Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Jól teszem ha az esküvőnk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jól teszem ha az esküvőnk előtt írok 1 kis cetlit amire ráírom mit szeretnénk kapni, és azt mindenki körbeadja és kihúzza azt amit venni akar?

Figyelt kérdés
nem mintha elvárnánk valakitől,hogy vegyen de ilyenkor ez szokás..és csak azért csinálnánk,hogy ne kapjunk valamiből kettőt,meg hát akkor olyat kapunk amire szükségünk van..ne drága holmikra gondoljatok..
2010. márc. 18. 12:28
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Akkor jó ötlet, ha minden ajándék a listán egy árban van. Az kellemetlen lenne, ha valaki mondjuk kihúzza a vasalót, a másik pedig a mosogatógépet...

Bár van bennem valami ellenérzés azzal kapcsolatban, hogy valamit ilyen formán "erőltessenek" rám. Ez túl direkt. Ha akarok vinni ajándékot, akkor viszek. Ha nem, akkor nem.

Szóval ha kihúznék valami drágát, akkor inkább el se mennék.

2010. márc. 18. 13:10
 12/31 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok vele,hogy kellemetlenül érezném magam,mert előre "megszabják" mit vigyek...

Márka,szín?? te jó ég..ez tényleg komoly??

Így már annyira ledöbbennék,hogy valami ürüggyel de nem mennék el..

de másképp állnék hozzá ha jeleznéd nekem mint vendégnek,hogy van egy oldalad a neten az esküvővel kapcsolatban..Oda tuti felmennék megnézni,és ha ott olvasom a listát,olyasmi szöveggel,hogy sok vendég nem tudja mit vegyen,akkor te segítesz a döntésben...Ezeknek az ajándékoknak tudnátok örülni(persze minden ajándéknak amit kaptok,még ha nincs a listán akkor is)és ott fel van sorolva egy csomó ajándék az még jól is jöhet.De így legalább nem az van bennem,hogy "kötelező" hanem én választok,én döntöm el,hogy mit vigyek..És én választom ki a listáról,hogy ilyet veszek..stb..

(persze itt ugyanúgy fenn áll az esélye annak,hogy a listán lévő dolgokból is esetleg 2 vagy 3-at is kaptok)

De hogy megmond ezt és ezt vegyek,ilyen színben,márkában...háááttt nem hiszem,hogy elmennék a lagziba...

2010. márc. 18. 13:20
 13/31 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy használhatatlan lom. Ha megkaptok valamiből kettőt, hármat is, akkor tegyétek el, mert mit gondoltok, nem fog egyszer elromlani az, amit használtok? Akkor majd nem kell újat venni, hanem előveszitek a tartalékokat. Nem kell mindenből csak egyet venni, külön jó, ha valamiből több van.

És a kérdésedre válaszolva: nem, nem teszed jól ezt a cetlizgetést. Ez már pénzéhesség, már bocs. Ha engem ilyennel nyaggatnának, legyen szó akármilyen pohárkészletről vagy terítőről, nem mennék el. Nem az ajándék értéke miatt, hanem az eljárás miatt. Szívesen vinnék nektek nagyobb értékűt is, ha én lennék a vendég, DE CSAK HA NEM KÉRITEK. Ez az elvárásosdi nagyon nem jön be, és nemcsak nekem, sokaknak sem, így feltételezem, hogy sok vendéget fogtok veszteni, de ti tudjátok. Arról nem is beszélve, hogy a hátatok mögött b.unkónak fognak hívni titeket.

A menyasszonyi ruha, amit leírtál, az se esküvőre való, de ha neked az tetszik, hát menj abban.

Fura esküvők vannak manapság, annyi szent. És nehogy azt higgyétek, hogy manapság nem szólják meg az embert, ha ilyeneket csinál. Dehogynem, csak nem akkor, hanem a legváratlanabb helyzetben tudjátok meg.

2010. márc. 18. 13:22
 14/31 anonim ***** válasza:
57%
Én azt csinálnám, hogy csinálnék kulturált formában egy ajándéklistát mondjuk egy internetes weboldalon, és azok számára, akiknek nincs internet, kulturált lefűzős füzet formájában (nem cetliznék, ez nem karácsonyi iskolai buli), de adnék választási lehetőséget, hogy aki a listán - és rokonokkal egyeztetve - nem talál olyant, amit megengedhet magának anyagilag, az pénz vagy ajándékutalvány formájában adja át az erre szánt összeget.
2010. márc. 18. 13:27
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Még valami, ha valaki olyan helyzetben van, hogy nem tud semmit adni, az se baj, nem kötném ki, hogy csak ajándékkal lehet belépni, az a lényeg, hogy velünk ünnepeljen, ha szeretne.
2010. márc. 18. 13:30
 16/31 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem jó ötlet, lehet a cetlikre értékesebb és olcsóbb dolgokat írni. Gondolom, nem véletlenszerűen húznának a vendégek, hanem átnéznék és választatnának.
2010. márc. 18. 13:33
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

A cetlis módszer érdekes megoldás és kicsit lutri is.

