Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit szólnátok hozzá, ha egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit szólnátok hozzá, ha egy hagyományos vidéki (vőfélyes, húsleveses, töltött káposztás stb. ) lagziba ilyen torta lenne a már megszokott marcipános, fondantos helyett?!

Figyelt kérdés

[link]


[link]


[link]


[link]



2015. okt. 28. 09:41
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
11%
Marcipán, fondant... LOL úgy csináltok mintha nem lehetne csak a sima krémjével bevonni a tortát, hogy mégse úgy nézzen már ki, mint amit nem fejeztek be.
2015. okt. 29. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/39 anonim ***** válasza:
0%
Mi az egészségtelen? A zsíros ételek, túlfőtt ételek (a magyar konyha általában mindent túlfőz, ennek ékes példája pl. a töltött káposzta, amiben nem marad vitamin a főzési idő végére, mert a fele is elég lenne bőven) a vörös húsok, és ami emellé jár: krumpli, még több hús, kenyér; rostos zöldségek, gyümölcsök teljes hiánya.
2015. okt. 29. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/39 anonim ***** válasza:
88%

# 23 Időpont ma 22:58 - 1. Nem ez a téma, tehát hanyagoljuk, valószínűleg nem vagy a meghívottak között, szóval nem kell aggódnod, hogy mások mit esznek majd.

2. Nagyszüleim köszönik szépen, magas kort éltek meg az általad egészségtelennek titulált magyar konyhával, nagyapám 83, nagymamám 77 éves (másik nagyapám már meghalt, de ő is megélt 83 évet a magyar konyhán).

2015. okt. 29. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/39 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek.

Kedves "egészségtelen"! Ez egy lagzi, nyilván nem mindennapos menü, de mivel ez a hagyomány ehhez vannak szokva az emberek, nem tehetek eléjük szimplán egészséges ételeket, mert nem szokás. A te lagzidon azt csinálsz majd amit szeretnél, én nem tudom megtenni.

És abszolút nem volt köze a kérdésemhez...

2015. okt. 30. 08:39
 25/39 anonim ***** válasza:
76%

22: egy lagzin az sem egészséges, hogy olyan szinten degeszre tömi magát mindenki a sok kajától. Lagzira nem egészséges kajákat kell felszolgálni, hanem zsíros, szétfőtt kajákat, hogy a feltételezem nagy mennyiségben megjelenő alkoholt kicsit ellensúlyozza. Nem egészségből megy az ember lagziba, és lehet, hogy te ilyen nagyon tudatosan étkezel, de attól még egy esküvő nem arról szól, hogy egészségtudat, és gluténmentes organikus vegánizmus, itt nem "kiszúrják a szemed" ilyen "szemét, egészségtelen kajákkal", hanem próbálják megakadályozni, hogy az összegyűltek fele este 10 órára kidőljön attól a pezsgőtől és 2 pohárka pálinkától, amivel az ifjú pár egészségére koccintottak. Praktikus okokból van ennyi zsíros kaja (és mellesleg, a húslevesről bizonyított tény, hogy gyógyszerként is használatos, nem csak úgy érzed, tényleg segít másnaposság, betegség esetén), amik mellett feltételezem vannak/lesznek saláták is, a linkelt képen a torta gyümölcsökkel van díszítve, hidd el, ez máris több vitamin, mint amit sokan a mindennapokban elfogyasztanak.


Kérdező: én különösebben nem foglalkoznék vele, az a lényeg, hogy finom legyen, de nekem kicsit befejezetlen hatása van, még így is, hogy gondolom, kifejezetten erre szakosodott cukrászat jól beállított portfólióképeit látom. Meg nekem kicsit hiányozna a külsejéről a borítás, én nem szoktam szeretni a sütik, torták széleit, abban is a legjobb rész, ha a saját krémjével van beborítva. Nem feltétlenül kell marcipán vagy fondant, beboríthatod csokival, tejszínhabbal, a saját krémjével, és máris kész tortának néz ki, nem olyannak, amit végül nem sikerült befejezni időben. Meg hiába hogy cukrászok és profik, ritkán sikerül nekik is tökéletesen egyenletesen vágni a piskótákat vízszintes, egyforma rétegekre, borítás nélkül meg ez azért eléggé látványosan megmutatkozik. Nagy rizikót vállalnál vele, de a te esküvőd, szerintem a vendégek nagyobb részét nem foglalkoztatná különösebben, amíg finom. Engem sem foglalkoztatna, max nem lenne olyan "hűűű, a Julcsiéknak aaaaaaaaannyira szép tortája volt" jellegű lelkendezésem, amikor mesélek róla, vagy veled beszélek róla.

