Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvői vacsora, mit gondoltok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvői vacsora, mit gondoltok, jó így?

Figyelt kérdés

Előétel, sajttekercs,gepsonkás,sósturos tekercsek.

Főételek: húsleves,toltott káposzta,sertesporkolt,piritott csirkecomb (nem lenne jobb sertés-csirkepörkölt a piritott comb helyett???),krumpli/teszta.

Éjfélkor hidegtál:rantott karaj,gömbfasírt,rudfasírt,kelkaposzta tekercs,töltött dagado.

2016. ápr. 18. 19:10
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
23%

49 igazad van! Nyilvan aki ilyen meg olyan beteg az tudja mibol mennyit ehet! :) de azt is latom h sokan olvasni sem tudnak csak pofazni...irta a kérdező, hogy lesz saláta, francia-krumpli. Ezt simán lehet enni a hidegtállal. Nemrég voltunk 100fős lagziba, ugyanez a menü csak nem volt előétel és csak francia saláta.

Egyebként hogy gondoljátok...teszem fel 5 embernek külön főzés lenne mert vmi baja van...azt más h nezne?? Vagy akkor teszem fel (nem tudom pontosan) ehhez a menuhoz kell 60kg hus...akkor azert legyen 120kg hus mert vkiknek az kéne?? Ha egy kap masfelet akkor azt nem biztos h csak o szeretne megkostolni...

2016. ápr. 20. 20:07
 52/66 anonim ***** válasza:
78%

Te aztán igazi házigazda vagy :)

A köcsög vendég, akinek az egészségi állapota nem engedi, egyen köretet körettel, és húzza ki azzal egész nap, mert éjfélkor már nem rakunk ki olyasmit, amiből ehetne

Ez ám a hozzáállás öcsém.

Nem vagy te véletlenül egy utolsó tirpák barom? Á, dehogynem.

2016. ápr. 20. 20:15
 53/66 anonim ***** válasza:
0%
Mindenki magaból indul ki, szóval sajnálom h barom vagy :D meg azt is akinek veled kell èlnie....
2016. ápr. 21. 06:48
 54/66 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem a francia saláta meg a krumpli saláta csak a nevében saláta.

Nekünk is hagyományos menünk volt, nálunk a család nagyrésze is hagyományos, egy darab speckó diétás ember volt, (cukorbeteg és glutén érzékeny) de ő is talált magának ennivalót bőven.

Tyúkhúsleves volt, benne volt a filézett, fogyasztható méretűre elkészített hús, meg a zöldség is a csigatésztával. Nálunk is volt pörkölt. De basszus ez egy esküvő, nem egy szerdai családi ebéd, ahol kihasználva a sertéshús áfa csökkentést 750 forintos lapockából főzünk egy jó adagot... Ráadásul tésztával... Egy esküvőn? azért adjuk már meg a módját, nálunk pl. vörösboros marha volt. Volt borjú paprikás is mondjuk. Értelemszerűen ezekhez volt külön köretnek galuska meg sós burgonya, de nem tészta...

Húsnak volt szezámos pulykamell, csirkemell császármódra, sertéskaraj párizsi bundában (a gyengébbek kedvéért a párizsi bundát itt nem a felvágott párizsi értelemben használják - csak mert már ilyet is hallottam, hogy hogy lehet esküvőn párizsit felszolgálni. Azt a művelt úristenét valakinek. :D ), rablóhús, rántott karfiol, gomba.

Köretnek volt: pirított krumpli, petrezselymes krumpli, rizs, grillezett zöldség, párolt zöldség, tartár mártás.

Salátának meg volt uborka saláta, paradicsom saláta, fejessaláta saláta, káposzta saláta, ecetes savanyúság, savanyú uborka

Éjfélkor ami maradt a fentiekből, plusz töltött káposzta, és gyümölcsök, idény és déli is.

Ez 3 éve 4500 forint volt fejenként. Nem hiszem hogy drága, sőt. De azért mégsem mondanám igénytelennek. Hagyományos volt, de nem csak tipikus paprikás, zsíros, nehéz fogások, így mindenki talált magának megfelelő ételt, az is, aki könnyebb fogásra vágyott és egyetlen egy fajta étel sem járt úgy, hogy 4 ember kivételével az összes többi ember azt se tudta mi lehet az. Szerintem egy ilyen menü az aranyközépút. Ha csak könnyű ételek vannak, akkor meg lehet majd nézni a Jani bátyját meg a Peti havert, ahogy este tízkor már a klozettal barátkoznak, mert nincs, ami ellensúlyozza a pálinkát. Ha csak nehéz ételek vannak, akkor az emberek egy része vagy inkább nem eszik eleget és vonogatja a vállát, hogy mégis mit egyen ebből, vagy a vacsora után ül, mint aki megette a Budai-hegyeket.

