Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Milyen az a menyecskeruha és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen az a menyecskeruha és mikor hordod s miért? Hol veszed át s mikor? Mit kell benne csinálni mik a szokások?

Figyelt kérdés
2010. jún. 5. 22:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
éjfélkor veszed át,mert akkortól vagy asszony. Álatlában piros. "Asszonytánc" szokott lenni, mindenki újra megtáncoltatja a mostmár asszonyt. Hogy hol veszed át az mindegy.
2010. jún. 5. 22:13
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Lakodalomban ( legalább is felénk) a menyasszony átöltözik menyecskeruhába. Ez általában piros,vagy pirospöttyös és egy hímzett fehér félkötény is jár hozzá.

Ekkor a násznagy felkéri táncolni, a násznélpből mindenki ( nők,férfiak,gyerekek) táncolnak vele,a vőlegény táncol vele legutoljára,és kilopja a teremből az újasszonyt.

Ahol van vőfély,az még különféle vicces dolgot is csináltat vel. Van,ahol a menyecsketánc alatt a kötényébe,ruhájába,hajába pénzt tesznek.

Ezek a szokások vidékenként eltérőek.

2010. jún. 5. 22:16
 3/9 anonim ***** válasza:
42%
Természetesen nem a násznép előtt öltözöl át,hanem valamelyik másik szobában.
2010. jún. 5. 22:17
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat:)

Azt gondoltam nem mindenki elött, én arra gondoltam, hogy ilyenkor "hogy" cipeled magaddal az ilyet: csomagtaróban s egy külön szobában tárolod a helyszínen vagy már eleve odaszállítod az esküvő elött?

Melyik ruhában megy nászútra az ember? Ha úgy lop ki a férj utoljára akkor ebben nem? Csak mert filmekben mindig azt láttam az esküvői ruhában cipeli át a küszöbön s abbol lessz "kibontva" az ember lánya.:) Ezt sose értettem.

2010. jún. 5. 22:45
 5/9 anonim ***** válasza:
azért mert az Ámeriká! ott az esküvőről egyenesen elhúznak nászútra.. mifelénk azért ez így nem szokás...
2010. jún. 5. 22:49
 6/9 anonim ***** válasza:
Amikor én voltam esküvőn a menyasszony lakhelyén volt a buli, tehát hazavitték a szülei házába, vagy nem tudom, hogy volt e már saját lakásuk, házuk... és ott öltözött át. Éjfélkor szokás átöltözni.
2010. jún. 6. 23:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Éjfélkor szokott áltöltözni a menyasszony. Mifelénk hosszú ruhát húznak, pirosat, bordót, általában koszorúslány ruhát szoktak bérelni, vagy valamivel kicsit magyarosabban, zsinorozással.

Ilyesmiket:

[link]

[link]

[link]

Nekem például ez tetszik:

[link]

Amerika meg más világ, sajnos elég sok szokást átvettünk tőlük.

2010. jún. 7. 00:50
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszi a linkeket, gyönyörűek! :)

Az első nagyon megfogott. :D

2010. jún. 7. 13:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk a kocsiba volt betéve minden. Éjfélkor behozattam és akkor öltöztünk át- pirosan alapon fehér pöttyös kisruha fehér tüllel, férjemnek piros ing. Nálunk menyasszonyforgatás volt, még a nagy ruhában.
2010. jún. 8. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!