Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért veszed/vetted fel a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért veszed/vetted fel a párod nevét? Ha nem vetted/veszed, annak mi az oka?

Figyelt kérdés
2016. jún. 1. 22:27
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
0%

Én teljes verzióban nem venném fel a párom nevét (azaz nem lennék Kiss Józsefné), bár ő azt szeretné leginkább. Nekem a Kissné Nagy Mária verzió tetszik, mert azzal kifejezem azt is, hogy összetartozunk, de a sajátom is megmarad. :) Páromnak ez nagyon nem tetszik, mindenképpen azt szeretné, hogy a teljes nevét vegyem fel, ha már a sajátomat is meg akarom tartani, lehetek Kiss Józsefné Nagy Mária... de ez már borzasztó hosszú szerintem, úgyhogy ezt tutira megvétózom. :)

A kötőjeles verzió nekem nem tetszik, bár van olyan név, amivel jól hangzik. A férfit tuti nem kérném a kötőjeles felvételére, hacsak nem benne merül fel a dolog, és a leendő gyerek is simán kaphatná a férj nevét.

2016. jún. 2. 14:38
 32/48 anonim ***** válasza:
49%
Kötőjelesen vettem fel. Leginkább azért vettem fel, mert egyrészt így gondoltam helyesnek, mégiscsak jelzi az összetartozást, másrészt tudtam, hogy a férjemnek sokat jelentene, ha viselném a nevét valamilyen formában.
2016. jún. 2. 16:06
 33/48 anonim ***** válasza:
63%
31# ez mennyire gáz már. Én szívesen veszem fel a párom nevét, ő pedig örül neki, jól esik neki, DE eszébe sincs elvárni, pláne beleszólni hogy hogyan....Isten ments az ilyen pasiktól. Nincs gázabb számomra mint pl.a Kiss Józsefné.
2016. jún. 2. 16:35
 34/48 anonim ***** válasza:
34%
Nm tervezek férjhez menni, de most a kérdés kedvéért feltételezem, hogy mégis: nem venném fel semmilyen formában a nevét, ez biztos. Egyrészt mert szeretem a nevemet, másrészt, ami a legfontosabb, hogy nekem külföldi nevem van, vezetéknév és keresztnév egyaránt, szóval iszonyat bugyután hangzana egy magyar vezetéknévvel. Tehát nem, nem venném fel és fent már leírtam az okokat is.
2016. jún. 2. 21:24
 35/48 anonim ***** válasza:
22%

#33 Nem gondolnám, hogy gáz lenne. Szerintem az a normális, hogy közös döntés a dolog, elvégre kettőtökről van szó. (Hozzátéve a tényt is, hogy manapság ugyebár már a férfi is felveheti a nő nevét... Szerintem az ilyet igenis meg _kell_ beszélni.)

Jelen esetben, ha csak a nő névvállalásáról beszélünk, ugyanúgy nem tartom gáznak. Miért lenne az? Ahogy te is írtad, jólesik a párodnak, hogy felveszed a nevét, a kedvére teszel vele. Akkor miért ne kérdeznéd meg, mi az, ami tetszene neki? Nyilván dönteni nem ő fog, de nincs abban semmi rossz, ha van saját véleménye.

2016. jún. 3. 09:18
 36/48 anonim ***** válasza:
0%

"Nagy Lászlóné Dr. Kiss Júlia Gréta"

Nem a gyerekeid fognak utálni, hanem te se fogod szerintem szeretni, főleg ha doktor (most mindegy milyen -jogi vagy orvos) leszel.

Én irodába dolgozom "imádom" mikor valakinek ilyen hosszú neve van :D :P bocsi

2016. jún. 3. 09:33
 37/48 anonim ***** válasza:
32%

#36 PhD-s mérnök, nem tudom, ezt mért olyan lényeges. Nyilván azért szeretném így felvenni a nevét, mert nekem tetszik, sőt büszke vagyok rá.

Azért mondtam, hogy a gyerekeim fognak utálni, mert nekik kell sokszor leírni a nevem ("Anyja neve" rublika az űrlapokon, ugyebár). De persze ebben igaza volt a következő hozzászólónak, hogy nekik főleg csak a lánykorit kell. Az hogy valaki teljesen kívülállónak nem tetszik, valahogy nem tud zavarni.

2016. jún. 3. 11:47
 38/48 A kérdező kommentje:
anyja nevébe mindig a leánykori kell :)
2016. jún. 3. 13:16
 39/48 anonim ***** válasza:
0%

én Nagyné Kis Julis lettem.

szerettem volna kifejezni, hogy férjhez mentem. a kötőjeles verziók sajnos az esetek többségében röhejesek, a saját vezetéknevemhez viszont ragaszkodtam. és a -né szép átvezetés a két név között.

annak nem örültem volna, ha ő veszi fel az én nevem (semmilyen formában), nekem az túl feminin.

2016. jún. 3. 13:22
 40/48 anonim ***** válasza:
49%

Miért vettem fel? Rém egyszerű oka van. Tetszik a neve, és nem is olyan gyakori mint az enyém. Én legalábbis életem során nem találkoztam másik ugyanilyen vezetéknevű emberrel. Pedig nem extrém egyáltalán.

Szóval felvettem a férjem vezetéknevét kötőjellel a sajátom elé.

Miért kötőjeles? Egyrészt a né összes verziójától kiráz a hideg, szerintem borzalmas hangzása van, mintha valami toldaléka lennék a férjemnek. Szóval azt eleve kizártam, másrészt jól hangzanak egymás mellett. Ezért lett kötőjeles. Ha nem illett volna össze a 2 vezetéknév akkor csak szimplán vezetéknevet cseréltem volna. Még úgy sem lett volna olyan gyakori a nevem mint a leánykori.

A kötőjellel vigyázni kell, mert ha pl mindkét vezetéknév hosszú, nem illenek össze, nem hangzik jól, akkor nagy mellényúlás.

2016. jún. 3. 15:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!