Ezzel szemben nálatok lesz tészta, meg krumpli, meg zsíros, nehéz húsételek, meg jó kis tejfölös majonézes, nehéz "saláta". Szerintem ez nem jó.

Amúgy vitatkoznék azzal, hogy biztos a kérdező ismeri a vendégek igényét, hogy nincs vega meg ilyenek. Ezekből a menükből nem ez jön le, hanem az, hogy legyen minél olcsóbb, minél több, mert annyi embert szedtünk össze, akiket rendes menüvel megvendégelni nem lesz pénzünk, vagy akkor "nem jön vissza" az esküvő ára.

2016. ápr. 21. 15:29
 55/66 A kérdező kommentje:
Én meg köszönöm a lepontozast! Faj az igazság! :D utolsó...te nagyon okos vagy, csak olvasni nem.tudsz :D a kerdező nem azt írta, hogy mondjatok vèleményt róla :D gondolom te is olyan vagy, hogy eszedbe sem jutott, hogy saját erőből csinálj esküvőt aztán itt dicsekedsz vele, hogy neked mi volt...de ki kiváncsi rá? :D kvara nem érdekel senkit, hogy nálad mi volt :D ja..és ujra csak nem az volt a kérdés, hogy mi volt más esküvőjén!
2016. ápr. 21. 17:26
 56/66 A kérdező kommentje:
Na rossz helyre küldtem! :D olyan kérdèshez, hogy milyen jatek meg koszontes legyen az eskuvon, de ugy latom ugyanugy ide is elkuldhetem es pont az utlsonak :D...szóval kedves utolso, majd ha en mondok rolad kritikat, akkor mondhatsz te is...nem tudom kinek kepzeled magad :D de a lenyeg, h tevedsz :) felenk egyaltakan nem szokas az, amit te osszeirogattal...szoval nem kertem senkitol, hogy irjon nekem egesz esti menut...a tiedre sem voltam kivancsi...lehet a masik kerdesnel is te valaszoltal mert olyan dicsekvos, felvagos volt a valaszolo mint te!
2016. ápr. 21. 17:34
 57/66 anonim ***** válasza:
36%

Az elmúlt pár évben kb 10 esküvőn voltunk, és valami nagyon sötét, paraszt helyen élhetek, mert mindenhol a következő menü volt:

Húsleves

Kétféle szószos hús, sültes tál (különböző húsokból), valamilyen rántott zöldség(ek)

Krumpli, rizs, nokedli

Savanyúság

Éjféli menü: töltött káposzta, fasírt, karaj

És mit láttam? Mindenki jó ízűen evett. Nekem egy kicsit gyér a főétel, meg a gépsonkás tekercset is kihagynám, de amúgy nem látok nagy hibát benne. Az biztos, hogy az általam meghívott 100 emberből 99 a húsleves és valamilyen krémleves közül a húslevest választotta volna (az az egy ember a férjem egyik munkatársának a felesége volt, ő külön menüt kapott).

2016. ápr. 21. 18:31
 58/66 A kérdező kommentje:
Koszi szepen :) a szakacsok tanacsoltak a gepsonkas dolgot, de gondoltam ra h nem kell :)
2016. ápr. 21. 18:42
 59/66 anonim ***** válasza:
42%
Mult szombaton voltunk lagziba, kb 100 fos, a menu szinte ugyanez, de ott sertes-csirkeporkolt volt es kelkaposztas tekercs sem volt. Kremes suti kb 3 fele meg linzer meg sos. Szerintem mindenki jol lakott, egy lagzira nehogy már hideglevest szolgaljanak fel,meg grillezett hust. Nekem ez nagyon fura lenne.
2016. ápr. 21. 19:17
 60/66 anonim ***** válasza:
53%

Utolsó, ahol te voltál a sertés-csirke pörköltből a csirke már helyből egy könnyebb étel. Legalább volt valami alternatíva.

Mondjuk nekem mindegy mi lesz a krédező esküvőjén, mindenki úgy csinál szar menüt, ahol akar. Azért a hideg leves, senki se látott még ilyen flancos dolgokat, meg a krumpli, tészta, disznópörkölt, töltöttkáposzta, mindegy csak nagyon olcsón és egyszerűen telítse el a népet fél napra kaják között van hagyományos átmenet is.

2016. ápr. 21. 19:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!