Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tényleg a fiataloknak kéne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg a fiataloknak kéne fizetni mindent?!

Figyelt kérdés

Most, hogy van -e szülői segítség az lényegtelen szerintem. Egyre több távoli családtagtól azt hallom vissza, hogy nekik természetes, hogy az esküvőre való oda jutásukat, és a szállásukat fizetjük. Egy órára laknak az esküvő szinhelyétől, de nekik szállás kell, van autójuk, de szerintük meg kell oldanunk a fuvarozásukat.

Kicsi, szűk költségvetésű esküvőt szeretnénk, mert mi sem állunk jól, nem tudjuk 10-15 rokonnak a szállását, utaztatását fizetni még a vacsorájuk mellett. Miért nem az természetes nekik, hogyha nem akarnak vezetni, hazamenni aludni, akkor fizetnek maguknak taxit, szállást? Ismerik egyébként az anyagi helyzetünket, meg a szülőkét is, szóval jól tudják, hogy ez nem fér bele, vagy csak nagy lemondások árán. Nem anyagias akarok lenni, de ezeknek a családtagoknak az anyagi helyzete is ismert előttünk: valószínű nászajándékot se fognak tudni adni (ha csak nem otthonról elhoznak valamit amit nem használnak) de a vacsorájuk ára sem jön majd vissza tőlük. Ezt nem azért írom, mert elvárnám, csak szerintem így irreális lenne, hogy költsünk rájuk több tízezer forintot. Mindkét oldalról vannak ilyen rokonok. Azt is természetesnek veszik, hogy meg lesznek hívva mert rokonok, pedig nem is vagyunk velük rendszeresen kapcsolatban: találkozások pl.: 2-3 évente, egyébként semmi. Szívem szerint én nem hívnák meg ilyen személyeket. Vagy akkor ha "muszáj" jöjjenek, fizetjük a vacsit, de ennyi. Ha az ő családjukból házasodna valaki, akkor pont tennék rá, hogy meghívnak - e, de az egyértelmű, hogy ők se tudnak szállást, egyebeket fizetni nekünk. A szüleim már egyre inkább nyomás alatt vannak, azt mondják ki kéne fizetnünk a szállást és majd ők beleadnak, de én ezt nem akarom! Én úgy vagyok vele, ha már segítenének anyagilag akkor se erre költsünk, vagy ne segítsenek. Ti hogy kezeltétek ezt, volt vita, sértődés?

2015. dec. 1. 07:55
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
24%

19!

Márpedig én ma sem csinálnám másként. Persze, hogy a nagy nap a párról szól. A miénk is rólunk szólt DE! úgy, hogy közben figyeltünk azokra, akik számunkra fontosak voltak és ott voltak. Lerí sokatokról az utálat, a sok negatív érzés. Persze nem kötelező senkit meghívj, de akit meghívsz, azt "kötelességed" tisztességesen, meleg szívvel fogadni.

2015. dec. 5. 11:34
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

De az miért lenne fontos, aki természetesnek veszi, hogy én ingyentaxit meg ingyenszállást biztosítok neki?

2015. dec. 5. 11:47
 23/24 A kérdező kommentje:
szerintem az hogy valakit "tisztességesen" látsz vendégül az egyéni, mert attól függ, hogy mennyit tudsz nyújtani anyagilag felvállalni - a realitások talaján, anélkül, hogy belerokkannálm, és nyilván azon a szinten tisztességesen.
2015. dec. 5. 20:54
 24/24 anonim ***** válasza:
Nálunk 1 vendégnek és 2 szolgáltatónak kellett biztosítani szállást, 3 ember nem túl sok, nekik meg is tettük, de a többieket a közel lakó rokonok elszállásolták. Szerencsére senkinek nem voltak hatalmas igényei és mindenki rendes volt, minden valamire való kanapét felajánlottak a távolabb élőknek. :)
2015. dec. 14. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!