Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Illik/kell-e szállást fizetni a vendégeknek?
80 fő lesz, húszan kb helyben, 40-50 ember 80 km-ről,a többiek messzebbről. Nem szeretném, ha mindenki idő előtt lelépne, mert vezetni kell, nem ihat stb... viszont ennyi ember szállása nagyon megdobná a költségvetést.
vagy esetleg transzfert kellene szervezni?
Ki hogy csinálta?
Nekünk egy esküvő szervező mondta, hogy nem kell!!! (lehet) szállást biztosítani. Akinek kell szállás és részt szeretne venni az esküvőn, az eljön így is, úgy is. Ha nem szükséges szállás és részt szeretne venni akkor, ha van biztosítva szállás, igénybe fogja venni (mert jó magyar szokás), ha nincs, akkor meg tudja oldani. Ha emiatt nem jön el, akkor nem is akart ott lenni az esküvőn.
A létszám meg mindenkinek szíve joga. Aki egy kis faluban élte le az életét, ott meg férjhez, azt a 30 embert ismerte világ életében, az nem fog 200 fős lagzit tartani. Akinél meg nagy a család, sőt nem 2 fős baráti köre van, ott a párokkal együtt!!! (mert szerintem az gáz, hogy csak a Pityut hívjuk, a Marikát hagyja otthon) nem nehéz 100 főt összeszedni.
Szerintem is ki kellene fizetni, mi is kifizettük. Azért egy esküvőre elmenni nem két fillér a vendégeknek manapság, hiszen illik vinni pénzt/ajándékot (ma már főleg pénzt), plusz ugye messziről jön, az útiköltség se két forint. Senkitől nem lehet elvárni, hogy még 10-20 ezerért vegyen is ki magának szállást. Sőt, van, aki meg sem engedheti magának, mert az ajándékravalót és az útiköltséget is alig bírta összekuporgatni addig. Ha azt akarod, hogy ott legyenek, szerintem illik gondoskodni a szállásukról. Ha meg nem bírod anyagilag, nem kell annyi embert meghívni.
Anno én a legjobb barátnőm esküvőjére nem tudtam volna elmenni, ha nincs biztosítva szállás (lakásfelújítás közepén voltunk, ami egy pénznyelő, plusz 5 hónappal később volt a saját esküvőnk, gyűjtöttünk arra). 200 km-re mentünk autóval, ami ugye oda-vissza 400 (20 ezer), meg 30 ezret vittünk ajándékba, ami háááát, marha kevésnek számított, de nekünk erre tellett, szóval alsó hangon 50-et elköltöttünk csak ezekre (plusz enni valamit másnap stb., összesen volt vagy 60 ezer). Én nem bírtam volna még 15 ezret a szállásra is kifizetni, pedig ez csak apartman volt, a szállodát főleg nem tudtam volna állni, így nem tudtam volna elmenni, bármennyire is akartam.
Szóval igen, ebbe belegondolva szerintem nem várható el senkitől, hogy kinyögje még azt is, ti akarjátok, hogy ott legyenek, illik kifizetni. Épp ezért fizettük mi is.
"Mondjuk azt nem ertem hogy minek tobb szaz fot elhivni, ha nem birjak a koltsegeket, de hat mindenkinek megvan a maga kattanasa. Meg azt sem hogy honnan a fenebol tud valaki tobb szaz embert meghivni, en nem is ismerek annyi embert osszesen :)"
Én voltam a 200 vendéges válaszoló. Bírtuk a költségeket, nem okozott gondot kifizetni 4 millió forintot a lagzira, de az már nem esett volna jól, ha plusz 3,5-et kellett volna kifizetni csak a szállásra (igen, ennyit hagytak ott összesen a vendégeink, kiszámoltuk). 200 vendég nagyon könnyedén összejött. Mindkettőnknek nagy családja van, rengeteg barát, akik már szintén házasok, vagy komoly kapcsolatban élnek, esetleg családjuk van több gyerekkel, illetve olyan munkánk van mindkettőnknek, ahol rengeteg kollegával, befolyásos emberrel tartjuk a kapcsolatot és illendőségből őket is meg kellett hívnunk. Közülük sokan el sem jöttek pedig, és mégis 200 lett a vége.
Én személy szerint nem lennék kiakadva, ha nekem vendégként fizetnem kellene a szállásomat.
De akkor valószínūleg fizetjük, a többség szerint úgy látom illik :-)
Nem szeretném,ha emiatt valaki nem jönne el. A gond az,hogy a család egyik felének nem jelentene problémát, a másik fele viszont lehet,hogy nem engedheti meg magának. Sajnos viszont ugye vagy mindenkiét fizetjük, vagy senkiét... De azért nyugtassatok meg, hogybegy kultúrált panzió is megteszi! 50 főre hotelt foglalni tényleg nincs keret.
Meglátjuk. Bedobom azért a buszos ötletet is, hátha arra is lenne igény.
Szerintem kérdezd meg, hogy kérnek-e szállást. Annyit foglalj csak,ahányan kérnek,durván pénzkidobás lenne ha a szobák 90% potyára lenne lefoglalva. Buszos megoldásnál meg szerintem az a legjobb ha két 'járat van', amit persze előre közölsz, mondjuk 11-kor és 2-kor, így aki korán akar lelépni az is mehet, de aki még szívesen maradna annak se kell elmenni,csakmert mások már mennének.
Nálunk a vendégek között voltak pici gyerekkel, volt 9 hónapos kismama, 90 éves nagypapa is, meg olyan is akikét országgal arrébbról jött csak az esküvő miatt. Rájuk való tekintettel foglaltunk szobákat, de nemfogadták el (szalnem kell attól tartanod, hogy majd mindenki vérszemet kap).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!