Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit szólnátok hozzá, ha egy hagyományos vidéki (vőfélyes, húsleveses, töltött káposztás stb. ) lagziba ilyen torta lenne a már megszokott marcipános, fondantos helyett?!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"Marcipánnal sose burkolnak tortát, extrém drága lenne (...) a hagyományos tortákban a rettenetes fondant alatt még rettenetesebb tömény, vajat sosem látott "vajkrém" van VASTAGON"
Azzal vonják be a tortát, amivel kéred csak ki kell fizetni. Hogyne burkolnának már marcipánnal? Legalábbis felénk a normális cukrászdákban burkolnak vele és fel is van tüntetve, hogy mennyit számolnak érte szeletenként. Mi azért is nem kértük, mert egyrészt nem is illett volna az ízhez, másrészt meg nekem nem ért meg +10 ezret, hogy szebb legyen így a torta a saját krémjével volt besimítva. (fekete erdő, finom tejszínes krémmel, ami amúgy is fehér színű, így még szép is volt)
A vajat nem látott vajas krém meg.. Hát ha valaki rossz cukrászdába jár ugye. Azért a sarki gyrososnál se csodálkozunk, hogy nem a Gundel színvonalát hozza.
"Meg az egésznek frissnek kell lennie hogy ne száradjon ki a piskóta, mi van ha nem fogy el egyszerre stb."
Ez viszont nagyon igaz! Továbbá sok ilyen torta szerintem nem is lehet olyan jó, pont a krém hiánya miatt, mindegy milyen jó a piskóta, ha túl kevés a krém, márpedig némelyik képen látszik, hogy tök vastagok a lapok, és belül sincs valami sok krém. Valaminek ellensúlyozni kell a hiányt. Hiába habkönnyű csodapiskóta, ha kevés a krém fojtós lesz. Arról nem beszélve, ha ahogy írta a válaszoló, egy idő után egyszerűen kiszárad! Mi éjfélkor vágtuk meg a tortát. Gondolj bele, nem este tizenegykor készül el, még reggel megsütik!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha esetleg érdekel valakit, itt van egy videó egy ilyen kopasz torta elkészítéséről.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az vagyok, akiknél ilyen torta volt. A krémet a piskótával 1:1 arányban rakták nálunk, így igazi csíkos hatást keltett, nem volt tömény sem a piskótarész, sem a krém. Nálunk elég sok megmaradt, a többség szerint azért, mert annyira jó volt minden előtte, hogy egyszerűen a násznép nem bírt már enni, így még két-három nap múlva is vittünk szomszédnak, ismerősnek-nem mondom, hogy olyan állaga volt, mint az esküvőn, de elment.
A gyümölcsöknek is biztos megvan a rafinériája, hogy érdemes rárakni, minálunk csak virág volt, dél körül rakta fel a virágos a tortára a virágdíszeket, amiket kis, vízzel töltött fiolákba rakva "szúrt" bele a tortába, így a díszek frissen maradtak éjfélig simán.
Nem akarok senkit meggyőzni, sem lebeszélni, csak elmondtam, hogy nálunk hogy volt.
És igen, hiába csinálták sajnos gondosan, nálunk is kissé egyenetlen lett a mintázat (Az egy dolog, hogy egyenesre tudják vágni, de a krémet is totálegyenletesen kell rátenni, ráadásul úgy, hogy minden krémcsík egyenlő vastag legyen...és hogy ez egy 60-100 szeletes tortát megbírjon, na elkél egy kis tapasztalat! :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
"A vajat nem látott vajas krém meg.. Hát ha valaki rossz cukrászdába jár ugye."
Hiába járok én jó cukrászdába, hogy valaki más esküvőjén mit szolgálnak fel, abba kevés beleszólásom van :). Sajnos két olyan lagzit is sikerült rövid időn belül kifognunk, ahol "csálé" torta volt [link] és ezt a látványt igen nagy mennyiségű krémmel érték el (a bevonat alatt persze). Ugyanezen rokonaink szoktak figurás tortát is venni ugyanott szülinapra, ugyanez az eljárás, szerintem kidobott pénz (és még drága is).
Marcipán bevonathoz: lehet hogy vállalják, de fölösleges kifizetni a fondanthoz képesti 3-5x-ös árat, mert a legtöbb ember nem szereti, pláne ekkora mennyiségben, ráadásul a bevonathoz nagyobb cukortartalommal készül(ne) mint amúgy (tehát aki esetleg szereti, az se enné meg). Vendéglátóként nem szívesen nézném végig hogy a vendégek 90%-a otthagyja a tányérján a méregdrága marcipánt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
köszönöm köszönöm mindenkinek!!!
MArad a sima "krémes" bevonás, semmi fondant, semmi marcipán. Szívem szakadna meg, ha a vendégek 90 %-a otthagyná, mert már így éjfélre túl tömény a fondant/marcipán.. tök mindegy.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"mindegy mit eszik, úgyis rosszul lesz" - erre van a gyógyszer, az inzulin, a kaportabletta... kinek mi. Egyébként lehet olyan tortát is készíteni, amit ők is ehetnek. Anyukám is cukorproblémás, és vannak ilyen receptjei, hogy ne maradjon ki a jóból, és semmivel sem rosszabb az íze, mint a hagyományos tortáknak, erre cukrászok is fel vannak készülve, ha ilyen igény van (nekem van olyan cukrász ismerősöm, akinek a lánya ételallergiás, szóval ő még így is érintett). És ha már anyukámat említettem, neki is volt inzulin, amire eleve oda kell figyelni az adagolásra, most már elég a kaportabletta is, ha olyat/annyit eszik, és nem lesz rosszul.
Nem tudom, a kérdezőéknél milyen lesz az összetétel, kell-e bárkire is tekintettel lenni a süteményeket, menüt, tortát illetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!