Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tényleg a fiataloknak kéne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg a fiataloknak kéne fizetni mindent?!

Figyelt kérdés

Most, hogy van -e szülői segítség az lényegtelen szerintem. Egyre több távoli családtagtól azt hallom vissza, hogy nekik természetes, hogy az esküvőre való oda jutásukat, és a szállásukat fizetjük. Egy órára laknak az esküvő szinhelyétől, de nekik szállás kell, van autójuk, de szerintük meg kell oldanunk a fuvarozásukat.

Kicsi, szűk költségvetésű esküvőt szeretnénk, mert mi sem állunk jól, nem tudjuk 10-15 rokonnak a szállását, utaztatását fizetni még a vacsorájuk mellett. Miért nem az természetes nekik, hogyha nem akarnak vezetni, hazamenni aludni, akkor fizetnek maguknak taxit, szállást? Ismerik egyébként az anyagi helyzetünket, meg a szülőkét is, szóval jól tudják, hogy ez nem fér bele, vagy csak nagy lemondások árán. Nem anyagias akarok lenni, de ezeknek a családtagoknak az anyagi helyzete is ismert előttünk: valószínű nászajándékot se fognak tudni adni (ha csak nem otthonról elhoznak valamit amit nem használnak) de a vacsorájuk ára sem jön majd vissza tőlük. Ezt nem azért írom, mert elvárnám, csak szerintem így irreális lenne, hogy költsünk rájuk több tízezer forintot. Mindkét oldalról vannak ilyen rokonok. Azt is természetesnek veszik, hogy meg lesznek hívva mert rokonok, pedig nem is vagyunk velük rendszeresen kapcsolatban: találkozások pl.: 2-3 évente, egyébként semmi. Szívem szerint én nem hívnák meg ilyen személyeket. Vagy akkor ha "muszáj" jöjjenek, fizetjük a vacsit, de ennyi. Ha az ő családjukból házasodna valaki, akkor pont tennék rá, hogy meghívnak - e, de az egyértelmű, hogy ők se tudnak szállást, egyebeket fizetni nekünk. A szüleim már egyre inkább nyomás alatt vannak, azt mondják ki kéne fizetnünk a szállást és majd ők beleadnak, de én ezt nem akarom! Én úgy vagyok vele, ha már segítenének anyagilag akkor se erre költsünk, vagy ne segítsenek. Ti hogy kezeltétek ezt, volt vita, sértődés?

2015. dec. 1. 07:55
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Több olyan esküvőn voltam, ahol lefoglaltak szállást a vendégeknek, DE mindenki fizette magának. El lehetett dönteni, hogy élünk a lehetőséggel, vagy sem. Nagy flancos esküvőknél szokás a vendégeknek fizetni a szállást, de azért ez igencsak ritka. Olyan esküvőről még csak nem is hallottam, ahol az esküvőre való eljutást is a pár finanszírozta volna.

Én bizony megmondanám a kedves rokonoknak, hogy őszintén sajnálom, ha nem tudnak eljönni az esküvőre emiatt, de igen szoros a költségvetésünk, és nem terveztünk ilyen kiadásokkal. Ráadásul igazságtalan lenne a többi vendéggel szemben, akik viszont maguk oldják meg a szállásukat és utazásukat, mert bennük fel sem merült az, hogy a nászpárral fizettessék ki.

2015. dec. 1. 13:26
 12/24 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :) megnyugtattatok akkor , hogy nem én/mi (a vőlegényemmel) gondoljuk rosszul!
2015. dec. 1. 17:09
 13/24 anonim ***** válasza:
75%

A szállítást nem, de a szállást ha egy mód van rá illik állni.

Nálunk a vendéglista közös megbeszélés volt, hiszen ez a nap nem csak rólunk, de a szülőkről is szólt, az ők öröme is volt, így ők is össze írták kit szeretnének meghívni. Mi mindenkinek megoldottuk a szállást, akinek igénye volt rá, bár kb 20 embernek kellett végül, a többiek megoldották. Ennek a 20 embernek viszont nagy segítség volt, mert a panziók biza nem olcsók, utazáson, ajándékpénzen felül még ez is nem hiányzott...

Mi volt olyan esküvő, hogy amiatt nem mentünk el, mert csak a szállás került volna 30 E-be, az út 20-E és még ajándékot nem is adtunk...:-S

25-N

2015. dec. 1. 18:05
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Nincs igazuk. Minden meghívott mérje fel, hogy belefér e neki a szállás, ha lusta hazavezetni, hazamenni az esküvő után. Ha nem fér bele, akkor ne menjenek el.

