Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért veszed/vetted fel a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért veszed/vetted fel a párod nevét? Ha nem vetted/veszed, annak mi az oka?

Figyelt kérdés
2016. jún. 1. 22:27
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó vagyok, nem örültem volna ha a férjem fel akarja venni kötőjelesen a nevem. Ez szerintem maradjon a nők kiváltsága. Nekem nem tetszene a dolog, nagyon nem!
2016. jún. 3. 16:02
 42/48 anonim ***** válasza:
100%
37# Én ezt kicsit másképp látom. Szerintem ez az én döntésem nem kettőnké, hisz az én nevemről van szó, én fogom viselni. Nyilván megkérdeztem neki melyik tetszik, de ő rám hagyta a döntést. Én nem is bírám elviselni, hogy megszabja nekem hogy hogy vegyem fel.
2016. jún. 3. 22:21
 43/48 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, még annyit hozzátennék, hogy azzal nincs baj, ha a párod megemlíti, hogy neki az a verzió tetszik. Engem attól ráz ki a hideg ha valaki elvárja hogy így vagy úgy vegye fel a feleség a nevét és nem enged belőle, holott inkább örüljenek neki, ne elvárás legyen hanem egy szép gesztus.
2016. jún. 3. 22:23
 44/48 A kérdező kommentje:
az tényleg fura, hogy ő márpedig azt akarja h te Kiss Józsefné legyél... mintha a tulajdona lennél, de remélem nem ilyen betegesen féltékeny csávó :)
2016. jún. 3. 22:23
 45/48 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy jött le abból, hogy neki is megvan a maga véleménye, az, hogy ez egy elmebeteg állat, aki a tulajdonának tekint... Inkább az a szomorú, ha ennyire csak végletekben tudtok gondolkodni.

Mellesleg #42 tök ugyanazt írta, mint én. "Nyilván megkérdeztem neki melyik tetszik, de ő rám hagyta a döntést." "Akkor miért ne kérdeznéd meg, mi az, ami tetszene neki? Nyilván dönteni nem ő fog."

De jobb dolga sose legyen az itt lévőknek, minthogy egy olyan kérdésnél is leszólják meg lepontozzák a másikat, ahol egyszerűen véleménynyilvánításról volt szó, és nem jó vagy rossz válaszokról. :)

2016. jún. 4. 13:06
 46/48 anonim ***** válasza:
55%
Egyszerűen nem értem mit kell lepontozgatni az embert... Adott 1 kérdés, amire a kérdező szeretne különféle válaszokat kapni. Leírtam, hogy nem venném fel a nem létező férjem nevét és az okát is! Mi ezzel a probléma?! Attól, hogy egyeseknek nem tetszik, még normális válasz és semmi sértő vagy 'nem hasznos' nincs benne. Komolyan szánalmas, amit művelnek sokan, mint az oviban..
2016. jún. 4. 14:33
 47/48 anonim ***** válasza:
Én a kötőjeles verziót választottam, fel is vettem, meg is tartottam. Számomra nagyon fontos az eredeti nevem, az identitásom, családom, gyökereimet jelképezi, ráadásul nagyon szeretem is, sosem válnék meg tőle. Sokáig úgy gondoltam, nem is változtatnék rajta, de aztán... találkoztam a férjemmel. Számára fontos volt, hogy közös nevünk legyen, hogy látszódjon az összetartozás és így is egy család legyünk. Olyan szeretetteli volt a hozzáállása, hogy nekem is elkezdett tetszeni ez a nézőpont. Ami pedig megerősített a döntésben, az a családja volt - annyira szeretettel vesznek minket körbe, annyira befogadtak, hogy igazán azt érzem, hogy ezzel a házassággal hozzájuk is tartozom (apósom teljesen a lányaként kezel), ezért végképp szívesen osztozom a férjem nevében, ami egyben az övék is.
2016. jún. 6. 10:10
 48/48 anonim ***** válasza:

Felvettem. Szeretem a vezetéknevét. Úgy érzem ez is része annak, hogy egy család lettünk.

A nézés az viszont nem a műfajom. De a vezetéknév az legyen közös, ez volt a vágyam :D

2016. jún. 7. 19:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!