Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Jól teszem ha az esküvőnk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jól teszem ha az esküvőnk előtt írok 1 kis cetlit amire ráírom mit szeretnénk kapni, és azt mindenki körbeadja és kihúzza azt amit venni akar?

Figyelt kérdés
nem mintha elvárnánk valakitől,hogy vegyen de ilyenkor ez szokás..és csak azért csinálnánk,hogy ne kapjunk valamiből kettőt,meg hát akkor olyat kapunk amire szükségünk van..ne drága holmikra gondoljatok..
2010. márc. 18. 12:28
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:38

Persze, ha van lista, nem kötelező attól még róla választani, ha nem talál olyat, amit szívesen adna (mert nem felel meg árban vagy mert nem akar sablonos kenyérpirítót adni) akkor adhat pénzt is, az nincs megtiltva.

Mondjuk ez a vers viccesebb, mint amit én kaptam.

De aki csak kb.5000 Ft értéket szeretett volna adni, mert ennyit szánt az ifjú párra, s az étkészletre amúgy sem lett volna ráírva, hogy mennyibe került (mondjuk látták volna, hogy nem hollóházi, de attól még örültek volna, ha jól van megválasztva) annak azért, hogy ne égesse le magát, (mert ugye manapság micsoda 5000 Ft) többet kell áldoznia.

Szerintem nem baj, ha az ifjú pár vegyesen kap pénzt is és hasznos ajándékot is.

2010. márc. 18. 13:51
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Mi úgy oldottuk meg, hogy a meghívó mellé tettünk egy házilag nyomtatott információs papírt is, amin rajta volt, hogyan juthatnak el a templomig, majd a templomtól az étteremig (nem csináltunk szervezett vonulást), hol található a szállás, hol lehet parkolni, hogy aki lisztérzkeny/vegetáriánus/hasonló, az szóljon előre, hogy menyasszonytánc lesz, de nem pénzes lesz, mert nem akarunk nyerészkedni stb.

A végére odaírtuk ezt: u. i. A háztartásunk már teljes, a robotgéptől a kuktakészletig minden van. Most nászútra gyűjtünk.:-)

Ez szó szerint így is volt, de a szabad választás lehetőségét mégis megadtuk mindenkinek vele. A legtöbben megértettek bennünket, és az ajándékra szánt összeget (lett légyen akármilyen kevés vagy sok) borítékban adták át. Emellett sokan fontosnak tartották, hogy ajándékot is hozzanak - többnyire maguk készítette ajándékot, pl írtak nekünk egy verset, vagy szalvétatechnikával kidekoláltak egy dobozt -, és voltak, akik csak ajándékot hoztak, borítékot nem. Mindennek nagyon örültünk. :-)

2010. márc. 18. 14:04
 23/31 anonim ***** válasza:
36%
Jé, én azt hittem, hogy az ember azért házasodik, mert össze akarja kötni az életét a szerelmével, nem azért, mert abból anyagi haszna is származik. Ha nekem ilyesmi jutna eszembe, lesülne a képemről a bőr. Ha 300 ft-os poharat vesznek 15-en, akkor azt vesznek. Annyira számít ez?
2010. márc. 18. 14:20
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
12:55 vagyok, nálunk mostanában az a divat, hogy mindenki pénzt ad (menyasszonytánckor bedobják a vajlinbga borítékban) és csak a közvetlen családtagok vesznek ajándékot, akik úgyis tudják, mire van szükség, meg m,egbeszélik egymással. nálunk is így volt, meg az utóbbi időben minden esküvőn, ahol voltunk, ez jó szokás szerintem.
2010. márc. 18. 14:51
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

