Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvői vacsora, mit gondoltok, jó így?
Előétel, sajttekercs,gepsonkás,sósturos tekercsek.
Főételek: húsleves,toltott káposzta,sertesporkolt,piritott csirkecomb (nem lenne jobb sertés-csirkepörkölt a piritott comb helyett???),krumpli/teszta.
Éjfélkor hidegtál:rantott karaj,gömbfasírt,rudfasírt,kelkaposzta tekercs,töltött dagado.
49 igazad van! Nyilvan aki ilyen meg olyan beteg az tudja mibol mennyit ehet! :) de azt is latom h sokan olvasni sem tudnak csak pofazni...irta a kérdező, hogy lesz saláta, francia-krumpli. Ezt simán lehet enni a hidegtállal. Nemrég voltunk 100fős lagziba, ugyanez a menü csak nem volt előétel és csak francia saláta.
Egyebként hogy gondoljátok...teszem fel 5 embernek külön főzés lenne mert vmi baja van...azt más h nezne?? Vagy akkor teszem fel (nem tudom pontosan) ehhez a menuhoz kell 60kg hus...akkor azert legyen 120kg hus mert vkiknek az kéne?? Ha egy kap masfelet akkor azt nem biztos h csak o szeretne megkostolni...
Te aztán igazi házigazda vagy :)
A köcsög vendég, akinek az egészségi állapota nem engedi, egyen köretet körettel, és húzza ki azzal egész nap, mert éjfélkor már nem rakunk ki olyasmit, amiből ehetne
Ez ám a hozzáállás öcsém.
Nem vagy te véletlenül egy utolsó tirpák barom? Á, dehogynem.
Szerintem a francia saláta meg a krumpli saláta csak a nevében saláta.
Nekünk is hagyományos menünk volt, nálunk a család nagyrésze is hagyományos, egy darab speckó diétás ember volt, (cukorbeteg és glutén érzékeny) de ő is talált magának ennivalót bőven.
Tyúkhúsleves volt, benne volt a filézett, fogyasztható méretűre elkészített hús, meg a zöldség is a csigatésztával. Nálunk is volt pörkölt. De basszus ez egy esküvő, nem egy szerdai családi ebéd, ahol kihasználva a sertéshús áfa csökkentést 750 forintos lapockából főzünk egy jó adagot... Ráadásul tésztával... Egy esküvőn? azért adjuk már meg a módját, nálunk pl. vörösboros marha volt. Volt borjú paprikás is mondjuk. Értelemszerűen ezekhez volt külön köretnek galuska meg sós burgonya, de nem tészta...
Húsnak volt szezámos pulykamell, csirkemell császármódra, sertéskaraj párizsi bundában (a gyengébbek kedvéért a párizsi bundát itt nem a felvágott párizsi értelemben használják - csak mert már ilyet is hallottam, hogy hogy lehet esküvőn párizsit felszolgálni. Azt a művelt úristenét valakinek. :D ), rablóhús, rántott karfiol, gomba.
Köretnek volt: pirított krumpli, petrezselymes krumpli, rizs, grillezett zöldség, párolt zöldség, tartár mártás.
Salátának meg volt uborka saláta, paradicsom saláta, fejessaláta saláta, káposzta saláta, ecetes savanyúság, savanyú uborka
Éjfélkor ami maradt a fentiekből, plusz töltött káposzta, és gyümölcsök, idény és déli is.
Ez 3 éve 4500 forint volt fejenként. Nem hiszem hogy drága, sőt. De azért mégsem mondanám igénytelennek. Hagyományos volt, de nem csak tipikus paprikás, zsíros, nehéz fogások, így mindenki talált magának megfelelő ételt, az is, aki könnyebb fogásra vágyott és egyetlen egy fajta étel sem járt úgy, hogy 4 ember kivételével az összes többi ember azt se tudta mi lehet az. Szerintem egy ilyen menü az aranyközépút. Ha csak könnyű ételek vannak, akkor meg lehet majd nézni a Jani bátyját meg a Peti havert, ahogy este tízkor már a klozettal barátkoznak, mert nincs, ami ellensúlyozza a pálinkát. Ha csak nehéz ételek vannak, akkor az emberek egy része vagy inkább nem eszik eleget és vonogatja a vállát, hogy mégis mit egyen ebből, vagy a vacsora után ül, mint aki megette a Budai-hegyeket.
Ezzel szemben nálatok lesz tészta, meg krumpli, meg zsíros, nehéz húsételek, meg jó kis tejfölös majonézes, nehéz "saláta". Szerintem ez nem jó.
Amúgy vitatkoznék azzal, hogy biztos a kérdező ismeri a vendégek igényét, hogy nincs vega meg ilyenek. Ezekből a menükből nem ez jön le, hanem az, hogy legyen minél olcsóbb, minél több, mert annyi embert szedtünk össze, akiket rendes menüvel megvendégelni nem lesz pénzünk, vagy akkor "nem jön vissza" az esküvő ára.
Az elmúlt pár évben kb 10 esküvőn voltunk, és valami nagyon sötét, paraszt helyen élhetek, mert mindenhol a következő menü volt:
Húsleves
Kétféle szószos hús, sültes tál (különböző húsokból), valamilyen rántott zöldség(ek)
Krumpli, rizs, nokedli
Savanyúság
Éjféli menü: töltött káposzta, fasírt, karaj
És mit láttam? Mindenki jó ízűen evett. Nekem egy kicsit gyér a főétel, meg a gépsonkás tekercset is kihagynám, de amúgy nem látok nagy hibát benne. Az biztos, hogy az általam meghívott 100 emberből 99 a húsleves és valamilyen krémleves közül a húslevest választotta volna (az az egy ember a férjem egyik munkatársának a felesége volt, ő külön menüt kapott).
Utolsó, ahol te voltál a sertés-csirke pörköltből a csirke már helyből egy könnyebb étel. Legalább volt valami alternatíva.
Mondjuk nekem mindegy mi lesz a krédező esküvőjén, mindenki úgy csinál szar menüt, ahol akar. Azért a hideg leves, senki se látott még ilyen flancos dolgokat, meg a krumpli, tészta, disznópörkölt, töltöttkáposzta, mindegy csak nagyon olcsón és egyszerűen telítse el a népet fél napra kaják között van hagyományos átmenet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!