Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért veszed/vetted fel a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért veszed/vetted fel a párod nevét? Ha nem vetted/veszed, annak mi az oka?

Figyelt kérdés
2016. jún. 1. 22:27
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
46%

A szüleim öt évig életek külföldön, ahol Nagynét simán átfordították Mrs. Nagy-ra. Nincs ebből probléma.

Én az összetartozás szimbólumaként fel szeretném venni. Én legszívesebben a Nagyné Kiss Júlia felé hajlanék, de ha nagyon gyakori a vezetéknév, akkor még a keresztnevét is felveszem. Emellett doktorálni is szeretnék, és amúgy három nevem van, szóval Nagy Lászlóné Dr. Kiss Júlia Gréta. A gyerekeim utálni fognak. :D

A kötőjeleset nem szeretem, mert nem különböztethető meg attól, amikor valakinek eleve kötőjeles a neve (teszem azt mert az édesanyja kötőjelesen vette fel, meg a ygerekek is abban a családban).

2016. jún. 2. 00:07
 22/48 anonim ***** válasza:
70%
Nem fognak utálni mert csak a leánykori nevedet kell használniuk :)
2016. jún. 2. 00:33
 23/48 anonim ***** válasza:
53%
Én felveszem a párom nevét, mert szép dolognak tartom. Így mi leszünk a Kékedi család, de mivel a sajátom nem szeretném elhagyni ezért kötőjellel fogom viselni. Ha a párom is felvenné az már nekem furcsa lenne, akkor a gyerekek is már eleve két vezetéknévvel indulnak, ha meg ők is felvennék majd valaki nevét..Ez már szerintem túl bonyolult. A né-s verzió nem tetszik.
2016. jún. 2. 07:26
 24/48 anonim ***** válasza:
49%
Sokat gondolkodtam rajta, mert arabokkal dolgozok és a férjemnek zsidó vezetékneve van. De a férjemnek sokat számított,fontos volt, így kötőjelesen vettem fel.
2016. jún. 2. 09:34
 25/48 anonim ***** válasza:
55%

Felvettem a férjem vezetéknevét. Azért döntöttem így, mert egyszerűen ez tetszett a legjobban. Szerintem szép, hogy egy családban mindenkinek ugyanaz a vezetékneve...anya, apa, gyerek.

Ezen kívül még a kötőjeles verzión gondolkodtam, de nem hangzott olyan jól és nekem félmegoldásnak tűnik.

2016. jún. 2. 09:53
 26/48 anonim ***** válasza:
85%

Még a húszas éveimben úgy gondoltam, hogy felveszem a születési nevem elé a leendő férjem nevét valahogy így:

x-né yz.

Aztán minél jobban kitolódott annak az esélye, hogy férjhez megyek, mert nem úgy alakult az életem, hogy ez a húszas éveim elején bekövetkezzen, egyre kevésbé tudtam elszakadni a születési nevemtől, akkor jött a kötőjeles változat, ami jobban tetszett, és már nem akartam né lenni.

Most 30 fölött meg már úgy vagyok vele, hogy a kötőjeles változatot sem biztos, hogy felvenném, de ha mégis felvenném a párom nevét, akkor csak kötőjelesen. Túl régóta ismernek a születési nevemen, nagyon hozzám nőtt, így mindenképp megtartom akkor is, ha férjhez megyek.

2016. jún. 2. 09:57
 27/48 anonim ***** válasza:
46%

Én annak vagyok a híve, hogy ha már egy család, akkor legyen mindenkinek ugyanaz a vezetékneve. Lényegtelen, hogy ki veszi fel a másik nevét.

Értelemszerűen felvettem a férjem nevét. Azért nem lett két vezetéknevünk, mert mindkettő olyan, amit nagyon magyarázni kell. Bőven elég egy nevet magyarázni.

2016. jún. 2. 10:14
 28/48 anonim ***** válasza:
58%

Hosszú vezetéknevem van, plusz két keresztnevem, így is rohadt hosszú, nem kell még plusz egy név. A saját vezetéknevem nem cserélném le, szép név, nem a legritkább, de azért nem is mindennapos, szépen illik a keresztnevemhez. A párom vezetékneve meg elég gyakori.

A "Tóth Lajosné" formátum (most kitaláltam egy random példát) sose volt opció, az ilyen neveket sose értettem, ilyet nem akarnék semmiképp.

2016. jún. 2. 11:36
 29/48 anonim ***** válasza:

"Nagy Lászlóné Kiss Júlia nem túl hosszú?"

De igen, hosszú. Pláne, hogy nekem hosszabb a lánykori nevem alapból. Viszont nekem tetszenek a hosszú nevek, ezért nem zavar egyáltalán.

2016. jún. 2. 11:57
 30/48 anonim ***** válasza:
48%
Régóta gondolkodom ezen a kérdésen. Régen még úgy gondoltam, hogy Nagyné Kiss Júlia leszek (fiktív név persze), de jött a vőlegényem és nem cseng jól így a nevünk. A kötőjeles is emiatt elvetélt ötlet, mivel a kezdő és végbetűje a vezetéknevünknek ugyanaz, olyan lenne, mintha Ugri-ubri Sári lennék. Röhejes... Szóval egyre jobban kacérkodok azzal az ötlettel, hogy egy az egyben felveszem a vezetéknevét, mivel hangzásban hasonló a mostani vezetéknevemmel, a keresztnevemhez talán még jobban is illik, mint a mostani és nem az lenne, mint szüleim esetében, hogy gyakran viccelődtünk azzal, hogy mi vagyunk Nagyék, anya meg a Kiss. (ő azért tartotta meg, mert apuval mindketten orvosit végeztek és az ő idejében még nem lehetett második keresztnevet elhagyni úgy megy hihetetlenül hosszú lett volna a neve) És -né sem szeretnék lenni, mivel tervben van a külföldi munka és sok ismerősöm mondja, hogy hivatalos ügyek intézésénél problémás a -né végződés, mert míg ahogy egyik hozzászóló mondta a mindennapi életben a Mrs. Nagy-gyal le lehet tudni, de hivatalos papíron akkor is Nagyné lesz, mivel ez a hivatalos neve az illetőnek nem Mrs. Nagy.
2016. jún. 2. 14:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!