szerintem meg ez egy teljesen jó ötlet. álszentség azt hinni, hogy a pár nem tudja, hogy kapnak valamit. azt is álszentség elhinni, hogy a vendégek nem vesznek valamit, mert ez a szokás, a magyar amúgyis ajándékozós típus. ha meg ezt mindenki tudja, akkor miért ne találkozhatnának az érdekek úgymond? ez a listás megoldás tetszik, lehet ráírni drágább él olcsóbb dolgokat is, hogy mindenki tudjon választani. kinek jó az, hogy a 10. üvegtálhoz is jó képet kelljen vágni vagy megjátszanni, hogy jajj, de szép a 8.tányérkészlet is. én tuti olyan ajándékot akarnék venni, aminek tudom, hogy örülnek. álszentség itt játszani, hogy ez de bunkó meg el sem mennék. szerintem ez egy örökös probléma kulturált megoldása. anyum az eskövőjére nem kapott sokmindent, de az a kevés dolog is 3 kávés-készlet volt. örült meg minden, de sose használta. az lenne az illendő, hogy megvesszük az ajándékot aztán meg a padlásra?

írjatok egy listát teljesen nyugodtan, de a pénz is jó megoldás. név nélkül mindneki amennyit gondol vagy amit ajándékra költött volna. egyzserű, tiszta megoldás. nekem úgy nincs képem eskövőre menni, hogy nem viszek semmit, szerintem ezzel sokan vagyunk így. akkor ne játszuk már meg magunkat.

2010. márc. 18. 15:27
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

13:51 vagyok

Persze, az esküvőről nem az jut az ember eszébe, hogy akkor most mennyi mindent kapok, de azért lássuk be, mindenkinek jól esik, ha gondolnak rá, megajándékozzák. Az ajándék lényege, hogy kitaláljad a másik gondolatát, kívánságát, olyan dolgot ajándékozz, amire úgy gondolod szüksége van, nincs neki olyan és örülne, tetszene neki.

Manapság azért kerül előtérbe a pénz, mert így arra költhetik a fiatalok, amire szükségük van. Viszont, ha tárgyakat szeretnének kapni, akkor miért ne közölhetnék a násznéppel, hogy mit szeretnének. Hiszen a meghívott is akkor örül, ha nem csak színből örülnek az ajándékának.

A bérma-kereszttestvérem nem akart nagy esküvőt, így csak 12-en voltak meghívva rá.(csak a szűk rokonság: szülők, testvérek, nagymama és a lány tanúja)

Nem kérték, hogy vigyünk ajándékot, mi mégis oda adtuk azt, amit rájuk szántunk + vittünk tortát és süteményeket.

Volt olyan, aki megsértődött, mert őt nem hívták meg az esküvőre, de aki nem tudja megérteni, hogy a templom és a házasságkötő terem mindenki előtt nyitva áll, meg lehet őket nézni, lehet gratulálni, s ők a sátras/éttermes nagyszabású, nagy önköltségű lagzi helyett azt a milliót az épülő házukra költötték, azt csak sajnálni tudom.

(S nem csak mi gondoltuk úgy, hogy viszünk ajándékot!)

2010. márc. 18. 16:59
 27/31 anonim ***** válasza:
61%

Nem az ajándékozással van baj.Sőt.Amikor meghívtak lagziba persze,hogy vittem ajándékot,és tortát is..Ez természetes volt,hisz evvel is hozzáakartam járulni egy kicsit az ifjú pár boldogságához.örömet akartam én is szerezni az ajándékkal.

A gond inkább ott van,hogy ma már megszabják a fiatal párok,hogy ki milyen ajándékot vegyen..

Lista? Felírjátok a listára a lehetőségeket.Több száz vendég megnézi,és kihúzza amit ő fog megvenni.Mire mondjuk hozzám kerül a lista én csak azt érzékelem,hogy nekem nem maradt sok lehetőségem,és ráadásul anyagilag egyiket sem engedhetem meg..Így annyira elkeserednék,hogy el se mennék...