Soha nem várnám el, hogy a szállásomat fizessék, csak mert esküvőre vagyok hivatalos. Az esküvőre és gondolom az az utáni vacsorára/ebédre hívtad meg őket, nem hotelezni...

Ezek után meg se hívnám őket. Bár nálunk alapból csak a legszűkebb családtagok voltak ott (ez a férjem nagymamájáig terjedt) és a legközelebbi barátok.

2015. dec. 1. 18:38
 15/24 anonim ***** válasza:
20%

Sajnálom, hogy ennyi utálat, negatív érzés gyűlt bennetek össze.

Azokról az emberekről van szó, akikkel az életed egy fontos pillanatát megakarod (?) osztani és így beszélsz róluk. Nézzetek egy kicsit magatokba, akik így beszéltek...:(

Nekünk sem volt sok pénzünk, de igyekeztünk a vendégek kedvében járni, figyelni arra, hogy mindenki jól érezhesse magát...és lehet, hogy pár 10 E ft-al kevesebbel zártunk, de mindenki azt mondta, hogy csodásan érezte magát és köszönték a nekik szentelt figyelmet és törődést.

Miért kell mindent túlgondolni, háborogni, vitát szítani...?!

2015. dec. 1. 18:51
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha szűk körű, kis költségvetésű esküvőtök lesz, akkor egyáltalán minek hívtok meg olyan rokonokat, akik nem férnek bele ebbe a körbe? Eszembe nem jutna távoli rokonokat abajgatni a SAJÁT esküvőmön csak azért, mert az úgy illik.
2015. dec. 1. 21:23
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
#15-ös: szerintem ez nem negatívság vagy a pénz sajnálása másoktól. Mi is jövőre házasodunk és tudjuk, hogy mennyit szánunk az esküvőre, annál többet nem akarunk és nem tudunk, mert közben felépítjük a házunkat és arra kell inkább a pénz. Mi a szűk családot hívjuk, a többieknek (pl. unokatestvérek) pedig elmondjuk, hogy most ennyi fér bele, majd meghívjuk őket hozzánk egy délutánra, vacsorára beszélgetni. Szerintem ez a nap a párról és a boldogságukról kell, hogy szóljon, nem pedig zsörtölődő rokonokból. Mi fizetünk magunknak mindent, aki pedig nem érti meg, hogy ennyi pénz van rá, mert utána el kell indulnunk az életben - hitel NÉLKÜL -, azt csak sajnálni tudom. És lehet könnyen mondani, hogy csak pár tízezerrel több, de ha nincs több, akkor nincs. :D Jó pár esküvőn voltam, és volt, amelyik pár száz km-rel arrébb volt: akkor elindultunk időben, aki pedig vezetett, nem ivott alkoholt. Nem hiszem, hogy a pár feladata volna az, hogy szállásról gondoskodjon - ismét más, ha segít. Egyszer volt úgy, hogy kaptunk szállást, de az nekik is ingyen volt - egyébként kerestünk volna magunknak/eljöttünk volna korábban.
2015. dec. 2. 15:46
 18/24 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! Mi is így vagyunk mint az utolsó válaszoló. Lenne szülői segítség, de mi x összegnél többet elvből nem szeretnénk költeni az esküvőre. Szóval úgy vagyunk vele ha adnak is a szülők valamennyit azt már nem az esküvőre költenénk, hanem félretennénk.
2015. dec. 3. 07:12
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
# 15: az esküvő a PÁRRÓL szól, és nem a vendégekről. Persze, érezzék jól magukat, de nem az ő körülugrálásuk a lényeg, főleg nem a muszájból (illendőségből) meghívott vendégek esetében. Ilyen alapon a vendégek határozhatnák meg az esküvő jellegét, hogy mi legyen a menü, milyen ruhában legyen a menyasszony, egyáltalán hol tartsák az esküvőt... Meg kell húzni egy határt az alkalmazkodásban. Az esküvő olyan legyen, amilyen a pár szeretne, és a vendégeknek is kutya kötelességük alkalmazkodni! (Ha nem akarnak, akkor ne menjenek el, az is egy opció.)
2015. dec. 3. 10:35
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Hívd meg őket, mondd, hogy elszállásolni nálatok tudjátok, aztán döntsék el ők, hogy nekik ez mennyire fér bele. Ti megtettétek a kötelességeteket, azt sem várhatja el tőletek senki, hogy szándékotokon felül költekezzetek.
2015. dec. 3. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!