2015. okt. 30. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/39 anonim ***** válasza:
66%

# 22 Időpont tegnap 22:58 - Természetesen illik odafigyelni arra, ha olyan vendég is megy lagzira, aki ételallergiás, hogy ő is felhőtlenül ehessen, és ne éhezzen, csak mert semmit nem ehet, amit felszolgálnak. De nem szabad ennyire véresen túlzásba esni, mint te. Apám gyerekkorában még a fehér kenyeret tartották egészségesnek, ma azt, amire nekik akkor telt a nagy szegénységben. Úgyhogy én ezekkel kapcsolatban szkeptikus vagyok. Ha a nagyszüleim ezekkel a most egészségtelennek tartott ételekkel ilyen hosszú életet éltek úgy, hogy NEM BETEGEK, akkor nekem is jó lesz.


Kérdező, a tortával kapcsolatban, végül megkérdeztem apámat, ő azt mondta, hogy diós tortájuk volt csokibevonattal. Szóval nem kell ragaszkodni a marcipános divathoz. Csak arra figyeljetek kopasz tortáknál, hogy szép legyen, mert valóban látszik, ha nem úgy sikerül, ezt meg bevonattal el lehet fedni, kis csalás a látvány érdekében, de bevonat lehet a marcipánon, fondanton kívül más is, csoki, mint a szüleimnél, vagy akár a torta saját krémje, ami belülre is kerül. Ha mindenképp kopasz torta lesz, azt viszont akkor nagyon precízen kell megcsinálni, mert azért egy esküvői tortánál csak fontos a látvány is. :-) Hajrá.

2015. okt. 30. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/39 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, ha minimum ilyenre meg tudják csinálni:


[link]


akkor még látványosnak is látványos lesz, és nincs befejezetlenség érzése az embernek, ha ránéz. Egyébként szerintem rizikós, mindenképpen nézzétek meg, hogy a cukrászat ilyen jellegű tortákból milyet csinál.

2015. okt. 30. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/39 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm mindenkinek, ment a zöld!

Lehet igazatok van és egy kis krém kivülre lehet jobb lesz. Nem beszéltem a cukrászdával még, de egyébként annyira nem elterjedt ez a torta, ugyhogy lehet, hogy nem lenne olyan dekoratív! :) köszi mégegyszer


#utolsó:

Hát ez valami fantasztikus. Nagyon guszta!! <3 <3

2015. okt. 30. 11:23
 29/39 anonim ***** válasza:
31%
Nekem nem tetszik. Még egy szülinapra is szebb tortát vennék, nemhogy egy esküvőre. Amúgy nem szólnék semmit, nem igazán érdekelne. A saját esküvői tortánkon kívül egyre sem emlékszem, pedig voltam már néhány lagziban. Szerintem rajtad kívül senkit nem fog érdekelni, hogy néz ki a torta.
2015. okt. 31. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/39 anonim ***** válasza:
72%

Marcipánnal sose burkolnak tortát, extrém drága lenne. A fondantnak meg semmi köze a marcipánhoz. Valaki aggódott hogy nem tudja a cukrász egyenesre vágni a lapokat... a cukrászdában minden laponként sütnek, tehát ebből nem lenne gond.


Nekem bejönne, a hagyományos tortákban a rettenetes fondant alatt még rettenetesebb tömény, vajat sosem látott "vajkrém" van VASTAGON, a gondolattól is rosszul vagyok. Viszont kérdéses hogy egy ilyen tortán a virágdíszítés túlélne-e 3 percnél többet kornyadozás nélkül, és a gyümölcsöket is nagyon meg kell válogatni, ha esetleg elkezd olvadozni a porcukor vagy megfogja a gyümölcsből kifolyó lé akkor már nem igazán mutatós. Meg az egésznek frissnek kell lennie hogy ne száradjon ki a piskóta, mi van ha nem fogy el egyszerre stb.

2015. nov. 2. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!