Egyszer én voltam egy lagziba fültanúja egy esetnek..(ott nem volt lista,mindenki azt vitt amit gondolt az ifjú párnak) Egy idősebb nénike ágynemű huzatot,dunyhákat,libatoll párnákat vitt ajándékba.Amikor az ifjú pár átvette,mosolyogva köszönték meg,hogy "JAJ,de jó...pont ilyen kellett"Köszönjük" stb) A nénike annyira boldog volt,hogy örülnek az ajándékának...Később véletlenül hallottam a menyasszonyt,hogy nyafogott,hogy szinte mindenkitől milyen pocsék dolgokat kaptak,de bezzeg ők meg itt etetik,itatják a népet!!Hogy a vénlány is inkább a pénzt adta volna mint a párnákat és a dunyhát..

Én akkor azt hittem lemegyek hídba annyira kiakadtam!!El is ment a kedvem a a lagzitól,mert a megjegyzése miatt úgy éreztem,hogy mi is haszontalan,pocsék ajándékot vittünk,akárcsak a többiek...(el is mentünk elég hamar)

Később kiderült,hogy a megjegyzést nemcsak én hallottam,hanem mások is.Pl:A nénike is..mesélték,hogy szegényke ott sírt,mert a félre tett pénzéből vette,és nem volt olcsó ajándék..

Szóval elég szomorú,hogy ma erről szól egy esküvő.Előre megírni mi kell és mi nem kell...

Ha annyiar nem akarja az ifjú pár,hogy sok limlomot kapjon akkor csináljon 2 tanús esküvőt.ott tuti nem kap két egyforma ajándékot..

2010. márc. 18. 17:18
 28/31 anonim ***** válasza:
84%

Szegény nénike, nagyon sajnálom. :-((

Elmondok egy esetet, nem esküvős, de kapcsolódik. Édesapámtól kaptunk egy 1200 wattos porszívót. Nagy szeretettel vette nekünk ajándékba, hogy legyen egy jó porszívónk. De: nagy, nehéz, iszonyú bonyolult szétszedni, üríteni, és hiába a nagy motorteljesítmény, nem szív igazán. Néha csak fújja a port.

Mivel babát várunk, mindenképpen kellett egy JÓ porszívó, ami szív is. MIndketten nagy becsben tartjuk apukám szándékát és a szeretetet, amivel vette nekünk azt a porszívót. Azonban a szükségleteinket nem elégítette ki. A férjem leült, végignézte a fórumokat, a leírásokat, és végül kiválasztott egy olyat, aminek nem csak a motorteljesítménye nagy, hanem a szívóteljesítménye is, amit könnyű mozgatni, szétszedni, és van benne egy plusz szűrő, ami megakadályozza a porkiáramlást. Akármennyire is szeretjük apukámat, ezt az új porszívót fogjuk használni ezentúl, nem a nagy szeretettel vett régit.

És itt kapcsolódunk a listához. Nem baj, ha rajta van, hogy milyen színű edénykészlet kell az ifjú párnak, vagy pontosan milyen márkájú, típusú kévéfőzőgép. Ha szeretjük őket, akkor azzal lepjük meg őket, amire ŐK vágynak, nem azzal, amire SZERINTÜNK szükségük van.

Régen, faluközösségben ez egyszerűen működött: minden új kis családnak ugyanaz kellett, ezenkívül szoros közösségben éltek, mindenki tudta, mire van szüksége egy ifjú párnak. Manapság gyakran már az anya sem találja el a lánya ízlését (az enyém se vesz nekem semmit, amíg meg nem mutatta, mert érték már meglepetések), hát még egy távolabbi rokon...

2010. márc. 18. 17:27
 29/31 anonim ***** válasza:
79%

szerintem egyáltalán nem gáz, sőt...

a barátnőmék is ezt csinálták és nagyon jól kivitelezték az egészet

mi meg a meghívóba írtuk bele egy frappáns szöveg kíséretével, hogy pénzecskét szeretnénk - egyáltalán nem lett belőle gond, sértődöttség

2010. márc. 19. 11:34
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Tudjátok, mit, én mindenkitől egy kitöltött 1 mezős, érvényes 5 hetes lottószelvényt fogok kérni. Még 2000Ft-ba se kerül. :-D
2010. márc. 19. 11:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!