Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek túlreagáljuk anyukammal vagy tényleg bunkóság volt?
Egyáltalán nincs túlreagálva!
Aki messziről jött vendég és nincs tudomásunk az extra igényéről, annak is a lehető leghamarabb, a számára legjobb ellátást kell biztosítani. Nálunk ez a minimum. Tudni illik mi vagyunk a vendéglátók! És az esküvő is erről szól, nem pedig fordítva. Ezt sokan elfelejtik.
A gyerekeim vegák és az első esküvő, ahová meg voltunk hívva még nem mondtuk ezt, de mikor kitudódott, a szakácsok, felszolgálók mind ott sürgölődtek, hogy segítsenek, hogy minél előbb megfelelő étek kerüljön a tányérjukra. Tanulva az esetből, mostmár előre mondjuk a dolgot, hogy ne a helyszínen okozzunk fennakadást. Felirattal jelölt tálakból szedhettek, illetve ültetős vacsoránál tökéletes vega étkeket kaptak.
Igaz, hogy a legutóbbi esküvőre már magunk vittük a magunk vacsoráját, mert időközben áttértek a vegán étrendre, és ennek ismeretét és anyagszükségleteit még egy hagyományos étteremtől sem várhatjuk el.
Tehát, szerintem, mérhetetlen bunkóság volt.
....ha nem eszed, amit a többi, maradj éhen... ismerjük
szerintem igazatok van.
amikor minket hívtak esküvőre,mindig megkérdezte az ifjú pár az esküvő előtt,hogy jó lesz -e ez a menü,van -e érzékenységünk valamire stb.. és mindig volt legalább valami rántott zöldség a húsok mellett.
szerintem így korrekt.
és közeli rokonok is vagytok. ha a 22.fokú unokatestvér párja lennél azt mondom el kell fogadni,hogy nem gondoltak rád külön,vagy nem ismernek,nem tudták hogy vega vagy. de így nem túl korrekt dolog.
mert valóban elég kellemetlen,hogy elmentek, és egész nap nem tudtok mit enni.
Köszi mindenkinek a választ, kicsit megnyugodtam hogy nem hisztizem túl.
130 fős esküvő volt amúgy, szóval voltunk egy páran, de úgy látszik rajtunk kívül senkinek sem volt "különleges" igénye (bár én ezt nem mondanám annak, nem vagyok vegan sem). Itt is nagyon kedvesek voltk az étteremben, mert anya majdnem haza indult kajaert csak a felszolgalok mondták, hogy na olyan nincs hogy valaki egy esküvőn hazamenjen enni :)
De rólam nagyon is jól tudják, hogy nem eszek húst mert családon belül is elég sok vitank volt emiatt. Mármint én sose szóltam be senkinek, csak ők vágták a fejemhez folyamatosan hogy mekkora sutyerak vagyok amiért nem eszek húst.Lehet ez valami kicseszés akart lenni :D
Nálunk csak egy családi vacsora volt, de egyrészt mindenkit megkérdeztem, hogy van-e bármiféle ételérzékenység, vagy speciális diéta, amit szeretnének betartani (egyedül tesómnál volt), de mindenképpen akartam olyan verziót, hogy aki nem akar húst enni, annak legyen más, pedig nem volt egy nagy költségvetésű vacsora. Vegán rokon nem volt, vagy nem jelezte, így volt rántott gomba, rizs, zöldségköret és saláta a tesómnak, amit mondjuk én is szívesen ettem:)
Még valahol meg tudnám nagyon nehezen érteni, ha két ember miatt nem akartak külön rendelni, de akkor legalább szólhattak volna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!