Tavaly nyáron kaptunk egy meghívót egy esküvőre, s a meghívó hátoldalán kis versben volt megfogalmazva, hogy nem szeretnénk 3 kávéfőzőt és 4 kenyérpirítót, s ezért az ifjú párnak szánt összeget egy borítékba tegye, ezzel hozzájárul a pár kis kuckójának (sz)építésére.

Nekem már ez is fura volt, de meg lehet érteni ezt is, hogy nem szeretnének sok kacatot. Viszont akkor inkább már azt mondanám, hogy te se vigyél másnak kacatot.(Nálunk az a rossz szokás van, hogy mindent felírnak, hogy ki mit vitt a lakodalomba és azt az majd az inflációval növelt értékkel adják vissza. Ha Lépcsőház Aranka Gém Gézának egy 20 részes étkészletet vitt, akkor majd Gém Géza vagy a szülei, ha Lépcsőház Aranka férjhez megy, szintén hasonlót visznek. Ha nem is pontosan ugyan olyat, de értékben igen.)

Külföldön szokás, hogy megbíznak egy nagyobb lakberendezési-háztartási üzletet, ahol a listát elkészíti a pár, s aki hivatalos az esküvőre, innen válogathat. Nyilván, ha valaki nem akar mosogatógép értékű ajándékot adni, akkor keres mást. Itt már nem azon lesz a hangsúly, hogy ki mennyit ad, hanem az, hogy értelmes ajándékot ad, amire valóban szükség van és valóban örülni fognak neki.

A közeli hozzátartozók úgy is tudják, hogy ők mit akarnak majd venni, így azok mellé már oda lehet írni, hogy eladva. Ezt pedig sokkal igényesebb és nem annyira bántó, hogy ha a meghívó alján szerepel:

"ajándék ügyben keressék ezt és ezt az üzletet itt és itt"

Sok boldogságot!

2010. márc. 18. 13:38
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Egyik ismerősöm karácsonyi ajándékozás megkönnyítése végett készít ajándéklistát. Összeírják, mire lenne szükségük, belerakják a borítékba, rajta az ajándékozandó személy neve, és valami közös rokonnál leteszik. Aki ajándékot szeretne venni, az megnézi a listát, választ, és azt lehúzza, így mások már nem veszik ugyanazt.

Szerintem jó ötlet a lista, de nem a leendő vendégek orra alá nyomva, hanem ha kérdezik tőletek vagy szülőktől, hogy mit szeretnétek, akkor elővenni, hogy elgondolkodtatok rajta, van egy lista (esetleg megközelítő árakkal együtt), és arról lehet választani. Lehet, hogy valaki ennek ellenére inkább pénzt ad, vagy egy egészen más ajándékötlete támadt, de nem kötelező a választás.

2010. márc. 18. 13:42
 19/31 anonim ***** válasza:
80%

Szia! Nekem kicsit fura, hogy válasszak valamit egy listáról, és azt vegyek, de ettől függetlenül nem rossz ötlet. Viszont voltam tavaly egy esküvön, ott ez állt a meghívó hátulján.

Kedves vendég ne fáradjál,

ajándékért ne szaladjál!

Háztartásunk teljes, nincs is szükség másra,

elég az edényünk, van grill, mixer és párna,

így hát csak annyit kérnénk mi nászajándékba,

hogy a perselymalacunk se maradjon soványka!

És meglepő, de még a legmaradibb öreglányok is viccesnek találták! (hallottam erről beszéltek az esküvőn:))

Talán nekem jobban tetszik az, hogy inkább pénzt kérnek, mint amit Te írtál!

2010. márc. 18. 13:45
 20/31 A kérdező kommentje:
hháát igen!! végül is épp a kellemetlenség miatt kérdeztem én is,hogy milyen az ötlet!! igazából csak épp azt akarom elkerülni,hogy a X vendégekből a fele ne a 300 Ft-os pohár készletet vegye hanem lehetne választani..ugyanis körbe menne a lista és ami épp nincs kihúzva a listán az választja amelyiket akarja..de nem kell választani!! akkor is szivesen látjuk az esküvőn..én csak arra gondoltam illemből úgy is vesznek ezt azt,hát akkor miért ne vehetnének olyat amit épp akarunk is..és nem pont egy mosogatógép amit felírnék mivel tudom a mai anyagi helyzeteket..
2010. márc. 18. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!