Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nálatok mi volt a menü?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nálatok mi volt a menü? Milyen fogások, ételek voltak a lagzitokon?

Figyelt kérdés

A szokásos húsleves, pörkölt nokedlivel meg rántott husival? Vagy esetleg valami különlegesebb, extrémebb ennivaló?

Innivalók mik voltak?

2015. aug. 18. 19:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
52%
Kakaós csiga tejjel.
2015. aug. 18. 19:58
 2/11 Kenzo Tenma ***** válasza:
Töltöttkáposzta még a nagy sláger. :D Amúgy jó éhes lettem most.
2015. aug. 18. 19:58
 3/11 anonim ***** válasza:
71%
Húsleves, rántott vagy grillezett husi burgonyával, töltött káposzta, illetve leves előt előétel: töltött paradicsom, sajtok, stb. Házi sütiket érdemes tenni majd az asztalra a káposzta után, illetve a tortából is egy-egy szeletet.
2015. aug. 18. 20:11
 4/11 anonim ***** válasza:
70%

Szűk családi és baráti körben tartott lagzi volt, házi készítésű ételekkel. Hagyományos menü volt, húsleves, pöri, sültek, rizs és krumpli köret savanyúság, kompót, egy csomó házi süti, kulcsos kalács.

Szénsavas és rostos üdítők, ásványvíz, sör, többféle bor, Unicum, Jager, pálinka.

Arra azért figyeljetek oda, ha lesznek vegetáriánus vendégek, vagy akik valamit nem ehetnek (nálunk ilyen nem volt), vagy az italoknál még lehet valami likőrféle is (nálunk azért nem volt, mert senki nem szereti).

2015. aug. 18. 20:50
 5/11 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem a kettő között. Az idősebbek miatt legyen egy jó pörkölt mindenképp, de azért az se jó, ha olyan a menü, mint egy vasárnapi ebéd. :) Legyen egy-két hagyományosabb fogás, aki arra vágyik, ne csalódjon, de vihettek bele egy csavart is: legyenek grillezett sajtok, sült zöldségek, akár gyümölcsök hozzá, halféle, esetleg tartalmasabb saláták, amiben könnyű húsok, grillezett zöldségek, magok is vannak. Én vegetáriánus vagyok, és rendszeresen az a helyzet a svédasztalos esküvőkön, hogy a húsevő vendégek lerabolják a könnyű fogásokat, elkapkodják a grillsajtot, salátát, a pörkölt meg a cigánypecsenye meg a kutyának se kell a nagy melegben. :D Úgyhogy általában nagyon kell figyelnem, ha ételhez akarok jutni. :)))

Levesnél is jobb, ha van kétféle, a zsíros húsleves nem mindenkinek jó, nemcsak a vega életmód miatt, elég egy nagy meleg ahhoz, hogy ne kívánja meg senki. Egy jó kis tejszínes, könnyű gyümölcsleves vagy egy zöldségkrémleves magvakkal, pirítóssal legalább annyira ünnepi, és nem is terheli le a gyomrot. Húsételek közül sem csak cigánypecsenyében meg rántott szeletben gondolkodnék, egy erdei gombákkal sütött karaj vagy szárított paradicsomos pulyka már sokkal érdekesebb ízvilág, mégse olyan extra, hogy egy idősebb, vaskalapos rokon húzná miatta a száját.

Szerintem úgy általában a vendégek igénylik és értékelik, ha nem azt kapják,a mit amúgy a nagyi is megfőz nekik egy átlagos vasárnap. Esküvő nincs sok egy évben, ha már úgyis egy ünnepi menüt rendeltek, érdemes egy kicsit elengedni a fantáziátokat. :)

2015. aug. 18. 22:52
 6/11 anonim ***** válasza:
Nálunk pl. nem szokás a pörkölt, pedig vidéki vagyok. A húsleves igen, de esküvőkör nem az a zsíros, hanem jobb helyeken leszűrik és külön tálalják hozzá a leveshúst és a zöldségeket, tésztát. Leves után meg általában sült húsok szoktak lenni többféle körettel, ami szerintem azért jó, mert tényleg mindenki talál olyat, ami neki tetszik.
2015. aug. 18. 23:22
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Húsleves, gordon bleu, cigánypecsenye, rántott gomba és valamilyen natúr hússzelet, már nem tudom pontosan mi. Köretnek volt rizs, párolt zöldség és krumplipüré. Desszertnek a Szamosból rendeltünk Szilvagombóc, Milotai mézes, Barackos kölestorta, és Feketeerdő torta, valamint aprósüteményt hoztak a rokonok, (pogácsa és sós sütemények).

A különleges talán az volt, hogy nem volt klasszikus fehér esküvői tortánk, csak a szilvagombóc torta tetejére tettünk egy nászpárt (nem szeretjük a cukormázat, marcipánbevonatot). Nagyon szeretjük a szamosos tortákat, mindenképpen olyat akartunk, ami biztosan izlik mindenkinek, ez be is jött:)

Mondjuk nem volt nagy esküvő, 80-100 emberre már nem rendeltünk volna szerintem ilyen drága tortákat:D

2015. aug. 19. 14:14
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
nekünk szabadtéri esküvőnk "lakodalmunk" (inkább buli/vacsora) lesz jövő nyáron. Bográcsban főtt marhapörkölt lesz nokedlivel és savanyúsággal ill. grillezett csirkemell, sajt, zöldségek + torta, sós, édes - aprósütemény. Italnak: sör, bor, pálinka, üdítők.
2015. aug. 24. 09:35
 9/11 anonim ***** válasza:

Érkezés: pogácsa

Vacsi: Raguleves sok zöldséggel (életemben ilyen finom levest még nem ettem, mint akkor, és más is ezt mondta... nyammm... :) )

Husik: rántott szelet, rántott csirkecomb, sült csirkecomb, töltött husi, vagdalt, rántott sajt, rántott gomba

Köret: kukoricás rizs, sültkrumpli, kruplipüré

Savanyúság: vegyes - ecetes paprika, savanyúubi, káposztasaláta

Éjfélkor: maradék husik visszatálalva majonézessalival és kenyérrel, töltött káposzta

2012 Szigetvár, 3500/fő

2015. szept. 22. 13:21
 10/11 anonim ***** válasza:
9 vagyok, természetesen volt még rengeteg süti, de azt külső helyről vittük, meg nem is igazán számít vacsorának :)
2015. szept. 22. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!