Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe került az esküvőtök?
egyes teljesen jol tette
en is annak a hive vagyok hogy 40evnyi eskuvo utan a csaladom korebe egy nagyot rendezek
Én akkor már le se merem írni a teljes összeget :D Bár még csak a szervezés alatt állunk, de már most többszöröse az itt leírt áraknak. De én nem szeretnék menyasszonytáncot, és a rokonság nem is olyan tehetős, hogy az esküvő árának fele (vagy negyede...) visszajöjjön a nászajándékokból.
Emberek, hol tartottátok?
22-en voltunk (28 meghívottból ennyi jött el). Téli esküvő volt, csak polgári szertartás, de az fullos (gyertyagyújtás, szülőköszöntő, koccintás) a házasságkötő teremben, ez harmincvalahányezer volt, plusz a gyertyák (10 ezer körül, mert speciális gyertyákat rendeltünk), pezsgő, és a virágok ára.
A virág az én csokrommal, kitűzővel, dobócsokorral, anyukáknak való csokorral, plusz a kreatív fotózáshoz újrarendelt másolat csokorral együtt volt úgy 30 körül.
Étterem és buli minden fogyasztással és a tortával együtt 160 körül, ezt apósom kifizette nekünk nászajándékba, de ezt csak ott tudtuk meg.
Menyasszonyi ruha és egyéb kellékek összesen max. 150, vőlegény öltözéke 75 körül.
Fotós: kb. 230, ebben benne van a külön napon, egy kastélyban készített kreatív fotózás és 100+ papírkép ára is. Plusz kastély helyszínbérlés 10 ezer.
Sminkre, fodrászra nem kellett fizetnünk, a fodrászunk nászajándékként ingyen csinálta meg a frizuránkat, sminkelni meg a barátnőm sminkelt ki, aki a tanúm is volt.
Szóval ez összességében alulról súrolja a 700 ezret, de ebben benne van az apósom által állt összeg is.
Plusz nászút belföldön, ez mondjuk mindenestül olyan 100 körül kijött, nem tudom, erre is kíváncsi voltál-e, vagy csak konkrét esküvői kiadásokra. Táncot is tanultunk a nyitótáncra, az összességében olyan 60 körül lehetett talán, de ez sem konkrétan esküvői kiadás, főleg mivel a magunk szórakoztatására tettük, szóval kvázi nászajándékul saját magunknak. :)
Kb. olyan 800 körüli összeg jött be nászajándékként borítékban (mi nem "összetáncoltuk").
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!