Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg a fiataloknak kéne fizetni mindent?!
Most, hogy van -e szülői segítség az lényegtelen szerintem. Egyre több távoli családtagtól azt hallom vissza, hogy nekik természetes, hogy az esküvőre való oda jutásukat, és a szállásukat fizetjük. Egy órára laknak az esküvő szinhelyétől, de nekik szállás kell, van autójuk, de szerintük meg kell oldanunk a fuvarozásukat.
Kicsi, szűk költségvetésű esküvőt szeretnénk, mert mi sem állunk jól, nem tudjuk 10-15 rokonnak a szállását, utaztatását fizetni még a vacsorájuk mellett. Miért nem az természetes nekik, hogyha nem akarnak vezetni, hazamenni aludni, akkor fizetnek maguknak taxit, szállást? Ismerik egyébként az anyagi helyzetünket, meg a szülőkét is, szóval jól tudják, hogy ez nem fér bele, vagy csak nagy lemondások árán. Nem anyagias akarok lenni, de ezeknek a családtagoknak az anyagi helyzete is ismert előttünk: valószínű nászajándékot se fognak tudni adni (ha csak nem otthonról elhoznak valamit amit nem használnak) de a vacsorájuk ára sem jön majd vissza tőlük. Ezt nem azért írom, mert elvárnám, csak szerintem így irreális lenne, hogy költsünk rájuk több tízezer forintot. Mindkét oldalról vannak ilyen rokonok. Azt is természetesnek veszik, hogy meg lesznek hívva mert rokonok, pedig nem is vagyunk velük rendszeresen kapcsolatban: találkozások pl.: 2-3 évente, egyébként semmi. Szívem szerint én nem hívnák meg ilyen személyeket. Vagy akkor ha "muszáj" jöjjenek, fizetjük a vacsit, de ennyi. Ha az ő családjukból házasodna valaki, akkor pont tennék rá, hogy meghívnak - e, de az egyértelmű, hogy ők se tudnak szállást, egyebeket fizetni nekünk. A szüleim már egyre inkább nyomás alatt vannak, azt mondják ki kéne fizetnünk a szállást és majd ők beleadnak, de én ezt nem akarom! Én úgy vagyok vele, ha már segítenének anyagilag akkor se erre költsünk, vagy ne segítsenek. Ti hogy kezeltétek ezt, volt vita, sértődés?
Sosem voltam ilyen helyzetben, de szerintem hagyjátok őket a francba. Én meg sem hívnám őket, és ha lesz is esküvőm valaha, nem is fogom az ilyeneket meghívni.
Azt felejtik el az emberek, hogy egy esküvő a párról szól, és nem róluk! Nektek nagyobb szükségetek van arra a pénzre, hogy elkezdjétek a közös életeteket, ilyen önző emberekre egy fillért se, komolyan.
Sok boldogságot kívánok nektek! Ne hagyjátok tönkretenni a ti napotokat ilyen emberek miatt! :)
Szóval a meghívás megvan, innentől döntsék el ők hogy belefér-e hogy eljönnek vagy sem. A labda az ő térfelükön pattog.
Utolsó voltam...
6- én is voltam már párszor külföldön is esküvőn, és ott a szállást csak abban az értelemben intézte a pár, hogy lefoglalták nekünk és bejelentettek oda, de fizetni mi fizettünk. Szerintem ez a természetes, most nem azért, de a párnak az esküvő még mindig sokkal nagyobb költség, mint az utazás/szállás és esetleg ajándék összesen a részünkről. Nehogy már azon felül is azt kérjük, hogy azt a potom összeget ők fizessék...
Kérdező, én is azt mondanám, hogy meghívom őket, örömmel, ha jönnek, lefoglalom a szállást meg mindent, de nem tudom helyettük kifizetni. Döntsék el ők, hogy akkor bevállalják-e vagy sem. Ha amúgy sem igazán ragaszkodsz a jelenlétükhöz, akkor aztán pláne nem verném magam költségekbe. Ez a te napod (ti napotok), nem aggodalommal és rossz kedvvel kell eltölteni.
Na, ha ráadásul lehetne a közeli rokonoknál aludni, de nekik ez nem tetszik, mert szálloda kell, akkor aztán tényleg pukkadjanak meg!
Nem, kell nektek annyi mindenre költenetek... Hagyjátok az ilyet, nem érdemlik meg a vacsorát sem... Nem vagytok gazdagok, hogy ezt is fizessétek.
Nem ez abszolút nem természetes!
Nem kell fizess senkinek sem semmit!
Ingyen kaja ingyen pia, és még azt is elvárnák hogy fuvazozd őket meg szállást adj nekik...pfff szánalom az ilyen ember.
Ez sose volt elvárás akár hány esküvőn voltam, mindenki ment a saját kocsijával, aki messziről jött, vagy kisgyerekkel, az foglalt magának szállást a közelben hogy ne kelljen korán hazaindulni, vagy hogy kényelmesebb legyen. Akit gondolsz meghívsz, a többi rajta áll!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!