Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Házassági szerződés. Mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házassági szerződés. Mit gondoltok rola?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 5. 21:07
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Én is elítéltem sokáig.Most viszont több ismerősöm is válik,15-20 év házasság után.A feleségek foggal-körömmel ragaszkodnak a "részükhöz". Nem volt házassági szerződés,nem készült papír arról,amit a férj családja adott,most az asszony boldogan viszi,amihez semmilyen formában nem járult hozzá.

Ezért azt tanácsolom mindenkinek,hogy kössön házassági szerződést.Ez nem csak válás esetén jó,hanem esetleg az egik halálakor is.Ha van szerződés,akkor a "rokonok" nem követelhetnek olyasmit,amihez nincs joguk.

2010. ápr. 5. 22:21
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

^^

Pontosan. :)

Eyébként akik ellenzik azok miért? Csak mert nem értem (persze nekem 5 éves krom óta mondják a szüleim, hogy kelll pedig nekik nem volt és nem váltak el, de a lakásomat nem akarják, hogy elveszítsem).

2010. ápr. 5. 22:30
 13/33 anonim ***** válasza:
64%

Egyébként az öröklött vagyon soha nem lesz közös, az teljesen külön vagyonnak számít, ezt ügyvéd mondta nekem.

Mi is kötöttünk szerződést és azóta már el is váltunk.

Szerintem a szerződés rossz ómen a házasságkötésnél.

2010. ápr. 5. 22:41
 14/33 anonim ***** válasza:
66%
Kivéve,ha az öröklött vagyont,például házat eladjátok és vesztek egy másikat,ami a kettőtök nevére kerül.Akkor már necces a helyzet,mert jogilag az övé is,holott a pénzhez,amiből vettétek semmi köze.
2010. ápr. 5. 22:46
 15/33 anonim ***** válasza:
63%

Amit vittél a házasságba, sose lesz közös. Amit örököltél a házasságban, vagy előtte, sose lesz közös.

Akkor gondoljátok át még egyszer a mellette szóló érveket és próbáljátok újra elmagyarázni, hogy mire jó.

Én annyit látok benne, hogy egy nő jó esetben éveket otthon van és nem keres, mivel a gyerekeket neveli. Ezalatt jövedelme a béka segge alatt, a karrierjének annyi, nyugdíjpénztára nem gyarapodik (erre most jöttem rá, férjemnek +2 millával ugrott, nekem semmivel :-( ). Cserébe a válás után nem kap semmit, mivel nem keresett. Hát, tudod, soha nem élnék olyan férfival, aki ezt akarná, ezt várná el tőlem válás esetén... Cserébe a gyerekei megszüléséért és felneveléséért.

2010. ápr. 6. 07:18
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondanám,hogy szükséges rossz. De kell! Az emberek sajnos változnak, és nem biztos, az akihez most hozzámész, 10 év múlva is ugyanaz az ember lesz. Sajnos sok ilyet láttam már. Pont az egyik barátnőm is ebben a helyzetben van. Amikor anno összeházasodtak, a lakásukat az ő szülei fizették kb. 90 %-ban, a srácé meg a maradék 10! Ezzel nincs is gond, mert annyi volt rá, csak most, amikor a srác válni akar vinni akarja a felét. Mert hát a papír akkor felesről lett megírva. Nagy volt ugye a szerelem, meg a lilaköd, és a barátnőm sem gondolta, hogy egyszer a srác olyat akar vinni, ami nem az övé.

Az én szüleim eléggé tehetősek, és rengeteg mindent kaptunk a férjemmel. Hála Istennek, nálunk a férjem mondta,hogy legyen papír mindenről. Ő soha nem kérné azt, ami az enyém, ill. a szüleimé. Nem csinált ebből egy percig sem lelkiismereti kérdést. Nyilván nem úgy áll hozzá az ember,hogy úgyis elválunk, de sajnos bele kell kalkulálni, hogy bármi elromolhat.

2010. ápr. 6. 08:19
 17/33 anonim ***** válasza:
szerintem ha valakit ez nyugtat meg, inkább kössenek, minthogy utána az motoszkáljon folyton a fejében, hogy "mi van, ha". egyébként nemcsak válás, hanem haláleset esetén is sok mindent befolyásol, ha nincs végrendelet. mondok példát: férfi gazdag, feleség szegény. van egy fiuk, akinek a kapcsolata felnőtt korára az édesapjával sajnos megromlik, de ezt az a felesége előtt titkolja, nem akarja kelteni a feszültséget. 30 év boldog házasság után a feleség váratlanul, balesetben meghal. végrendelet nincs. mi történik, ha nincs leírva, hogy mi melyiküké? a feleség részét 1/1-ben a fiú örökli, a férj csak haszonélvezeti jogot kap a feleség része után. ez ugye csak ingatlanra vonatkozik, arra jegyezhető be. magyarul a fiú elherdálhatja félév alatt az apja nem ingatlan vagyonának a felét, és a pasi nem tehet ez ellen semmit. anyai örökség...szóval produkál az élet dolgokat, a válás csak az egyik rizikófaktor. ahol nagyok a különbségek, érdemes ezt rögzíteni, és a szerződésben mindjárt az öröklés kérdésére is kitérni!
2010. ápr. 6. 13:21
 18/33 anonim ***** válasza:

Ahol nagy a külömbség ott biztos érdemes (pl. egy 50-es milliomos elvesz egy húszévest és a végén egy B kategóriás amerikai film lesz belőle:)

De mi nem fogunk kötni, eddig is egyenlő részben osztoztunk a lakáshitelünkön és amúgy is kb. ugyanazt rakjuk bele. Elég fura azt gondolni, hogy ha tényleg elválsz a pároddal a pénzen fogtok összeveszni, szerintem házasság előtt az ember nem gondol erre, normál esetben később se.

2010. ápr. 6. 22:20
 19/33 anonim ***** válasza:

86%

Örököltre lehet nem vonatkozik de nekem pl a nevemre iratták 5 veskoromban ergo nem öröklöm hanem nekem vették anno. És biztos vannak még ilyenek. Az ilyenre kifejezetten jó. Anyukám mindig azt mondja, hogy aki szeret és nem a pénzem kell neki az aláírja. Apukám szintén, ő ügyvéd, azt mondta sértődés nélkül aláírta volda csak éppen akkoriban nem tudta, hogy ilyet lehet (akkor járt az egyetemre).

2010. ápr. 7. 02:10
 20/33 anonim ***** válasza:
Utolsónak: mint azt már megírtuk: ami 5 éves korod óta (a házasság előtt) a tiéd, az SOHA nem lesz közös vagyon. Amit beviszel a házasságba, az a tiéd. Ehhez nem kell házassági szerződés!
2010. ápr. 7. 07:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!