok lesztek még nem lesz ugyanaz a címetek, ugyanúgy kiközvetíthetnek munkára a szülővárosodba. Miért nem tudtok ideiglenesen bejelentkezni az albérletbe? Mi is így csináltuk, az állandó lakcímünk meg más. Össze vissza zagyválsz már bocsi. Hány évesek vagytok? Semmiről nem késtetek le. Először találj valami normális melót és ne agyalj ilyeneken.
2016. jún. 17. 17:34
9/21 anonim válasza:
Mi is már nagyon régóta együtt vagyunk a párommal, és még csak most fogunk összeházasodni. De nem érzem úgy hogy lekéstünk volna bármiről. Gyerek fejjel nem akartam volna házasodni, pedig már akkor is éreztem hogy ő az "igazi". De most hogy már dolgozom pár éve sokkal inkább felnőttnek érzem magam. Nem értem, hogy egy kicsit miért nem bírsz még várni. Más fél éve éltek együtt az még nem olyan sok.
2016. jún. 17. 17:38
10/21 anonim válasza:
Nekem egész Magyarországra nincs állandó lakcímem, az albérletbe én se vagyok bejelentve, aztán mégsincs ilyen problémám. Házasodni enélkül is lehet, nem látom az összefüggést én sem. Nem attól lesz köztetek állandó folyamatos kapcsolat, meg nem attól lesz majd kihez hazamenned, hogy házasok vagytok vagy ugyanaz a lakcímetek. Nekem is fontos a házasság, ezért is mentem férjhez két év együttélés után, de a te érvelésed én sem igazán értem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!