Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Illik/kell-e szállást fizetni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Illik/kell-e szállást fizetni a vendégeknek?

Figyelt kérdés

80 fő lesz, húszan kb helyben, 40-50 ember 80 km-ről,a többiek messzebbről. Nem szeretném, ha mindenki idő előtt lelépne, mert vezetni kell, nem ihat stb... viszont ennyi ember szállása nagyon megdobná a költségvetést.

vagy esetleg transzfert kellene szervezni?

Ki hogy csinálta?

2014. júl. 8. 12:36
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki úgy, ahogy megengedhette magának. Buszjárat nyilván olcsóbb.
2014. júl. 8. 12:39
 2/27 anonim ***** válasza:
53%
A mi vendégeink többsége 160 km-ről, 300 km-ről, 80 km-ről jött. Mindenkinek felajánlottuk a szállás lehetőségét (még annak is, aki 25 km-ről jött) és aki élt vele, annak mi fizettük. Én úgy gondolom, ezt így illik, de itt már sokaktól olvastam, hogy szerintük nem.
2014. júl. 8. 12:48
 3/27 anonim ***** válasza:
89%
Nem kell szállást fizetni, se transzferárba, csak lehet. Ha viszont nem lesz egyik se, azt jo elore, világosan tudatni kell a meghivottakkal.
2014. júl. 8. 12:49
 4/27 anonim ***** válasza:
74%
200 fős esküvőnk volt a Balatonnál, senki nem lakott a környéken, többnyire Pestről és a keleti országrészből érkeztek a vendégek, de volt, aki Angliából, Spanyolországból. A szállodának, ahol a lagzit is tartottuk jeleztük, hogy valószínűleg sok foglalás lesz arra a hétvégére. A meghívókhoz mellékeltünk egy levelet, melyben jeleztük, hogy a szállást maguknak kell finanszírozni, amennyiben szeretnének ottmaradni, és mellékeltük a lehetőségeket: a szállodát a kedvezményes árajánlattal, amit adtak; egy olcsóbb szállodát illetve egy panziót. Megkértük a vendégeket, hogy minél előbb jelezzék vissza, hogy egyáltalán eljönnek-e, illetve kívánnak-e a felsoroltak közül valamelyikben megszállni. Végül 150 főre foglaltunk szállást a hotelben, ahol az esküvő volt. A maradék emberek hazamentek, vagy volt a környéken ismerős, akinél megszállhattak. Más szálláshelyet senki sem választott. Igazából senki sem problémázott ezen, hogy nekik kellett fizetni a szállást, illetve akinek gondot jelentett volna, az megoldotta máshogy, de az esküvőn megjelent. Mivel jóval előtte (8 hónappal) megkapták a meghívókat és tudtak erről a lehetősgről, senkit nem ért váratlanul a kiadás. Volt olyan család, akinek ez döntötte el, hova mennek nyáron nyaralni. A mi esküvőnk után még 10 napot maradtak ugyanabban a szállodában, természetesen kiharcoltuk nekik a kedvezményes árat végig. Egyébként én magam is voltam már több esküvőn, ahol nekünk kellett fizetni a szállásunkat. Szerintem ez ma már természetes, hisz nem várható el egy fiatal pártól, hogy százezreket költsön csak erre (nálunk milliós tétel lett volna). Fejenként viszont csak néhány tízezerről beszélünk, amit azért sokan megengedhetnek maguknak, aki pedig nem, megoldotta másként .
2014. júl. 8. 12:54
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

Igaz,nálunk csak 12 főről volt szó,ebből 10-en fiatalok,kulturált kollégiumban foglaltunk szállást.Két család jött kb.80 km-ről,ők nem kértek,hajnalban mentek haza autóval.

Ilyen nagy létszámnál a busz kifizetődőbb.

2014. júl. 8. 12:58
 6/27 anonim ***** válasza:
66%

Mi hasonló helyzetben vagyunk, csak dupla ekkora létszámmal. Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy szállást mi szereztünk, lealkudtunk az árat a létszámra való tekintettel, és aki igényelt szállást, azt odairányítjuk.

Négy ember van, aki ezen meg van sértődve, a többiek megértették, hogy még fél milliót nem tudunk erre áldozni. (magunknak fizetjük a lagzit)

2014. júl. 8. 13:03
 7/27 anonim ***** válasza:
44%
Nem kell, de szerintem illik. Anyagilag mindegy. Ha maguknak állják a szállást, akkor annyival kevesebbet adnak ajándékba.
2014. júl. 8. 13:04
 8/27 anonim ***** válasza:
56%

Ahol voltunk, húgomé pl. egy éve volt, ott mindenütt az volt a szokás, hogy a vendégek maguk fizették a szállásukat, útiköltségüket. A közeli hozzátartózókat leszámítva a barátoktól, rokonoktól nem lehet elvárni azt, hogy fejenként 10-20 ezer forintnál többet szánjanak esküvőre, ebbe a költségvetésbe pedig egész egyszerűen nem fér bele az, hogy még szállást is biztosítsunk nekik.

Mostanában ahol voltam esküvőkön, ott az egy lakodalmi (fizető) vendégre jutó költség ruhák nélkül kb. 15 ezer forint volt.

2014. júl. 8. 13:05
 9/27 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk kb 20 vendég lesz, akik távolabbról jönnek. Nekik előre foglaltunk szállást,amit mi fizetünk.
2014. júl. 8. 13:34
 10/27 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem illik gondoskodni a vendegekrol. Mi anno mindenkinek keritettunk szallast, volt akit ismerosnel, volt akit panzioban szallasoltunk el.

Mondjuk azt nem ertem hogy minek tobb szaz fot elhivni, ha nem birjak a koltsegeket, de hat mindenkinek megvan a maga kattanasa. Meg azt sem hogy honnan a fenebol tud valaki tobb szaz embert meghivni, en nem is ismerek annyi embert osszesen :)

2014. júl. 8. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!